29 / 03 / 2024

Adana’da Hazine'ye ait tarım arazisi kiralamaya 13 bin başvuru!

Adana’da Hazine'ye ait tarım arazisi kiralamaya 13 bin başvuru!

Adana’da Hazine’ye ait tarım arazilerini kiralamak için bugüne kadar 13 bin 853 kişinin başvuru yaptı. Hazine’ye ait tarım arazilerini kiralamak için yapılan başvurularda Adana’nın ön sıralarda yer aldığı belirtildi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığının başlattığı Hazine’ye ait tarım arazilerinin çiftçilere kiralanmasını sağlayacakları uygulamaya Adana’dan 13 bin 853 kişi katılım göstermek için başvuru yaptı. Adana’da bu başvuru sayısıyla iller arasında ön sıralarda yer aldı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz belediye ve mücavir alan içerisindeki, imar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan Hazine’ye ait tarım arazilerinin 30 Mart 2011 tarihinden beri tarımsal amaçla kiralayan ve kira sözleşmesi halen devam eden kiracıları veya bu arazileri aynı süreyle tarımsal amaçla kullanan ve kullanımlarının halen devam ettiği idarece belirlenen kullanıcıları ya da paydaşlarından 5 Aralık 2018 tarihine kadar dilekçeyle başvuruda bulunanlara doğrudan satışının düzenlendiğini dile getirdi. 

Başvuruların değerlendirildiğini ifade eden Kırılmaz, kanundan yararlanmak isteyenlerin 5 Aralık 2018 tarihine kadar da taşınmazın bulunduğu yerdeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne, emlak müdürlükleri, milli emlak müdürlükleri, milli emlak şefliklerine dilekçeyle müracaat etmelerini istedi.


Geri Dön