25 / 04 / 2024

Adana'da aynı daireyi farklı kişilere satan 7 sanık tutuklandı!

Adana'da aynı daireyi farklı kişilere satan 7 sanık tutuklandı!

Adana'da apartman dairelerini proje aşaması ve inşaat halinde satış sözleşmesiyle 35 kişiye satmalarına karşın aynı evleri başka kişilere de tapu devriyle satıp 8 milyon lira dolandırdıkları iddia edilen 7 sanık tutuklandı.



Adana'da apartman dairelerini proje aşaması ve inşaat halindeyken 35 kişiye satıp 8 milyon lira dolandıran 7 sanık 245'er yıl hapisle cezalandırılmaları istemiyle yargılandı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, evleri başka kişilere de tapu devriyle satıp 8 milyon lira dolandırdıkları iddia edilen biri tutuklu 7 sanığın 245'er yıl hapisle cezalandırılmaları istemiyle yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu müteahhit İsmail Arapoğlu, tutuksuz sanıklardan üçü ile bazı müştekiler geldi. Duruşmada, 186 bin lirası dolandırıldığı öne sürülen diş hekimi D.Ö. konuştu.

Emlakçı aracılığıyla yatırım amaçlı olarak bir daire için 186 bin lira karşılığı anlaşma yaptığını söyleyen D.Ö., şu açıklamalarda bulundu:

"Proje üzerinden bana evleri tanıttılar. Yazılı sözleşme düzenledik. 186 bin liranın 86 bin lirasını elden verdim. 100 bin lirayı da banka aracılığıyla gönderdim. En geç 2 yıl içinde daireleri teslim edeceklerini söylemişlerdi. Ancak 8 ay sonra bir kısım daireleri sözleşme yapılan kişi yerine başkalarına devredildiğini duydum. Şirkete gittiğim de parasını ödediğim daireyi de başkasına devretmişler, onu öğrendim. Zararım giderilmedi."

Dava, tutuklu sanığın mevcut durumunun devamına karar verip duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Müteahhit İsmail Arapoğlu'nun 4 semtte yaptığı apartman dairelerini proje aşaması ve inşaat halindeyken 2015-2017 yıllarında satış sözleşmesiyle satın alan vatandaşlar, dairelerinin başka kişilere satıldığını öğrenip müteahhit ve ortakları ile yanlarında çalışanlar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.


Geri Dön