26 / 04 / 2024

Adana Yüreğir'e spor kompleksi yapılacak!

Adana Yüreğir'e spor kompleksi yapılacak!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın “Ankara Çıkarması” meyvelerini vermeye başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Adana’da yaptığı açıklamalarla Başkan Çelikcan’ın projelerine destek sözü verdi.







Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Kasım ayı içerisinde Ak Parti  Adana  Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ile birlikte Yüreğir için  Ankara  çıkarması yapmış, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ve  TOKİ  Başkanlığı’nda yapılan görüşmeler neticesinde Adana’ya müjdelerle dönmüştü. Başkan Çelikcan ziyaretlerinin meyvesini toplamaya başladı. 


Ak Parti Yüreğir İlçe Kongresi için Adana’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç daha önce yapılan görüşmeler neticesinde Yüreğir’e Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, 10 branşın yararlanacağı Spor Kompleksi ve biri nizami, üçü halı saha olmak üzere Doğankent, Solaklı, Çamlıbel ve Çelemli mahallerine yapılacak 4 saha için destek sözü verdi. Kongrede konuşan Bakan Kılıç “ Doğankent mahallesi, Solaklı Mahallesi, Çamlıbel Mahallesi ve Çelemli Mahallesi. Bunlar Yüreğir’in mahalleleri Belediye Başkanımızla da görüştük bu mahallelere mahalle tarzında futbol sahaları, halı sahaları gerektiğini söylediler bizde Yüreğir’e bunların yapılması gerektiğini düşünüyoruz inşallah en kısa süre içerisinde buradan da müjdesini verelim bu 4 mahallemize sahaları yapacağız. Aynı zamanda bir yatırım programımız daha var Adana’da inşa edeceğimiz Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ve bununla beraber sporcu fabrikası, kongreye gelirken bize yer gösterdiler yer konusunu çözdüğümüz zaman en kısa sürede bu projelere de başlayarak bunları Adana’ya Yüreğir’e kazandıracağız” dedi.




YÜREĞİR İÇİN DEV KAZANIMLAR

Ak Parti Yüreğir 5. Olağan İlçe Kongresi’nin ardından Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile birlikte Yüreğir İlçesi’ndeki 41 dönümlük arazide incelemelerde bulunan Bakan Kılıç, bu araziye Olimpik ölçülerde Kapalı Yüzme Havuzu ve 10 branşın yararlanacağı spor kompleksi ile semt sahaları yapılması aşamasında gerekli desteği sağlayacaklarını açıkladı. Bakan Kılıç, yapımı süren 33 bin kişilik stadı incelemeleri sırasında da yerel yöneticilerin katkılarıyla, nüfusu sürekli artan Adana’ya özellikle Yüreğir’e yapacakları yatırımları bir kez daha vurguladı.




BAŞKAN ÇELİKCAN: “TALEPLERİMİZİ OLUMLU KARŞILADILAR”

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan yaptığı açıklamada “Gençlik ve Spor Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. 4 adet spor sahamızla ilgili talebimiz oldu olumlu karşıladılar. Bakanlıkta yaptığımız görüşmelerde gündeme gelen olimpik yüzme havuzu için yer temin ettik uygun görürlerse o hizmeti de Yüreğir’de göreceğiz. Bu hizmetlerin artarak devam edeceğine Yüreğir’in bir cazibe merkezi olacağına yürekten inanıyorum” dedi.




Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç daha sonra Ak Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve diğer protokol üyeleri ile birlikte Yüreğir Serinevler Atletizm Kamp Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Tesislerde incelemelerde bulunan Bakan Kılıç, daha sonra sporcuların sorunlarını dinledi,



Adana Ekspres 


Geri Dön