25 / 04 / 2024

Addresistanbul'da markalar yenilendi!

Addresistanbul'da markalar yenilendi!

Şişli'de açılan Addresistanbul, uzunca bir süre beklediği performansı yakalayamamıştı



Dün mekanı birkaç ay aradan sonra yeniden gezme imkanı buldum, Genel Koordinatör Funda Akın ve yönetimdeki Çiğdem Kayalı ile birlikte. Başlangıçta 5 bin 500 metrekare olan mağaza alanı, etkinlik alanları da katılarak 7 bine çıkarılmış. Türkiye'nin en büyük Paşabahçe'si de yeni tasarımıyla trafiği arttırmış. Ağustos ayında Vakko Decor 185 metrekarelik yeni mağazasını açıyor. Mekanın en iyi noktasındaki Nuxx'dan boşalan yer için adaylarla görüşülüyor.

Hazır giyim ve dayanıklı tüketimde alışveriş düşerken, Addresistanbul'un "En keyifli günlerini yaşıyor" olmasının nedenlerini konuştuk Funda Akın ile. Birkaç nedeni var, dışarıda yemek yemek yerine insanların evlerinde partiler vermeye başlaması, sofra takımlarına, bahçeye, salona, mutfağa, harcanan parayı arttırıyor. İkinci neden de açıldığından bu yana pekçok markanın ayrılıp yenilerinin geldiği addres'te arıtk gerçekten tasarıma meraklıları tatmin eden bin karmanın oluşmuş olması. Üçüncüsü de ev dekorasyonu pazarında özellikle üst gelir grubu markalarda bugüne kadar dağınıklık olması. Bu markaların ilk kez tek çatı altında toplanması. Bir de addres'in ünlü müşterileri var, herkesçe tanınan. Nevbahar Koç, Çiğdem Simavi, Ronit Gülcan, Demet Akbağ, Mustafa Sandal, Aylan Tahincioğlu, Esra Dinçkök, Nuşin Oral, Diana Şahenk gibi.

İkinci habitat yolda
İstanbul Doors ve Akın Gayrimenkul'ün ortaklığıyla Türkiye pazarına giren Habitat'ı da sordum Funda Akın'a. Habitat, ikinci mağaza için 1.200 metrekareden daha az alan kabul etmiyormuş. Ama Funda Hanım, Bağdat Caddesi'ni örnek vererek hiç olmazsa 800 metrekareye ikna olmaları konusunda bir hayli dil dökmüş. Ve başarılı da olmuş.
Esen EVRAN/Gazete Habertürk


Geri Dön