16 / 04 / 2024

Adana Şehir Hastanesi ne zaman açılacak?

Adana Şehir Hastanesi ne zaman açılacak?

ORTADOĞU'nun sağlık üssü olma yolunda ilerleyen Adana'da, 540 milyon Euro yatırımla yapımına başlanan 1550 yataklı Şehir Hastanesi, 19 Mayıs 2017'de hizmete giriyor.



Merkez Yüreğir İlçesi'nde inşaatı devam eden hastanenin bünyesinde 6 farklı dal hastanesi bulunuyor. İnşaatı Rönesans Holding tarafından yapılan hastane 3 yönlü sarkaç tipi deprem izolatörleri sayesinde büyük bir depremde dahi aksamadan hizmet verebiliyor. 




HANGİ HASTANELER VAR? 

Yapüan fizibilite çalışmaları sonucunda, hizmet edeceği bölge özelinde belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda projelendirilen Şehir Hastanesi'nin bünyesinde; 292 yataklı Genel Hastane, 340 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, 182 yataklı Onkoloji Hastanesi, 185 yataklı Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi barındıracak. Bunlara ek olarak, 180 yataklı yoğun bakım ünitesi ve 55 ameliyathane de bölgenin ihtiyaçlarına cevap vermesi bekleniyor. 



5100 KİŞİYE İSTİHDAM 

Şehir Hastanesi Projesi tamamlandığında, günlük olarajc ortalama 1000'i acü olmak üzere 15500 hastasına, 2650'si tıbbi olmak üzere 5100 personeli üe kesintisiz hizmet vermesi planlanıyor. 



FİZİK TEDAVİ HASTANESİ 

Kampus içinde ana hastaneden ayrı olarak yer alacak olan 150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, günümüz standartlarının tümüne cevap verecek şekilde, Elektroterapi, Hidroterapi, Psikoterapi, Geriatri, Romatoloji ve benzeri gibi pek çok özel dalda tedavi ve rehabilitasyon hizmetini hem günlük hem de yatan hastalara verebilecek doğrultuda tasarlandı. 




ADLİ PSİKİYATRİ HASTANESİ 

Türkiye'de ük kez hizmete alınacak olan Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi, zihinsel ve ruhsal sebebiyle ortamda, kendüeri ve çevreleri için yaratabilecek statüdeki tedavilerinin gerçekleştirileceği özel birimlerden oluşuyor. 100 yataklı bu hastane dünya standartlarında tüm güvenlik ve müdahale önlemlerinin alındığı nitelikli bir sağlık yapısı olacak. 



SİSMİK İZOLATÖR 

Adana Şehir Hastanesi, Dünya'nın en üeri teknolojisine sahip 3 yönlü sarkaç tipi deprem izolatörleri sayesinde, coğrafyasında yaşanması olası en şiddetli deprem sırasında ve sonrasında büe tüm operasyonel faaliyetlerini, hiç bir aksama olmadan, yerine getirmeye devam edebilecek. Böylece her gün ev sahipliği yapacağı, on binlerce kişiye her koşulda kesintisiz ve güvenli bir şekilde sağlık hizmeti sağlayabüecek. Şehir Hastanesi tamamlandığında her bir kolonuna yerleştirilecek olan tam 1512adet izolatör ile 'Dünya'nın en büyük deprem izolatörlü yapısı' unvanına da sahip olacak. 



Hürriyet Ek


Geri Dön