28 / 03 / 2024

Adıyaman'ın çehresi kentsel dönüşümle değişecek!

Adıyaman'ın çehresi kentsel dönüşümle değişecek!

Adıyaman tarihinin en kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmasına imza atmaya hazırlanan Adıyaman Belediyesi, hak sahipleri ile anlaşma sağlamak adına çalışmalarını sürdürüyor. 




Adıyaman tarihinin en kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmasına imza atmaya hazırlanan Adıyaman Belediyesi, hak sahipleri ile  görüşmelerin olumlu sonuçlanması durumunda, şehrin çehresini değiştirecek projenin ilk kepçesini vuracak.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Mara, Varlık, Musalla, Ulucami ve Alitaşı Mahallelerinin bir kısmını kapsayan 61 hektarlık alanda gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalar yapan Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, çalışmalara başlamak için ilk aşama olan hak sahipleriyle görüşmelerin devam ettiğini dile getirdi. Başkan Kutlu, hak sahiplerinden ev ya da arsalarının fiyatını olanın çok üstünde gösterme gayreti içerisinde olmamalarını istedi. 

2 Ocak tarihinde başlayan görüşmelerin devam ettiğini de sözlerine ekleyen Başkan Kutlu, “Uzun uğraşlar sonucunda bürokratik işlemleri tamamladığımız kentsel dönüşüm projesinde söz artık bizde ve kentsel dönüşüm alanında mülkiyeti bulunan hak sahiplerinde. Mara, Musalla, Varlık, Ulucami ve Alitaşı Mahallelerinde kentsel dönüşüm alanı içerisinde mülkiyeti bulunan vatandaşlarımızdan bizlere destek olmalarını istiyoruz. Hak sahibi olan vatandaşlarımız çok yüksek bir rant sağlama amacı gütmeden, şehrimizin kalkınmasına katkı sağlamak için mülkiyetinin hakkına razı olurlarsa, kentsel dönüşüm çalışmalarını en kısa sürede tamamlarız. Aksi halde bu iş sürüncemede kalabilir yada uzayabilir. İsteğimiz hem Adıyaman’ın kazanması hem de buradaki mülk sahiplerinin fayda görmesidir” dedi.


Geri Dön