29 / 03 / 2024

Adana'ya 4 bin 80 ev ve 317 iş yeri yapılacak!

Adana'ya 4 bin 80 ev ve 317 iş yeri yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onay verdiği Adana'da çoğu imarsız olan Barbaros ve Bey mahallelerindeki gecekonduların yerine Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nce 4 bin 80 ev ve 317 iş yeri yapılacak.



Adana'da merkez Seyhan ilçe Belediyesi'nin sokaklarının çoğuna itfaiye ve anbulans giremeyen, çoğu da imarsız olan Barbaros ve Bey mahallelerindeki gecekonduların yerine 4 bin 80 ev, 317 iş yeri yapmak için hazırladığı kentsel dönüşüm projesine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından onay verildi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) yürütülecek ve bin 785 hak sahibini ilgilendiren proje 2017'de tamamlanmış olacak.


BAKAN SARI'YA SONSUZ TEŞEKKÜR


Seyhan Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar, Barbaros ve Bey Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin ayrıntılarını düzenlediği basın toplantısında açıklarken, bu bölgede uyuşturucu ve terör riskleri de bulunduğuna dikkat çekti. Karalar, ilçede 8 ayrı kentsel ve yerinde dönüşüm projesi planladıklarını anlattı. "Eski Adana' olarak tanımlanan Barbaros ve Bey mahallelerine yönelik projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylandığını, diğer projelerin de hazırlıklarının sürdüğünü aktaran Zeydan Karalar. "Adanalı olan Bakanımız Fatma Güldemet Sarı Valimiz Mustafa Büyük,  TOKİ  başkanımız, AK Parti II Baş kanı Fikret Yeniye sonsuz teşekkür ediyorum. Bu proje Adana'nın projesidir" dedi. Barbaros ve Bey mahallelerinde yapılacak konutlara 'Yeşilvadi Evleri' adının verildiğini belirten Karalar, şunları kaydetti: "ilçemizde kentsel dönüşüme 2 mahalleden başlıyoruz. Bu bölgede uyuşturucu kullanımı yüksek, terör riski var. İmarsız ve sağlıksız bir yapılaşma bulunuyor. Riskli yapılar, çıkmaz sokaklar, itfaiye girmeyen sokaklar, eski yapılar en ufak bir afette çok fazla can ve mal kaybının olacağı yapılar var. Toplam 4 bin 80 konut ve 317 işyerini kapsayan proje kapsamında Bey ve Barbaros mahallelerine 1+1'den 4+ 1'e kadar 6.8. 10 ve 12 katlı binalar yapılacak. Depreme dayanıklı yapılar olacak. 29 Mart'ta bin 785 hak sahibi ile görüşmeler başlayacak. Kısa sürede ikna edip kazma bu yıl içinde vurulacak. Projeyi TOKİ yapacak ve 2017'de bitirecek. 4 bin 80 konuttan hak sahiplerinin dışında kalan vatandaşlara TOKİ tarafından satılacak. Burası konutları, yaşam alanları, çocuk parklarıyla herkesin her ihtiyacının düşünüldüğü bölge olacak. Pıojenin ilki bittikten soma ikinci etap başlayacak. İlçemizde Sucuzade, Barış, Mestanzade, Sakarya, Barış, Döşeme, Havuzlubahçe ve Hürriyet mahallelerinde 8 dönüşüm projemiz de hızla yapılacak. Bu kentin projesi, herkesin yardımcı olması gerek." 



Hürriyet Çukurova-GAP



Haber Habertürk Gazetesi'nde şöyle yer aldı


SEYHAN Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçenin şehircilik açısından en problemli bölgesi kabul edilen Barbaros ve Bey mahallelerini kapsayan devasa bir 'kentsel dönüşüm ve gelişim projesinin başlatıldığını açıkladı. 


'Seyhan Yeşilvadi Evleri-1' kapsamında tam anlamıyla insanların hayallerinin gerçekleşeceğini belirten Karalar, bölgedeki dönüşüm ve gelişimin tamamlanmasının ardından Barbaros ve Bey mahallelerinin 'modern ve huzurlu yaşamın' yeni adresi olacağını söyledi. 


Kentsel dönüşümde ilk defa, "komşuyu komşudan ayırmadan kentsel dönüşüm" kavramının kendileri tarafından hayata geçirileceğini vurgulayan Karalar, "Hepimizin doğup büyüdüğü ve bugünkü kişiliğini bulduğu sevdiğimiz klasik mahalle kültürü modern yaşam alanları ile yeniden hayat bulacak" dedi 

2017'DE BİTECEK 

CHP'li Seyhan Belediye Başkam Karalar, çok yoğun bir çalışma trafiğinin ardından kısa sürede kazma vurulacak aşamaya gelen projenin her aşamasında ilgisini ve kalkışım sunan Çevre ve Şehircilik Bakam Fatma Güldemet San,  Adana  Valisi Mustafa Büyük, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi bürokratları ile AK Parti Adana Î1 Başkam Fikret Yeni'ye teşekkür etti. 


Karalar, kentsel dönüşüm kapsamında Barbaros ve Bey mahallerinde yapılacak Yeşilvadi Evleri'nin 2 bin 190 konuttan oluşan birinci etabın 2017'de bitirilmesinin planlandığını söyledi.


Habertürk


Geri Dön