18 / 04 / 2024

Adıyaman’ın yeni mezarlığı tamamlandı!

Adıyaman’ın yeni mezarlığı tamamlandı!

Adıyaman’da 1998 yılında açılan mevcut şehir mezarlığının artık dolmak üzere olmasından dolayı yeni mezarlık ile ilgili çalışma tamamlandı. Yaklaşık 90 bin metrekarelik alanda düzenleme yapıldı.



Adıyaman’da mezarlık alanının dolması nedeniyle yeni mezarlık ile ilgili çalışma tamamlandı.

1998 yılında açılan mevcut şehir mezarlığının artık dolmak üzere olmasından dolayı başlatılan çalışmaları hızlandıran Adıyaman Belediyesi, yaklaşık 90 bin metrekarelik alandaki çalışmaları tamamladı.


Konu ile ilgili bilgi veren Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, mevcut alanda defin için kullanılabilecek çok az bir yerin kaldığını ve bundan dolayı yeni mezarlık alanının tahsis edildiğini söyledi.


Başkan Hüsrev Kutlu, “1998 yılında açılan mevcut mezarlıkta, 17 yılda 9 bine yakın defin işlemi gerçekleştirilmiş. Bu alanımızın dolmak üzere olmasından dolayı hemen doğu tarafında bulunan alanda başlattığımız yeni mezarlık çalışmalarımız ise tamamlandı. Belediyemiz tarafından 16 bin metrekaresi aile mezarlığı olarak ayrılmış olan bu alanımız, toplamda 90 bin metrekaredir. Çevre duvarları tamamlanan ve yolları asfaltlanan yeni mezarlık alanımız bugün itibariyle define hazır bir hale geldi” dedi.


Hürriyet Yerel




Geri Dön