26 / 04 / 2024

Adnan Ötüken Kütüphanesi'nin çocuk kütüphanesi olması talep edildi!

Adnan Ötüken Kütüphanesi'nin çocuk kütüphanesi olması talep edildi!

Riskli alan ilan edilen Türkiye'nin en büyük halk kütüphanesi olan Adnan Ötüken Kütüphanesinin, arkasındaki 6 bina ile birlikte, çocuk kütüphanesi yapılması için tahsisi talep edildi...




CHP  Ankara  Milletvekili Levent Gök, Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan ilan edilerek üzerindeki tahsisler kaldırılan tarihi Saraçoğlu Mahallesi'nde yer alan Türkiye'nin en büyük halk kütüphanesini soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı. Gök, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Maliye Bakanlığı'na devredilen Ankara il Halk Kütüphanesi'nin (Adnan ötüken Kütüphanesi) başka bir amaçla kullanılıp kullanılmayacağını sordu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kütüphane ve kütüphanenin arka tarafında bulunan 6 binanın çocuk kütüphanesi olarak tahsis edilmesini istediğini bildirdi. 


Gök, Ankara il Halk Kütüphanesi (Adnan Ötüken) hakkında Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Dinçer ve Maliye Bakanı Şimşek'in yazılı olarak yanıtlamaları istemiyle soru önergesi verdi. 

Önergeyi yanıtlayan Şimşek, şunları kaydetti: "5 Ağustos 2014 tarihli ve 29079 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 15 Temmuz 2014 tarihli ve 2014/6645 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi'nin de içerisinde kaldığı Çankaya ilçesi Namık Kemal ve Yenişehir mahallerinde bulunan, mülkiyetleri Hazine'ye ait olan taşınmazların, tapu kütüklerinde yer alan şerh, beyan ve belirtmelere uyulmak, tarihi ve kültürel mirası ile kentsel sit niteliği ve bölgenin v .rcs m 11 u özgün yapısı korunmak kaydıyla aslına uygun bir şekilde restore edilmek suretiyle öncelikle Maliye Bakanlığı'nca veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Toplu Konut idaresi Başkanlığı ve diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülecek projeler kapsamında değerlendirilerek ekonomiye kazandırılması amacıyla tahsislerinin kaldırılması kararlaştırıldı. Söz konusu taşınmazlara yönelik çalışmalar devam ediyor. 


Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, 11 Ağustos 2014 sayılı yazısı ile söz konusu taşınmaz ile birlikte bu taşınmazın arka tarafında bulunan 6 binanın çocuk kütüphanesi olarak tahsisini talep etmiş olup, yapılacak çalışmaların sonucundan ayrıca bilgi verileceği bildirilmiştir."



Milliyet Ankara


Geri Dön