26 / 04 / 2024

Adana Pendosis Tatil Köyü 'yolsuz kaldı'!

Adana Pendosis Tatil Köyü 'yolsuz kaldı'!

20 milyon dolarlık harcamayla kurulan Pendosis Tatil Köyü'ne ulaşımı sağlayan yaklaşık 2 kilometrelik yolun dar olması nedeniyle otobüslerin geçemezken Pozantı Belediye Başkanı il özel idaresinden destek istedi



Toros dağlarının yamacında, 20 milyon dolarlık harcamayla kurulan tatil köyüne ulaşımı sağlayan yaklaşık 2 kilometrelik yolun dar olması nedeniyle otobüslerin geçeme zken Pozantı Belediye Başkanı eşin dostun katkılarıyla belediyeyi yönet tiğini belirterek İl Özel İdaresi"nden destek istedi.
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa çay, Adana"ya kazandırılan en büyük turizm yatırım ı olan Pendosis Tatil Köyü"nün tanıtımı için turizm neferi gibi çalış tığını belirterek, œPendosis Tatil Köyü"ne giden 2 kilometrelik yol zaman zaman darlaşıyor. Bu yoldan binek türü araçlar ve
minibüslerle rahatlıkla geçilebiliyor ancak, tur otobüslerinin çıkma imkanı yok. Biz belediye olarak yolu ıslah etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ama imkanlarımız yetmiyor' dedi.
çay, belediyenin imkanlarının son derece yetersiz olduğunu belirterek, 'Ben zaten ˜hatır gönülle" ve eşin dostun katkılarıyla belediyeyi yönetiyorum. Belediyeye bir araç lazımsa bağış alıyorum. Parka oyun aletleri alınacaksa yine eş dost devreye giriyor. Belediye başkanlığı görevine geldiğim günden beri  Adana  il merkezinde bile olmayan yatırımları ilçemize kazandırmanın gururunu yaşarken en büyük sıkıntılarımızdan birisi güzelim tatil köyünün ulaşım sorunu. Burada taş üstüne taş koyan, istihdam yaratan, yöreye ekonomik katkı sağlayan her yatırım bizim başımızın tacıdır. Bu nedenle, tatil köyünün yolunda iyileştirme yaptık ama yeterli olmuyor. İl Özel İdaresi"nden de destek bekliyoruz' diye konuştu.
Yol sorununun çözümü halinde dağ otelin in yerli ve yabancı turistlerin öncelikli tercihi olacağına inandığını belirten çay, şunları kaydetti:
'Bu yatırım bırakın Pozantı"yı, Adana"ya yapılmış son yılların en büyük turizm yatırımı. Yıllardır turizmden gereken payı alamamaktan şikayetçi olan Adana"nın halkı da idarecileri de bu dağ oteline sahip çıkmalı. Konunun takipçisi olmaya devam ediyoruz' diyerek sözlerini bitirdi.

Toroslar"a 20 milyon dolarlık yatırım
Adanalı iki girişimci Süreyya Kayar ve Mehmet Erdal Durukan tarafından Pozantı ilçesi çıkışında, Toros Dağları "nın yamacında kurulan 5 yıldızlı tatil köyü 240 kişi ye konaklama hizmeti veriyor.
Adana havalimanına 85 kilometre, şehir merkezine 55 dakika uzaklıkta, Mersin"e 120 kilometre, Nevşehir"e 90, Ankara"ya ise 370 kilometrelik mesafede bulunan tatil köyü yılın 12 ayında turizm hizmeti vermek üzere planlan dı.
Toplam 25 dönümlük alana kurulu tatil köyünde, 44 standart oda, 36 suit oda, 3 dubleks suit oda ve 2 villa yer alıyor.


Geri Dön