29 / 03 / 2024

Adana'daki havuzlar kaderine terk edildi!

Adana'daki havuzlar kaderine terk edildi!

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki bazı havuzlar kaderine terk edildi. Düne kadar çocukların kulaç attığı havuzlar ilgisizlik yüzünden harabeye döndü, ahır olarak kullanılıyor



Adana'da yaz mevsiminde yaşanan boğulma vakalarının önüne geçilmesi için yapılan yüzme havuzlarından bazıları bakımsızlık yüzünden harabeye döndü. Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanındaki Gürselpaşa Mahallesi'ndeki yüzme havuzu, bir yıldır kullanılamaz halde. Yabani otların bürüdüğü havuzun soyunma odalarında lambadan musluklara varıncaya kadar her şey sökülmüş. Mithatpaşa Mahallesi'ndeki yüzme havuzu ise ahır olarak kullanılmaya başlanmış. Her iki havuzdaki tahribatın maliyetinin 500 bin lira civarında olduğu bildirildi. Her yıl yaşanan boğulma vakalarının önüne geçmek isteyen  Adana  Valiliği, DSİ'ye ait sulama kanallarının yakınlarına cep havuzları yapmaya başladı. Adana Valiliği'ni takip eden dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da, havuz kampanyasına destek verdi. Büyükşehir Yasası'nın ardından Valiliğin denetimindeki havuzlar Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Ancak Büyükşehir, sorumluluğu altındaki havuzlardan bazılarını kaderine terk etti.


HAVUZDU AHIR OLDU

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013 yılında Mithatpaşa Mahallesi'nde yapılan yüzme havuzu bir yılı aşkın süredir kullanılmıyor. İşletmecinin terk ettiği ve Mithatpaşa'nın yanı sıra Denizli ve İsmetpaşa mahallerindeki çocukların da yararlandığı havuz Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamen kaderine terk edildi. Hiçbir görevlinin bulunmadığı havuz çürümeye ve dökülmeye başladı. Böyle olunca da çevredeki vatandaşlar koyunlarını, keçilerini getirip burada beslemeye başladı. Gürselpaşa Mahallesi'ndeki yüzme havuzunun da akıbeti farklı olmadı. Geçtiğimiz yıl kullanıma kapatılan havuz pislik yuvasına dönmüş durumda. Yaban otlarının bürüdüğü havuzun soyunma odalarını görenlerin ağzı açık kalıyor. Böylesine önemli bir tesisin soyunma odalarında lambadan musluklara varıncaya kadar her şey sökülüp götürülmüş. Duvarları delinmiş, havuzun deposunun kapakları çalınmış. Açık bırakılan musluktan havuza akan suya kimse müdahale etmemiş.


VATANDAŞ ATEŞ PÜSKÜRÜYOR

Büyükşehir Belediyesi'nin havuzlar konusundaki duyarsızlığına ateş püsküren vatandaşlar, "Başkan Hüseyin Sözlü göreve gelmeden önce 'Bir şey değişecek her şey değişecek' sloganını dilinden düşürmüyordu. Evet Adana'da her şey değişti. Daha önce pırıl pırıl olan yüzme havuzları ne hale geldi görün bakın. Bu kadar vurdumduymazlık olmaz. Bu milli servetin hebasıdır. Milliyetçi bir insanın devletin tesislerinin böylesine kırılıp dökülmesine izin vermemesi gerekir" dediler.



Sabah


Geri Dön