18 / 04 / 2024

Adana'daki tarım arazileri imara açılmayacak!

Adana'daki tarım arazileri imara açılmayacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Haber Türk TV’de Adana’dan yapılan canlı yayında Noyan Doğan’ın konuğu oldu. Başkan Hüseyin Sözlü, “Tarım arazileri imara açılmayacak, yüksek yoğunluk yok" dedi




Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Haber Türk TV’de Adana’dan yapılan canlı yayında Noyan Doğan’ın konuğu oldu. Tarihi Kız Lisesi binasının bahçesinde, Seyhan Nehri kıyısında, tarihi Taşköprü manzarasında gerçekleşen “Bakış” programında Doğan’ın sorularını yanıtlayan Başkan Hüseyin Sözlü, Arif Nihat Asya’ya “Bayrak” şiirini, Orhan Kemal’e “Bereketli Topraklar” romanını yazdıran Adana’nın, eşsiz tarihi, doğal güzellikleri, tarım ve sanayi gücü ile Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olduğunu söyledi.


SANAYİDE İVME KAYBETTİK


Adana’nın ilklerin şehri olduğunu söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, “Adana, tarım ve sanayide Türkiye’nin lokomotif şahirlerinden birisi olmuştur. Günümüzde tarımda yine ilk sıralardadır fakat sanayide, Türkiye’nin gelişme ivmesinin altında kalmıştır. Sanayide gerileme yoktur ancak istenilen seviyede gelişme ivmesi yakalanamamıştır. Buna rağmen bazı sanayi gruplarında hala çok güçlüdür. Tarıma dayalı sanayide, tesktilde güçlüdür. İplikte, dünyanın en büyük tesislerine sahibiz” dedi.




TURİZM POTANSİYELİ VAR


Adana’nın turizm potansiyeline de değinen Başkan Hüseyin Sözlü, tarih, kültür, inanç, deniz ve dağ turizmi açısından önemli değerleri bulunan Adana’nın önümüzdeki süreçte bu konuda ön plana çıkacağına inandığını kaydetti.


TARIM ARAZİLERİ İMARA AÇILMAYACAK-YÜKSEK YOĞUNLUK YOK


Adana’da kentsel dönüşümle kaçak yapı sorununu çözmek ve depreme dayanıklı yapılar oluşturmak istediklerini belirten Başkan Hüseyin Sözlü, “Şehrin dışında imar alanları oluşturmadan, 1. sınıf tarım arazilerini imara açmadan, geçmişte açılanlara yüksek  yoğunluk vermeden çalışıyoruz. Şehrin çemberini çok genişletmeden, yüksek yoğunluklar vermeden, mevcut problemli alanları; parklar, eğitim alanları, modern binalar ve sosyal donatı alanlarıyla çağdaş hale getirme amacıyla ve hedefiyle  kentsel dönüşüm yapacağız. Kentin bir çok noktasında gerçekleştireceğiz kentsel dönüşümü. Sinanpaşa’da kamu eliyle başladı, güneyde özel sektör eliyle olacak.  Büyük Seyhan Vadisi oluşturmak için Yüreğir ve Seyhan ilçe belediyelerimizle işbirliği yapıyoruz. Nefes alma alanlarımızı artıracağız” dedi.




Adana Büyükşehir Belediyesi



Haber Hürriyet Çukurova-GAP Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


ADANA Buyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sozlü katıldığı bir televizyon programında, tarım arazilerinin imara açılmayacağı görüşünü yineledi. Sözlü. geçmişte imara açılanlara ise yüksek yoğunluk verilmeyeceğini vurguladı. Sözlü, Adana'dan yapılan canlı yayında Noyan Doğan'ın konuğu oldu. Hüseyin Sözlü, Tarihi Kız Lisesi binasının bahçesinde, Seyhan Nehri kıyısında, tarihi Taşköprü manzarasında gerçekleşen programda kent sorunlarını anlattı. 


Adana'da kentsel dönüşümle kaçak yapı sorununu çözmek ve depreme dayanıklı yapılar oluşturmak istediklerim belirten Başkan Sözlü şu görüşleri dile getirdi: "Şehrin dışında imar alanları oluşturmadan, birinci sınıf tarım arazilerini imara açmadan geçmişte açılanlara yüksek yoğunluk vermeden çalışıyoruz. Kentin birçok noktasında gerçekleştireceğiz kentsel dönüşümü. Büyük Seyhan Vadisi oluşturmak için Yüreğir ve Seyhan ilçe belediyelerimizle işbirliği yapıyoruz." 


Hürriyet Çukurova-GAP




Haber Ortadoğu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Adana Büyüksehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'ya dair çok sayıda konuda önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Sözlü. Adana'da tarım arazilerinin imara açılmayacağı. geçmişte açılanlara yüksek yoğunluk verilmeyeceği konularındaki görüşlerini yineledi. Sözlü, Haber Türk TV'de Adana'dan yapılan canlı yayında Koyan Doğan'ın konuğu oldu. 


SANAYİDE İVME KAYBETTİK 


Adananın ilklerin şehri olduğunu söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, '"Adana, tarım ve sanayide Türkiye'nin lokomotif sahillerinden birisi olmuştur. Günümüzde tarımda yine ilk sıralardadır fakat sanayide, Türkiye'nin gelişme ivmesinin altında kalmıştır. Sanayide gerileme yoktur ancak istenilen seviyede gelişme ivmesi yakalanamamıştır. Buna rağmen bazı sanayi gruplarında hala çok güçlüdür. Tarıma dayalı sanayide, tesktilde güçlüdür." dedi. 


PETROL AKIYOR BİZ BAKIYORUZ 


Sanayide istenilen ivmenin yakalayamamasının nedenlerini de açıklayan Başkan Hüseyin Sözlü, "Adana kamu yatırımlarından ve teşviklerden hak ettiği payı alamadı. 13 yıldır bu sorunu yaşıyoruz.  Adana  gözaıtlı edildi ve ediliyor. Seçimlerde iktidarın yüksek oranda oy aldığı yerlere yatırım yapılıyor. 13 Haziran 2006'dan bu yana Bakii Tiflis Ceyhan Boru Hattı'ndan petrol akıyor. 10 yıldır petrol akıyor, biz bakıyoruz. Yapılacağı söylenen ve beklenti içine girilen rafineriler, büyük yatırımlar bir türlü gerçekleşmedi, müteşebbisin önü açılmadı. Çok büyük ve işinin ehli firmalara yatırım izni verilmedi. Bu tür yatırımları kimlerle yapmak istiyorlarsa karar versinler ve onların önünü açsınlar" diye konuştu. 


ÜRETENE HİZMET İBADETTİR 


Adana Biiyüksehir Belediyesi olarak sanayicinin, üretenin yanında bir duruş sergilediklerini açıklayan Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: "Bıı konuda Adana'da demokratik bir duruşumuz var ve buna ilçe belediyelerimiz de dahildir. Yatırımcının Adana'da bize ihtiyacı varsa, bir dilekçeyle işlerini hallederiz. Üretene hizmet etmek bizim için ibadettir. Adana, yatırım için uygun iklime sahiptir. Yatırımcılarımızı bereketli topraklarımıza, şehrimize davet ediyorum. Onların işlerini kolaylaştırmada tereddıitümüz yok." 


TURİZM POTANSİYELİ VAR 


Adana'nın turizm potansiyeline de değinen Başkan Sözlü, tarih, kültür, inanç, deniz ve dağ turizmi açısından önemli değerleri bulunan Adana nın önümüzdeki süreçte bu konuda ön plana çıkacağına inandığını kaydetti. 


TARIM ARAZİLERİ İMARA AÇILMAYACAK


Adana'da kentsel dönüşümle kaçak yapı sorununu çözmek ve depreme dayanıklı yapılar oluşturmak istediklerini belirten Başkan Hüseyin Sözlü, "Şehrin dışında imar alanları oluşturmadan, 1. sınıf tarım arazilerini imara açmadan, geçmişte açılanlara yüksek yoğunluk vermeden çalışıyoruz. 


Şehrin çemberini çok genişletmeden, yüksek yoğunluklar vermeden, mevcut problemli alanları: parklar, eğitim alanları, modern binalar ve sosyal donatı alanlarıyla çağdaş hale getirme amacıyla ve hedefiyle kentsel dönüşüm yapacağız." dedi. 



Ortadoğu


Haber İlkhaber Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’da tarım arazilerinin imara açılmayacağı, geçmişte açılanlara yüksek yoğunluk verilmeyeceği konularındaki görüşlerini yineledi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Haber Türk TV’de Adana’dan yapılan canlı yayında Noyan Doğan’ın konuğu oldu. Tarihi Kız Lisesi binasının bahçesinde, Seyhan Nehri kıyısında, tarihi Taşköprü manzarasında gerçekleşen “Bakış” programında Doğan’ın sorularını yanıtlayan Başkan Hüseyin Sözlü, Arif Nihat Asya’ya “Bayrak” şiirini, Orhan Kemal’e “Bereketli Topraklar” romanını yazdıran Adana’nın, eşsiz tarihi, doğal güzellikleri, tarım ve sanayi gücü ile Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olduğunu söyledi.

Adana’nın ilklerin şehri olduğunu söyleyen Sözlü, “Adana, tarım ve sanayide Türkiye’nin lokomotif şehirlerinden birisi olmuştur. Günümüzde tarımda yine ilk sıralardadır fakat sanayide, Türkiye’nin gelişme ivmesinin altında kalmıştır. Sanayide gerileme yoktur ancak istenilen seviyede gelişme ivmesi yakalanamamıştır. Buna rağmen bazı sanayi gruplarında hala çok güçlüdür. Tarıma dayalı sanayide, tekstilde güçlüdür. İplikte, dünyanın en büyük tesislerine sahibiz” dedi.


İlkhaber Gazetesi 





Haber Habertürk Güneyli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Adana Büyükşehir Belediyesi olarak sanayicinin, üretenin yanında bir duruş sergilediklerini açıklayan Başkan Hüseyin Sözlü, "Yatırımcının Adana'da bize ihtiyacı varsa, bir dilekçeyle işlerini hallederiz. Üretene hizmet etmek bizim için ibadettir" dedi.


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Haber Türk TV'de Adana'dan yapılan canlı yayında Noyan Doğan'ın konuğu oldu. Tarihi Kız Lisesi binasının bahçesinde, Seyhan Nehri kıyısında, tarihi Taşköprü manzarasında gerçekleşen "Bakış" programında Doğan'm sorularını yanıtlayan Sözlü, Arif Nihat Asya'ya "Bayrak" şiirini, Orhan Kemal'e "Bereketli Topraklar" romanını yazdıran Adana'nın, eşsiz tarihi, doğal güzellikleri, tarım ve sanayi gücü ile Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olduğunu söyledi. Adana'nın ilklerin şehri olduğunu söyleyen Sözlü, "Adana, tarım ve sanayide Türkiye'nin lokomotif şehirlerinden birisi olmuştur. Günümüzde tarımda yine ilk sıralardadır fakat sanayide, Türkiye'nin gelişme ivmesinin altında kalmıştır.  Sanayide gerileme yoktur ancak istenilen seviyede gelişme ivmesi yakalanamamıştır. Buna rağmen bazı sanayi gruplarında hala çok güçlüdür. Tarıma dayalı sanayide, tekstilde güçlüdür. İplikte, dünyanın en büyük tesislerine sahibiz" dedi. 


ÖNÜ AÇILSIN 


Sanayide istenilen ivmenin yakalanamamasmın nedenlerini de açıklayan Başkan Hüseyin Sözlü, "Adana kamu yatırımlarından ve teşviklerden hak ettiği payı alamadı. 13 yıldır bu sorunu yaşıyoruz. Adana göz ardı edildi ve ediliyor. Seçimlerde iktidarın yüksek oranda oy aldığı yerlere yatırım yapılıyor. 13 Haziran 2006'dan bu yana Bakü Tiflis Ceyhan Boru Hattı'ndan petrol akıyor. 10 yıldır petrol akıyor, biz bakıyoruz. Yapılacağı söylenen ve beklenti içine girilen rafineriler, büyük yatırımlar bir türlü gerçekleşmedi, müteşebbisin önü açılmadı. Çok büyük ve işinin ehli firmalara yatırım izni verilmedi. Bu tür yatırımları kimlerle yapmak istiyorlarsa karar versinler ve onların önünü açsınlar" diye konuştu. 


BİR DİLEKÇE İLE HALLEDERİZ 


Adana Büyükşehir Belediyesi olarak sanayicinin, üretenin yanında bir duruş sergilediklerini açıklayan Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti "Bu konuda Adana'da demokratik bir duruşumuz var ve buna ilçe belediyelerimiz de dahildir. Yatırımcının Adana'da bize ihtiyacı varsa, bir dilekçeyle işlerini hallederiz. 

Üretene hizmet etmek bizim için ibadettir. Adana, yatırım için uygun iklime sahiptir. Yatırımcılarımızı bereketli topraklarımıza, şehrimize davet ediyorum. Onların işlerini kolaylaştırmada tereddütümüz yok." Adana'nın turizm potansiyeline de değinen Başkan Hüseyin Sözlü, tarih, kültür, inanç, deniz ve dağ turizmi açısından önemli değerleri bulunan Adana'nın önümüzdeki süreçte bu konuda ön plana çıkacağına inandığını kaydetti. 


Tarım arazileri imara kapalı 


Adana'da kentsel dönüşümle kaçak yapı sorununu çözmek ve depreme dayanıklı yapılar oluşturmak istediklerini belirten Başkan Hüseyin Sözlü, "Şehrin dışında imar alanları oluşturmadan, 1. sınıf tarım arazilerini imara açmadan, geçmişte açılanlara yüksek yoğunluk vermeden çalışıyoruz. Şehrin çemberini çok genişletmeden, yüksek yoğunluklar vermeden, mevcut problemli alanları; parklar, eğitim alanları, modern binalar ve sosyal donatı alanlarıyla çağdaş hale getirme amacıyla ve hedefiyle kentsel dönüşüm yapacağız. Kentin bir çok noktasında gerçekleştireceğiz kentsel dönüşümü. Sinanpaşa'da kamu eliyle başladı, güneyde özel sektör eliyle olacak. Büyük Seyhan Vadisi oluşturmak için Yüreğir ve Seyhan ilçe belediyelerimizle işbirliği yapıyoruz. Nefes alma alanlarımızı artıracağız" dedi. 


Adanaspor'a destek olacağız 


Adana Demirspor ve Adanaspor'un bu yıl Süper Lig'e yakın olduğunu söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, Adanaspor'a önümüzdeki günlerde sponsor bulacağını ve destek vereceklerini açıkladı.Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Sosyal Medya'yı en çok kullanan belediyelerden biri olduğunu ve kendisinin de birçok mecrada, halkla iletişim kurmak adına bunu en iyi şekilde kullandığını vurgulayan Başkan Hüseyin Sözlü, bağımsız bir kuruluşun kendisini önemli sosyal medya öğelerini kullanımda 1. seçtiğini hatırlattı ve küreselleşen dünyada, internet ortamında iletişimin çok önemli olduğunu söyledi. 



Habertürk Güneyli


Geri Dön