28 / 03 / 2024

Adıyaman Gölbaşı'na yeni bir mahalle kuruldu!

Adıyaman Gölbaşı'na yeni bir mahalle kuruldu!

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçe Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Mimar Sinan Mahallesinin meclis kararıyla ikiye bölünerek Yenikent adından yeni bir mahalle oluşturduklarını söyledi. Yeni mahallenin sınırları şöyle...



Adıyaman’ın Gölbaşı ilçe Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Mimar Sinan Mahallesinin meclis kararıyla ikiye bölünerek Yenikent adından yeni bir mahalle oluşturduklarını söyledi.


Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Mimar Sinan Mahallesi imar planında gelişme alanında oldukça geniş bir alana sahip olduğunu belirterek hem nüfus olarak hem de yüz ölçüm olarak en kalabalık mahalle olduğu bilgisini vererek hizmetlerin daha sağlıklı yürütülmesi ve karışıklığa meydan vermemek amacıyla Mimar Sinan Mahallesini ikiye böldüklerini ifade etti.


Belediye Başkanı Özdemir yaptığı açıklamada, “İlçemiz Mimar Sinan Mahallesi belediyemiz 05.06.2015 tarih ve 32 sayılı kararıyla iki mahalleye bölünerek Mimar Sinan Mahallesi ve Yenikent Mahallesi isimlerini almışlardır. Oluşan Yenikent Mahallesinin yeni sınırları ise şöyle:


"1 Nisan Bulvarı ile Nurettin Soykan Caddelerinin kesiştiği yere, Murat Caddesinden Ebruli sokağı dikine keserek TOKİ’lerin arkasından geçen 22 metrelik çevre yolunun doğuda kalan kısmına, 1 nisan Bulvarından Nurettin Soykan Caddesinin kesiştiği yere kadar olan kısım Yenikent Mahallesidir.”


Hürriyet Yerel




Geri Dön