26 / 04 / 2024

Adana'da denize yapılan otellere mimarlar itiraz etti

Adana'da denize yapılan otellere mimarlar itiraz etti

İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin raporu ile denizin içine 3 otel yapıldığı tespit edildi



İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin raporu ile denizin içine 3 otel yapıldığı tespit edilirken, otel inşaatlarına yapım aşamasında hiçbir kurumun engel olmaması dikkat çekti. Otellerin ruhsatlarını veren Ayaş Belediyesi'nin binasının bile "kıyı  kenar" çizgisinin içinde olması olayı daha da trajikomik hale getiriyor. Otellerin yapımı sırasında açılan birçok dava ise  Adana  Bölge idare Mahkemesi tarafından reddedildi. Oteller bittikten sonra inceleme yapan İçişleri Bakanlığı Müfettişleri, Erdemli İlçesi Ayaş Belediye Başkanı Süleyman Koç hakkında denizin içine 3 adet otel yapılması, fazla kat yapılması ve Hazine
arazisi üzerine otel yapılması ile ilgili soruşturma izni istedi. Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, kaçak yapılarla ilgili olarak Belediye Başkanı Mustafa Koç ve meclis üyeleri hakkında üç madde hakkında soruşturma izni verdi. Ancak inşaat sürecinde açılan davalardan sonuç alınamadı.

ALTI YERİNE 12 KAT
Bunun üzerine otel inşaatları tamamlandıktan sonra içişleri Bakanlığı Başkontrolörü Yücel Akın, bölgeye gelerek inceleme  raporu hazırladı. Raporda, üç otelin kıyı kenar çizgisi içinde denize yapıldığı tespit edildi. Bir otolin 6 kat yerine 12 kat yapıldığına dikkat çekilen raporda bir otelin ise Hazine arazisi üzerine yapıldığı vurgulandı. Müfettişlerin yanı sıra Mersin 1. idare Mahkemesi tarafından görevlendirilen bilirkişi, Mersin Üniversitesi öğretim görevlileri Şehir Yüksek Plancısı Burak Belge, Yüksek Mimar Yard. Doç. Dr. Duygu Saban Ökesli, ve Harita Mühendisi Derviş Önen de Ayaş Belediyesi'nde kanunlara aykırı işlem yapıldığını belirtti.
Gazete Habertürk


Geri Dön