19 / 04 / 2024

Adana'da kaçak yapı eylemi yapıldı!

Adana'da kaçak yapı eylemi yapıldı!

Adana'da merkez Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi Mahallesi sakinleri, merkez ilçe Seyhan Belediyesi'nin evlerini yıkmak istediği gerekçesiyle yürüyüş yaptı



Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden göçle gelen vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadığı Gülbahçe Mahallesi sakinleri, evlerinin yıkılmak istendiğini belirterek, protesto gösterisinde bulunmak için mahallede toplandı. Toplanan grup daha sonra Obalar, Kıbrıs ve Bakımyurdu caddelerini trafiğe kapatarak, ellerindeki pankartlarla yürüyüşe geçti. Çeşitli sloganlar atarak yürüyen grup, Ferit Celal Güzel Caddesi'nde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından durduruldu. Bu sırada bazı göstericiler ile Çevik Kuvvet ekipleri arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Emniyet yetkilileri grubun bazı üyeleri ile yaptıkları görüşmede, eylemin yasal olmadığını belirterek, yolu trafiğe açmalarını istedi. Buna rağmen sloganlar atarak,  Adana  Valisi İlhan Atış'ın gelmesini isteyen kalabalık dağılmamakta ısrar etti. Daha sonra grubun arasına girerek kalabalığı ikiye ayıran ekipler, vatandaşları kaldırımlara çıkartarak, yolu trafiğe açtı.

Bir süre daha bu şekilde slogan atan grup adına açıklama yapan Nihat Doğaner, güçlükle yaptıkları evlerinin yıkılmasına müsaade etmeyeceklerini belirtti. Göçle geldikleri Adana'da ikinci bir göçe mecbur bırakılmak istendiklerini savunan Doğaner, "Evlerimiz yıkılırsa mağdur durumda kalırız. Yetkililerin bu konuda gerekeni yapmasını istiyoruz" dedi. Açıklamanın ardından grup, dağıldı.
AA


Geri Dön