25 / 04 / 2024

Adnan Menderes Üniversitesi'nden Aydın'a 1.2 milyar lira katkı!

Adnan Menderes Üniversitesi'nden Aydın'a 1.2 milyar lira katkı!

ADÜ'nün 16 fakültesi, 38 bin öğrencisi, 7 bine yakın akademik personel ve çalışanı bulunduğunu dile getiren Rektör Birincioğlu, Aydın'ın en büyük ailesi konumunda bulunduklarını söyledi.




Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, kente üniversitenin yaptığı katkının 1 milyar 200 milyon lira olduğunu söyledi. ADÜ'nün 16 fakültesi, 38 bin öğrencisi, 7 bine yakın akademik personel ve çalışanı bulunduğunu dile getiren Rektör Birincioğlu, Aydın'ın en büyük ailesi konumunda bulunduklarını söyledi. 


Yatırımlar sürüyor

Üniversitenin kentin gelişimine yaptığı katkının yanında öğrencilerin ekonomiye can verdiğini ifade eden Birincioğlu, "Üniversitemizin 180 milyon lira, hastanemizin ise 90 milyon lira bütçesi var. Bununla birlikte burada okuyan öğrenci ve ailelerin harcamalarını ve diğer harcamaları içine katarsak bütçemizin 4 katına ulaşıyoruz. ADÜ'nün dolaylı olarak kente katkısı 1 milyar 200 milyon lirayı buluyor. Aydın'da bu büyüklükte bir yapıya sahip başka bir kurumun olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.

Söke ve Nazilli başta olmak üzere birçok ilçede yeni yatırımların devam ettiğini belirten Birincioğlu, "Aydın dünyanın en güzel coğrafyalarından birine sahip. Üniversite olarak bu bölgeyi işleyecek insanları yetiştirmeye gayret gösteriyoruz. Kıyı şeridinde turizme, iç kesimlerde de tarım ve ticarete yönelik bölümlere ağırlık veriyoruz. Bu bölgede eğitim alan öğrenciler buradan ayrıldıktan sonra kentin tanıtıma da katkı sağlayacaktır" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön