16 / 04 / 2024

Adıyaman'da kent projeleri devam edecek!

Adıyaman'da kent projeleri devam edecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, adıyaman’da, Gömükan Barajı başta olmak üzere 8 tesisin temelini atarak, 5 tesisin açılışını da gerçekleştirdikten sonra partililerle bir araya geldi.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, adıyaman’da, Gömükan Barajı başta olmak üzere 8 tesisin temelini atarak, 5 tesisin açılışını da gerçekleştirdikten sonra partililerle bir araya geldi. Adıyaman Hükümet Konağı önünde gerçekleştirdiği açılışlar ve temel atma törenleri sonrası ilk olarak Adıyaman Belediye Başkanlığına geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, burada Belediye Başkanlığı Şeref Defterini imzalayarak Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu’dan, belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler aldı. TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Ak Parti Adıyaman Milletvekillerinden İbrahim Halil Fırat, Adnan Boynukara, Salih Fırat, Adıyaman Valisi Abdullah Erin ve kurum müdürlerinin eşlik ettiği Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu belediye çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra AK Parti Adıyaman İl Başkanlığına geçti.


AK Parti Adıyaman İl Başkanlığında alkışlarla karşılanan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, burada partililerle bir araya geldi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu Adıyaman’da, ağırlamaktan oldukça mutlu olduklarını dile getiren AK Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez, “ 15 Temmuzda bu dik duruşlarıyla vatanına, bayrağına ve hükümetine sahip çıkan bu vatandaşlarımıza ne yapsak azdır diye düşünüyorum. bugünde yine 213 milyonluk bir yatırımla 13 tesisimizin gerek temel atmasını gerekse açılışını yaptık. Bu teşkilat bugüne kadar üzerine düşeni yaptı. AK Parti hükümeti, yaklaşık 15 yıldır bu ülke için bu millet için Adıyaman için ellerinden geleni yapıyorlar ve yapmaya devam edecekler. Önümüzdeki 2017 yılında devletimizin daha iyi bir şekilde yönetilmesi adına bir referandum ve başkanlık sistemiyle ilgili çalışmalarımız olacak. Biliyorsunuz şuan mecliste MHP’ye iyi bir birliktelik yakaladık. İnşallah muhalefet partisi de girdiğimiz bu yolda daha iyi daha bir Türkiye adına bizle beraber hareket ederler” ifadelerini kullandı. n2019 yılı sonuna kadar baraj göletleri ve sulama tesislerinin yapılacağını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “AK Parti büyük bir davası olan parti. Belki dünyanın en büyük organizasyonu bizim partimizin siyasi organizasyonu olarak 9 Milyona yakın, Avrupa’da, bazı ülkelerin nüfusundan fazla üyesi var. AK Parti kurulduğu günden buyana büyük hizmetler yaptı. Hangi birisini anlatayım. IMF’ye olan borcumuzu tamamen kapatarak IMF’nin borcundan bile kurtulmak yeter başkasını söylemeye gerek bile yok. Demokrasi meydanlarında milletimizin gösterdiği heyecan darbeye karşı dik duruş dünya tarihinde kahramanlık destanı olarak kayda geçti. O bakımdan sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Bugün buraya eli boş gelmedik. Bugün 13 tesisin temel atma açılışını yaptık. 2013 milyon tl. Ayrıca buraya her gelişimde müjde verdim. Bunlardan daha önce verdiğimiz müjdeler 47 müjdeydi bu seferde 24 müjdeyle geldim böylece 71 müjde oluyor. Ve bunun da toplam bedeli 1 milyar 600 milyon TL. Adıyaman’ın hizmete ihtiyacı var biliyoruz. Geçen sefer verdiğimiz bakın 47 müjdenin 33 tanesini bitirdik büyük barajlar inşa ediyoruz, büyük göletler. Allah nasip ederse sayın başbakanımızın ilan ettiği GAP’ın son eylem planıyla birlikte 2019 yılı sonuna kadar baraj göletleri sulama tesisleri yapılacak dereler ıslah edilecek onu özellikle vurgulamak istiyorum. Adıyaman’ın tamamını hep birlikte çiçek gibi yapacağız. Çiçek gibi bir Adıyaman” ifadelerini kullandı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve beraberindeki heyetin katılımıyla Türkiye Petrolleri Kültür Merkezinde koordinasyon toplantısı basın mensuplarına kapalı olarak gerçekleştirildi.


Milliyet 


Geri Dön