29 / 03 / 2024

Adana'da emlakçılara imar barışı anlatıldı!

Adana'da emlakçılara imar barışı anlatıldı!

Adana'da "İmar Barışı ve Getirdikleri" konulu toplantı gerçekleştirildi. İmar barışı toplantısı Adana Emlakçılar Esnaf Odası tarafından ATO konferans salonunda gerçekleştirildi. 



Adana Emlakçılar Esnaf Odası tarafından ATO konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda, mayıs ayında kabul edilerek yasalaşan "İmar Barışı" hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre  Adana  Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Ülkü Uçar, Türkiye'deki tapusuz ve imara uygun olmayan yapılarla ilgili "Yapı Kayıt Belgesi" verilmesi sonrasında bu belgenin tapuya dönüştürülmesinin öngördüğünü söyledi. 

İmar Barışı'nın bir anlamda devlet ile vatandaşın barışması anlamına geldiğini ifade eden Uçar, zor dönemden geçen inşaat ve emlak sektörünün rahatlaması için 31 Ekim 2018'de sona erecek tapu harcı ve KDV indiriminin kalıcı olması gerektiğini bildirdi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek ise, İmar Barışı'nın hem devlet hem de vatandaşa büyük faydalar sağlayacağına inandığını, af süresinin de 31 Aralık 2018'e kadar uzatılması gerektiğini ifade etti. 

İmar barışı uzatıldı mı? İşte son durum!

İmar barışı 2019'da var mı?


Geri Dön