20 / 04 / 2024

Adıyaman Samsat'ta 3 okula spor sahası yapıldı!

Adıyaman Samsat'ta 3 okula spor sahası yapıldı!

Adıyaman’ın Samsat ilçesi Yarımbağ, Uzuntepe ve Doğanca köy okullarına birer adet basketbol ve voleybol sahası yaptırıldı.



İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında protokol gereği, Samsat Köylere Hizmet Götürme Birliğince yaptırılan sahaların çok amaçlı olarak kullanılabildiği, inşaat ve imalatların bitirilerek hizmete sunuldu.

İlçe Özel İdare Müdürü Mustafa Kandemir ile birlikte sahalarda inceleme yaparak, bilgiler alan Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, yapılan sosyal tesislerle şehir ve köy farkını en aza indirerek, eğitimde fırsat eşitliği sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Kaymakam Atak, "Daha önce beş köyümüzde çok amaçlı olarak kullanılabilen altı okulumuzda basketbol-voleybol sahamız bulunmaktaydı. Son olarak yaptığımız üç saha ile birlikte bu sayı 9’a çıktı. Kalan okullarımız sadece ilkokul olan köylerimiz. İmkanların el vermesi durumunda bu köylerimizde de saha yapmak isteriz. Bunun yanında köy okullarımızda çocuk oyun parkları yapmıştık. Okullarımızda yardımcı kaynak ve kitap desteği sağlamaya çalışmaktayız. Fiziki olarak okullarımız zaten iyi durumdadırlar. Bu çalışmalarımızla şehir ile köy okulları arasındaki farkı minimum seviyeye çekerek eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya çalışıyoruz. Bunun için başta Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.


Hürriyet


Geri Dön