24 / 04 / 2024

Adnan Oktar’ın Kandilli’deki arazisinde 23 kaçak bina yıkıldı!

Adnan Oktar’ın Kandilli’deki arazisinde 23 kaçak bina yıkıldı!

Adnan Oktar ve grubuna yönelik başlatılan operasyonda; Kandilli’de kaldıkları binaların kaçak olduğu saptandı ve yıkım işlemleri gerçekleştirildi. 25 ünitenin bulunduğu 3 dönüm arazide 23 kaçak bina dozerler tarafından yıkıldı. 



Adnan Oktar ve grubuna yönelik başlatılan operasyonda, Kandilli’deki villa soruşturmanın merkezi haline getirildi. Emniyet birimleri günlerce 3 dönüm üzerine dağılmış İstanbul Boğazı manzaralı ‘yerleşke’de arama yapıldı. 

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre soruşturma kapsamında söz konusu alanda ‘kaçak’ yapılaşma da tespit edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri bölgede inceleme yaptı ve ardından 25 Temmuz 2018 tarihinde İBB Meclisi kararı ile yıkım kararı çıkarttı.

İmar ekipleri tarafından yapılan incelemede söz konusu 3 dönümlük alanda 25 kaçak yapı tespit edildi. Bu 25 yapı içinde bitişik nizam olan ana yapı ve buna yaklaşık 20 metre uzaklıktaki bina hariç 23 birimin kaçak olduğu belirlendi. Yapılan incelemede 2 bina yasal olarak kabul edildi. Bu iki binadan birine ise veranda gibi kaçak eklemeler yapıldığı belirlendi. 

Ayrıca 3 dönüm üzerindeki alanda 2 tane iki katlı geri kalanı ise tek katlı 21 kaçak birim saptandı. Meclis kararı ile binanın sahibi olarak görünen Mustafa Cüre’nin varislerine 176 bin TL para cezası verilmesi kararlaştırıldı. Yıkımdan sonra ortaya çıkan maliyetin de yine varislerden alınması karara bağlandı.

Adnan Oktar'ın villasındaki yıkım havadan görüntülendi!
Adnan Oktar’ın Kandilli’deki villası tamamen yıkıldı!


Geri Dön