26 / 04 / 2024

Adana'daki emlakçılara ‘Web Tapu Sistemi' anlatıldı!

Adana'daki emlakçılara ‘Web Tapu Sistemi' anlatıldı!

Adana Ticaret Odası tarafından gerçekletirilen emlak sektörüne yönelik olan etkinlikte, emlakçılara ‘Web Tapu Sistemi' anlatıldı.




Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Tapu süreci işlemlerinin kolaylaştırılması ve başta sahtekarlık olmak üzere birçok sorunun ortadan kaldırılmasına yönelik geçtiğimiz ay uygulamaya konulan web-tapu sistemi Adana'daki emlakçılara anlatıldı. Web Tapu Sistemi etkinliği,  Adana  Ticaret Odası tarafından düzenlendi.

 

Gerçekleştirilen toplantıda sistem hakkında açıklamalar yapan  ATO Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz,  baş döndürücü hızla gelişen teknolojik yeniliklerin tapu işlemlerinde de, “web tapu” olarak uygulanmaya başlanmasının sektörün tüm aktörlerine büyük kolaylık getireceğini dile getirdi. 

 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Daire Başkanı Adnan Kahveci de web-tapu sistemi hakkında konuştu. Kahveci, ''Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen web-tapu sistemi sayesinde vatandaşlar taşınmazlarını internet üzerinden yönetebilecek, emlakçılara güvenli bir biçimde tapu bilgisi görüntüleme ve tapu dairesine başvuru yetkisi verebilecektir. Emlakçılar, web-tapu sistemine kademeli olarak dahil edilecektir'' dedi.


Geri Dön