18 / 04 / 2024

Adana Şehir Hastanesi 15 Eylül'de açılacak!

Adana Şehir Hastanesi 15 Eylül'de açılacak!

Adana Büyükşehir Belediyesi, 15 Eylül’de hastane kabulüne başlayacak bin 550 yataklı Adana Şehir Hastanesi’ne ulaşım sağlayan Mithat Özsan Bulvarı’nda rehabilitasyon ve yeni dönel kavşak yapımını sürdürüyor.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı,  Adana  Valiliği başta olmak üzere ilgili kurumlarla ortak çalışma yürüten Adana Büyükşehir Belediyesi, kısa zaman sonra hizmet vermeye başlayacak bin 550 yataklı Adana Şehir Hastanesi’ne ulaşımı kolaylaştırmak için seferber oldu. Büyükşehir Belediyesi, merkez Yüreğir ilçesinde inşaatı tamamlanan Adana Şehir Hastanesi’ni Mithat Özsan Bulvarı’na bağlayan noktada dönel kavşak yapımını üstlendi. Diğer yandan dev sağlık kompleksine Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’ndan ulaşım verecek yonca kavşak projesinin de planlama ve uygulama projelerini yapıp, yaklaşık 100 bin metrekare alanda toplam 12 milyon liralık kamulaştırma, yıkım ve imar düzenlemelerini tamamladı.


Adana Büyükşehir Belediyesi, Mithat Özsan Bulvarı üzerinde dönel kavşak inşaat için yoğun mesai verirken, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü yonca kavşak projesi de eş zamanlı olarak gün yüzüne çıkmaya başladı. Yüreğir ilçesindeki ulaşım hamlesinin kısa zaman sonra hizmete girecek Adana Şehir Hastanesi’nin yanı sıra Çukurova Üniversitesi ile Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi yerleşkelerine, yeni stadyuma, yeni adliye saraylarına ve Devlet Bahçeli Köprüsü’ne kolay erişimin ilk etabını oluşturduğu belirtildi. 15 Eylül’e kadar sürecek yol inşaatları nedeniyle Mithat Özsan Bulvarı’nın şehir merkezine geliş yönü Yeşil Bulvar kesişiminden otoyol köprü altı kısmına kadar trafiğe kapatıldı. Merkez Yüreğir ilçesinde ulaşımın kesintisiz sürmesi için taşıtlar Baraj Setyolu, Yeşil Bulvar, Yasemin Caddesi ve Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’na yönlendirildi.


Milliyet 


Geri Dön