24 / 04 / 2024

Adana'daki trafik sorunu işyeri kapattırıyor!

Adana'daki trafik sorunu işyeri kapattırıyor!

Kasım ayında trafikteki araç sayısı, bir önceki aya göre yüzde 0.48 lik arttı. Artan araç sayısı, trafikte de yoğunluğunu da arttırdı. ATO'nun yaptığı bir araştırma, kentteki trafik sorununun esnafa işyeri kapattırdığını ortaya koydu




Adana'da 2013 yılı Kasım ayında trafikteki araç sayısı, bir önceki aya göre yüzde 0.48 lik artışla 533 bin 55'e yükseldi. Artan araç sayısı, trafikte de yoğunluğunu da arttırdı. ATO'nun yaptığı bir araştırma, kentteki trafik sorununun esnafa işyeri kapattırdığını ortaya koydu. Türkiye İstatistik Kurumu  Adana  Bölge Müdürlüğü verilerine göre; 2013 yılı Kasım ayı itibari ile kent genelinde 533 bin 55 araç bulunuyor. Bunun da 249 bin 68'ini otomobil, 9 bin 405'ini minibüs ve 4 bin 939'unu da otobüsler oluşturuyor. 122 bin 627 bin motosiklet de buna eklendiğinde kent trafiğindeki yoğunluk daha da artıyor. Söz konusu artış, trafik sorununu da beraberinde getiriyor. 


Bu durumdan en çok esnaf mağdur oluyor. Adana Ticaret Odası'nca (ATO) yapılan bir araştırma sorunun ekonomik boyutlarını da ortaya koydu. Özellikle kent merkezindeki trafik sorununa bağlı olarak, esnafın işyerini kapatmak zorunda kaldığı tespiti yapıldı. Oto yedek parça sektör temsilcileri de bu durumdan dert yandı. ATO 30. Grup Meslek Komitesi Başkanı Çetin Alper Altuntepe, trafik sorununun her geçen gün arttığını söyledi. 


5 METREDE BİNLERCE ARAÇ 

Altuntepe, özellikle Büyüksaat civarındaki restorasyon çalışmaları nedeniyle kent içi toplu taşıma araçlarının, sektörün yoğun olduğu Karasoku Mahallesi'nin ara sokaklarına yönlendirildiğini ifade ederek, "5 metre genişliğindeki yoldan binlerce toplu taşıma aracı geçiyor. İhtiyacı olanlar bu trafiğe girmek yerine başka bölgeden alışverişini yapıyor. 

Bu da esnafı olumsuz etkiliyor ve kimi işyeri sahipleri dükkanını kapatma yoluna gidiyor" dedi. 

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Menevşe de, oto yedek parça sektörünün kent merkezi yerine bir 'site'de toplanması noktasında çalışma içinde olduklarını belirtti. Menevşe, "Çevremizdeki kentler, bu sorunu siteleşme ile çözmüş. Büyükşehir Belediyesi'ne bu konuda birçok kez başvurduk ancak şu ana kadar köklü bir çözüm üretemedik. 

Sorunun, imar planlarındaki değişikliklerle çözülmesi adına her türlü girişimde bulunacağız. 

Çünkü bu sorun sadece bazı sektörleri değil, kent ekonomisini olumsuz etkiliyor" diye konuştu. 


Adana Günaydın




Geri Dön