26 / 04 / 2024

Adana'da Göller Yaylası içme suyu projesinin temeli atıldı!

Adana'da Göller Yaylası içme suyu projesinin temeli atıldı!

ADANA Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin dev yatınmı Göller Yaylası İçme Suyu Projesi'nin Temel Atma Töreni Kozan'da hallan yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi.



Adana Büyükşehir Belediye Başkam Hüseyin Sözlü,  Adana  Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rahmi Pekar, Kozan Belediye Başkam Musa Öztürk, Saimbeyli Belediye Başkam M. Şahin Gökçe, Belediye Meclis Üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Şaban Acar, Genel Sekreter Yardımcısı Halil Avşar, ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Duma, Daire Başkanlan, muhtarlar, ASKİ personelleri ve vatandaşlann katılımıyla gerçekleştirilen törende projenin detayları hakkında bilgi verildi.


 

"SUSUZ BÖLGE KALMAYACAK" 

ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, "Şehrimiz sıcağı şiddetli bir şekilde hissediyor. Bu sebeple de yayla kültürümüz gelişmiş. Yayla turizminin en çok geliştiği yerlerin başmda da Göller Yaylası geliyor. Ne yazık ki burada yıllardır çekilen bir su sıkıntısı var. Vatandaşlarımız tankerlerle su taşıyarak yahut biriken karları eriterek su ihtiyaçlarım karşılıyordu. Bizim geniş çaplı çalışmamız sayesinde burada bundan soma böyle bir sorun yaşanmayacak. Kozan Belediye Başkam Musa Öztürk de yıllardır çözülemeyen bu sorunu çözüp Adanalıların mağduriyetine son verecekleri için Adana Büyükşehir Belediye Başkam ve ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar'a teşekkürlerini iletti. 



"DUYARSIZ KALAMADIK" 

Kendilerinden önceki dönemlerde başlıca sorunların çözülemediğini ifade eden Adana Büyükşehir Belediye Başkam Hüseyin Sözlü, "Yıllardır ihmal edilen ilçelerimiz artık hak ettikleri hizmeti alacak. Bütün ihmal edilmişliklere son vereceğiz. 12 yıl boyunca Kozan'ı oyaladüar. Her sene suyun geleceği, su sıkıntısının çözüleceği söylendi ancak Kozan halkı icraat göremedi. Yıllar önce bu projeyi gerçekleştirmeye cesaret edememişler, gerekli kaynağı bulamamışlar. Biz bu duruma duyarsız kalamadık. Bu yüzden tüm imkanlarımızla çalıştık ve bu bölgedeki sorunu çözecek projemizi başlattık. Bir rüyayı gerçekleştireceğiz." dedi.



Hürriyet Ek


Geri Dön