25 / 04 / 2024

Adana Yüreğir'deki metruk binalar yıkıldı!

Adana Yüreğir'deki metruk binalar yıkıldı!

Adana Yüreğir Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, çevreye ve vatandaşa rahatsızlık veren metruk binaları yıktı.



Adana Yüreğir'de çevre için tehlike yaratan binalar Yüreğir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, tarafından yıkıldı. Milliyet'te yer alan habere göre; Belediye, insanların can güvenliğini tehdit etmesinin yanı sıra, sosyal riskler oluşturan ve kent estetiğini bozan metruk binaların yıkımına devam ediyor.

İlçe genelinde birçok farklı ekiple gruplar halinde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü, gerekli önlemlerin alınmasının ardından Çamlıbel, Tahsilli, Kiremithane, Havutlu, Sinanpaşa, Doğankent, Gümüşyazı, 19 Mayıs ve Başak Mahalleleri’nde bulunan metruk binaları yıktı. 

 Adana Yüreğir deki metruk binalar yıkıldı!

İlçede yer alan metruk binaların can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturduğunu ifade eden Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Yıkılmaya yüz tutmuş eski binalar vatandaşlarımız tarafından da şikâyet konusu oluyordu. Kötü niyetli kişiler tarafından kullanılmasına izin vermemek adına yıkım çalışmalarımızı yaptık. İlçemiz metruk yapılardan arındıkça, hem vatandaşımız rahat nefes alıyor, hem de görüntü kirliliğinin önüne geçiyoruz. Tehlike arz eden ve görüntü kirliliğine neden olan, can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk binaları temizlemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yıkım çalışmalarını izleyen mahalle sakinleri özellikle küçük çocukları için tehlike oluşturan binaların yıkımından dolayı Başkan Kocaispir ve belediye ekiplerine teşekkür etti.


Afyon Emirdağ'da metruk binalar yıkılıyor! 


Geri Dön