28 / 03 / 2024

Adana'nın imar sorunu Fatma Güldemet Sarı ile görüşüldü!

Adana'nın imar sorunu Fatma Güldemet Sarı ile görüşüldü!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin,12 aydır bekletilen Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatmagül Demet Sarı'ya bilgi verdiklerini söyledi.



Başkan Çetin, "Hem Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi hem de 26 yıldır kangren olmuş Adana'nın imar sorununun çözümü konusunda Sayın Bakanımızın bir müjde vereceğine yürekten inanıyorum" dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatmagül Demet Sarı'ya yapılan ziyaret hakkında Halk Günü'ne katılan vatandaşlara bilgi veren Başkan Çetin, "Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nin bir an önce başlaması gerektiğini Sayın Bakan'a izah ettik. Bu CHP'nin meselesi değil, Türkiye'nin beğenilen, takdir edilen örnek projesidir. Belediye Evleri halkı rahat olsun; Sayın Bakanımız bu sorunu yakın zamanda çözecektir diye umuyorum" diye konuştu.


"YETKİ VERİLMELİ" 

Çetin, "26 yıldır kangrenleşmiş olan imar sorununu da anlatma fırsatı bulduk. Büyükşehir'le bir sıkıntı yaşandı; çözüm için birlikte çalışıyoruz ancak çok hızlı hareket etmemiz gerekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, umuyorum ki Adana'da 20 bin haneyi ilgilendiren, daire fiyatlarının aşırı biçimde katlanmasına yol açan bu sorunun çözümü noktasında Çukurova Belediyesi'ni yetkilendirecektir ve size yakın zamanda bir müjde" dedi. 



Sabah


Haber Adana Beş Ocak Gazetesi'nde şöyle yer aldı,


 Adana için bir milat olarak değerlendirdiği  Ankara  Buluşmasının sorunların çözümü anlamında bir başlangıç olmasını dileyen Çetin, Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında Bakan Sarıya ayrıntılı bir sunum yaptıklarını belirterek söyle dedi: "Sayın Bakanımız elzem bir proje olan Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesini çok iyi biliyor Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nin bir an önce başlaması gerektiğini Sayın Bakana izah ettik. Bu CHPnin meselesi değil. Türkiye'nin beğenilen, takdir edilen örnek projesidir. Belediye Evleri halkı rahat olsun; Sayın Bakanımız bu sorunu yakın zamanda çözecektir diye umuyorum.' 


Çetin, Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında Bakan Sarıya ayrıntılı bir sunum yaptıklarını belirtti (Haber Merkezi) Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 12 aydır bekletilen Belediye Evleri Kentsel Dönüşüp Projesi hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya bilgi verdiklerini belirterek, "Hem Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi hem de 26 yıldır kangren olmuş Adana'nın imar sorununun çözümü konusunda Sayın Bakanımızın bir müjde vereceğine yürekten inanıyorum" dedi. 


Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 27 Ocak'ta  Adana  Valisi Mustafa Büyük'ün öncülüğünde Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya yapılan ziyaret hakkında Halk Günü'ne katılan vatandaşlara bilgi verdi. 


Adana için bir milat olarak değerlendirdiği Ankara Buluşması'nın sorunların çözümü anlamında bir başlangıç olmasını dileyen Çetin, Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında Bakan Sarı'ya ayrıntılı bir sunum yaptıklarını belirterek şöyle dedi: "Sayın Bakanımız elzem bir proje olan Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi'ni çok iyi biliyor. Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nin bir an önce başlaması gerektiğini Sayın Bakan'a izah ettik. Bu CHP'nin meselesi değil. Türkiye'nin beğenilen, takdir edilen örnek projesidir. Belediye Evleri halkı rahat olsun; Sayın Bakanımız bu sorunu yakın zamanda çözecektir diye umuyorum." 

"ÇUKUROVA BELEDİYESİ YETKİLENDİRİLMELİ" 

Adana Lobisi olarak Ankara'daki temasların çok iyi sonuçlar vereceğine inandığını ifade eden Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin. Başkent'te Adana'nın 26 yıldır kangrenleşmiş olan imar sorununu da anlatma fırsatı bulduklarını söyledi. Adana'nın imar sorununun çözümü için göreve gelir gelmez harekete geçerek Adana Valiliği ile oıtak çözüm arayışına girdiklerini ve önemli mesafeler kat ettiklerini hatırlatan Çetin, "Ancak Büyükşehir'le bir sıkıntı yaşandı; çözüm için birlikte çalışıyoruz ancak çok hızlı hareket etmemiz gerekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, umuyorum ki Adana'da 20 bin haneyi ilgilendiren, daire fiyatlarının aşırı biçimde katlanmasına yol açan bu sorunun çözümü noktasında Çukurova Belediyesi'ni yetkilendirecektir ve size yakın zamanda bir müjde vereceğimizi umuyorum" diye konuştu. Halka soran. gereğinde danışan, çoğulculuğa önem verdiğini söyleyen bir belediye başkanının kamuoyuna "İsveç tipi belediyecilik yapıyoruz" dediğine dikkat çeken Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Halk Günü "ne gelen vatandaşlara "Halka soran, danışan, dinleyen, 'her şeyi biz biliriz' demeyen, çoğulculuğa inanan, demokrat bir belediye başkanı. Bu size bir şey çağrıştırıyor mu?" diye sordu. Alkışlanarak "Sizi. Çukurova Belediyesi'ni çağrıştırıyor" yanıtını alan Başkan Çetin. "Katılımcı. çoğulcu ve demokrat belediyeciliği biz Çukurova Belediyesi'nde yaşıyoruz zaten. İsveç tipi belediyecilik değil, Çukurova Tipi Belediyecilik yapıyoruz ve Türkiye'de birçok yer de Çukurova Belediyesi'ni örnek alıyor" dedi. 


Adana Beş Ocak


Haber Adana Çukurova Barış Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Belediye Evleri Kentsel Dönüşüp Projesi hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatmagül Demet Sarı'ya bilgi verdiklerini belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Hem Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi hem de 26 yıldır kangren olmuş Adana'nın imar sorununun gözümü konusunda Sayın Bakanımızın bir müjde vereceğine yürekten inanıyorum" dedi. 

"CHP'NİN DEĞİL, BU BİR TÜRKİYE'NİN PROJESİ" 

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 27 Ocak'ta Adana Valisi Mustafa Büyük'ün öncülüğünde Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatmagül Demet Sarı'ya yapılan ziyaret hakkında Halk Günü'ne katılan vatandaşlara bilgi verdi. Adana için bir milat olarak değerlendirdiği Ankara Buluşması'nın sorunların çözümü anlamında bir başlangıç olmasını dileyen Çetin, Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında Bakan Sarı'ya ayrıntılı bir sunum yaptıklarını belirterek şöyle dedi: "Sayın Bakanımız elzem bir proje olan Belediye Evlen Kentsel Dönüşüm Projesi'ni çok iyi biliyor. Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesı'nın bir an önce başlaması gerektiğini Sayın Bakan'a izah ettik. Bu CHP'nm meselesi değil, Türkiye'nin beğenilen, takdir edilen örnek projesidir. Belediye Evleri halkı rahat olsun; Sayın Bakanımız bu sorunu yakın zamanda çözecektir diye umuyorum." 

"ÇUKUROVA BELEDİYESİ YETKİLENDİRİLMELİ" 

Adana Lobisi olarak Ankara'daki temasların çok iyi sonuçlar vereceğine inandığını ifade eden Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Başkent'te Adana'nın 26 yıldır kangrenleşmiş olan imar sorununu da anlatma fırsatı bulduklarını söyledi. Adana'nın imar sorununun çözümü için göreve gelir gelmez harekete geçerek Adana Valiliği ile ortak çözüm arayışına girdiklerini ve önemli mesafeler kat ettiklerini hatırlatan Çetin, "Ancak Büyükşehır'le bir sıkıntı yaşandı; çözüm için birlikte çalışıyoruz ancak çok hızlı hareket etmemiz gerekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, umuyorum kı Adana'da 20 bin haneyi ilgilendiren, daire fiyatlarının aşırı biçimde katlanmasına yol açan bu sorunun çözümü noktasında Çukurova Belediyesi'ni yetkılendirecektir ve size yakın zamanda bir müjde vereceğimizi umuyorum" diye konuştu. Halka soran, gereğinde danışan, çoğulculuğa önem verdiğini söyleyen bir belediye başkanının kamuoyuna "İsveç tipi belediyecilik yapıyoruz" dediğine dikkat çeken Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Halk Günü'ne gelen vatandaşlara "Halka soran, danışan, dinleyen, 'her şeyi biz biliriz' demeyen, çoğulculuğa inanan, demokrat bir belediye başkanı... Bu size bir şey çağrıştırıyor mu?" diye sordu. Alkışlanarak "Sizi, Çukurova Beledıyesi'ni çağrıştırıyor" yanıtını alan Başkan Çetin, "Katılımcı, çoğulcu ve demokrat belediyeciliği biz Çukurova Beledıyesı'nde yaşıyoruz zaten. 

İsveç tipi belediyecilik değil, Çukurova Tipi Belediyecilik yapıyoruz ve Türkiye'de birçok yer de Çukurova Beledıyesi'nı örnek alıyor" dedi. Çetin, bir grup vatandaşın "Bizim sokakta halı saha spor tesisi istemiyoruz" biçimindeki tepkisi üzeıine referandum yapma kararı aldı. 


Adana Çukurova Barış


Geri Dön