19 / 04 / 2024

Adnan Köşker: Gebze'de imarla ilgili ciddi sıkıntılar yaşandı!

Adnan Köşker: Gebze'de imarla ilgili ciddi sıkıntılar yaşandı!

Gebze Belediyesi İmar Müdürlüğü'nde projelere geç onay verilmesiyle ilgili konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Bundan sonra daha sert olacağım. 6-7 ayda proje alamayanlar bir daha konuşursa basın önünde anlatacağım" dedi



Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyeleri Eşref Emin Güzey, Dilek Tan ve Murat Erdoğan'ın sorularına yanıt veren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Yavuz Selim Mahallesi ve Hürriyet Mahallesi'nde imarla ilgili ciddi sıkıntılar yaşandı. 

Ama şehir plancılar hızlı çalışıyor. 1 yıldan daha kısa bir süre sonra bu planlar bitirilecek. Plan çalışmaları süreç alıyor. Gebze Belediyesi büyük bir belediye. İmar dairesi var, karşısında mimarlar odası, inşaat mühendisleri odası var, müteahhit ve müteahhit olmayan arkadaşlarımız var ve yer sahibi olan arkadaşlarımız var. Bir tane belediye var. Karşısında olan dört kişiyle savaş halindeyiz. Aslında savaş halinde olmamız gerekiyor" diye konuştu. 


DAHA SERT OLACAĞIZ

Köşker, belediye personeline sahip çıkarak, "Arkadaşlarımızı taciz etmeye, hakarete hiç kimsenin hakkı yok. Ben bunları kınıyorum. Kimsenin kişilik hakları ve şahsiyetleriyle oynamaya hakkı yok. Herkes işini düzgün yapacak. Benim personelim de işini düzgün yapacak mimarlar ve mühendisler de işini düzgün yapacak. Mühendisler ve mimarlar artık teknikerlere proje çizdirmesin. 

Zamanında gelmeyen evraklardan belediye sorumlu değil. 

Bundan sonra suçun kimden kaynaklandığını vatandaşa anlatacağız. Vatandaştan ikinci defa para alanları Gebze bilsin. 

100 tane proje var 1 50 tane tadilat projesi var. Kurumları yıpratmaya hakkımız yok. Buna müsaade etmem. Bundan sonra daha da sert olacağım. 

Aldığımız tedbirlerle daha sert olacağım" ifadelerini kullandı. 


BASINA UYARI

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, konuşmasında Gebze basınını da eleştirdi: "Mülkiyet sahibine kadar herkes her şeyi bilecek. 6-7 ayda proje alamayanları bir daha konuşursa basın önünde anlatacağım. Basında haberler çıkıyor. CHP'li meclis üyeleri ile iş yapmamız için. Bunlar ne kadar ayıp şeyler. Bir meclis üyesi belediyeye gelip özel kalemde oturabilir. 

Bunu haber yapan yaptıranlara şaşıyorum. Bütün meclis üyeleri bizim arkadaşımızdır. Sorunların çözümü için gelebilirler. Gebze'de basın da artık kendine çekidüzen vermeli.Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, imar planıyla ilgili yavaş çalışma eleştirilerine açtı ağzını yumdu gözünü. Köşker, sert açıklamalarda bulundu.



Bizim Kocaeli 


Geri Dön