26 / 04 / 2024

Adana Sinanpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Adana Sinanpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı, Sinanpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için ilk adımlar atıldı. Kentsel dönüşüm ile inşa edilecek yapılarda yatay mimari esas alınacak. 



Adana'nın Yüreğir ilçesindeki Sinanpaşa Mahallesi için 2006 yılından bu yana çözüme kavuşturulamayan kentsel dönüşüm projesine Yüreğir Belediyesi dahil edildi. Milliyet'te yer alan habere göre; Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, mahalleye giderek orada oturanlara proje hakkında bilgi verdi. Seyhan Nehri’nin komşusu olan Sinanpaşa Mahallesi’nin kentin en güzel yerlerinden biri olacağını kaydeden Kocaispir, “Yatay mimariye uygun, prestijli bir proje olacak. Sosyal konut tarzında bir proje yerine özellikle prestijli ve lüks konutların yükseleceği şekilde bir planlama yapılacak” dedi.

Şehrin merkezinde bulunan Yüreğir ilçesine bağlı Sinanpaşa Mahallesi’nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi 2006 yılından bu yana devreye alınması için çalışmalar devam ediyor. 2020 yılının ikinci yarısında ise projeye Yüreğir Belediyesi de müdahil oldu. Proje kapsamında ilk olarak, 115 dekar alanda kentsel yenileme yapılması için TOKİ-Büyükşehir Belediyesi ve Yüreğir Belediyesi ortak protokol imzalandı. Yüreğir Belediyesi, protokolün ardından bin 600 metrekare civarındaki belediye arsasını 1 TL iz bedeli ile  TOKİ  Başkanlığı'na devretti. Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’in son girişimleri sonrası ise kentsel dönüşüm sorunu çözüme kavuşmaya yaklaştı. Proje hakkında Sinanpaşa Mahallesi sakinlerine bilgi vermek için bölgeye gelen Başkan Kocaispir, burada çalışmanın ayrıntılarından bahsetti.

Adana Sinanpaşa Mahallesi nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

‘YATAY MİMARİYE UYGUN BİR PROJE OLACAK’ 

Kentsel dönüşüm çalışmalarının bu sene içinde başlamasına yönelik çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Başkan Kocaispir, imar planlarını  Adana  Büyükşehir Belediyesi’ne sunduklarını belirtti. En yakın zamanda yıkıma başlanacağını ifade eden Kocaispir, “TOKİ’nin hazırladığı modern konutların burada yavaş yavaş yükselmeye başladığına şahitlik edeceğiz. Cumhurbaşkanımız'ın, Çevre ve Şehircilik Bakanımız ve Adanalı bakanlarımızın büyük gayretleriyle artık konu gündeme geldi. İnanıyorum ki burada temeli atınca birkaç yıl içerisinde modern binalarımızın yükseldiğini hep beraber göreceğiz. Konut sayısı, vatandaşlar ve TOKİ arasındaki nihai görüşmeler bittiğinde netleşecek. Şu an için proje kapsamında 450 konut yapılması planlanıyor. Yatay mimariye uygun, prestijli bir proje olacak. Sosyal konut tarzında bir proje yerine özellikle prestijli ve lüks konutların yükseleceği şekilde bir planlama yapılacak” şeklinde konuştu.

Çukurova Belediyesi kaçak yapıları ortadan kaldırıyor!


 


Geri Dön