27 / 04 / 2024

Adıyaman Valiliği ve İl Özel İdaresi'ne hizmet binası yapılacak!

Adıyaman Valiliği ve İl Özel İdaresi'ne hizmet binası yapılacak!

Adıyaman'da DSİ Şube Müdürlüğü’nün yerine Valilik ve İl Özel İdare hizmet binası yapılmasıyla ilgili İl Genel Meclis Üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne yetki verdi...




DSİ Şube Müdürlüğü’nün yerine Valilik ve İl Özel İdare hizmet binası yapılmasıyla ilgili İl Genel Meclis Üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine yetki verdi.


Adıyaman İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantısı Meclis Başkanı Salih Şahan Başkanlığı’nda gerçekleşti. İl Genel Meclis toplantısına İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, yeni yapılacak olan Valilik ve İl Özel İdare Binalarının resimleriyle birlikte meclis üyelerine hitap etti.


Doğan, il özel idaresine yakışır bir binanın yapılması için adımların atıldığını belirterek, şunları söyledi:


“Fiziki çalışma şartlarımızın çok uygun olmadığı aşikardır. DSİ’ye ait yeri belediye kullanacaktı ancak belediye ekonomik durumu nedeniyle protokol devir işleminde vazgeçti.


Sayın Valimiz ve Milletvekilerimiz, DSİ Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı'mızla görüştü. DSİ’nin bulunduğu yere bu yıl içerisinde bu binaların ihalesi yapılacak. Aslında buralar belediye ile müşterek yapılması düşünülen bir alandı. Onlar devreden çıkınca biz devreye girdik.


Valilik binasının yanında il özel idare binası, sosyal donatıları olan, toplantı salonları, grup toplantı salonları, meclis üyelerinin odaların olduğu güzel bir bina yapacağız. Ümit ediyorum kısa sürede bunu sonuçlandıracağız. Bunu yaparken Belediye ve Maliye Bakanlığı ile protokol yapılacak.


Belediye Başkanlığı eskiden Su İşleri Müdürlüğü’nün bulunduğu yeri DSİ Genel Müdürlüğüne devredilecek. Milli Emlak Genel Müdürlüğü ona karşılık burada 15 bin metrekareyi alacak. Bunun karşılığında da Hükümet Binasının yeri Maliye Bakanlığına oradan da Belediyeye devredilecek. Altı otopark üstü meydan olacak.


İl Özel İdaresinin şuan ki binasının yan tarafın da Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Fakültesi var. Onlar bizim bulunduğumuz yeri almak istiyor. Biz de belirli bir bedel üzerinden burayı verebileceğimizi söylüyoruz. Kendi bütçemize yük getirmeden, bizim hizmet binası yapacağımız alanı biz satın alacağız. Bu sene ihaleye çıkarsak 2016’nın ilk toplantılarını bu binada yaparız diye düşünüyoruz.”


Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Can Erdoğan ise, TPAO'nun ağır tonajlı tırları nedeniyle yapılan yolların tahrip edildiğini, buna karşılık TPAO'nun verilen zarar karşılığında bir bedel ödemediğine işaret etti.


İl Genel Meclis Başkanı Salih Şahan ise, TPAO ile bu konuda yeniden görüşmeler yapacaklarını, zarar tespitinin yapılarak, yetkililere iletilebileceğini söyledi.



Milliyet


Geri Dön