20 / 04 / 2024

Adolf Hitler'in doğduğu ev 2.2 milyon euro

Adolf Hitler'in doğduğu ev 2.2 milyon euro

Nazi lideri Adolf Hitler'in Avusturya Braunau am Inn'de doğduğu evin şimdiki sahibi, evi 2.2 milyon euroya satmaya karar verdi



Ancak şehrin yerel yetkilileri, evin aşırı sağcıların eline geçmesini önlemek için bir yol bulmaya çalışıyor. Zemin katında bir bar bulunan binanın üst katını kiralayan Hitler'in ailesi burada 1892'ye kadar yaşamıştı. Hitler, 20 Nisan 1889'da dünyaya gelmişti. Evin sahibi, son 20 yıldır binayı yaşlı ve hasta bakımevi olarak kullanan kuruluşun taşınacak olması dolayısıyla satış kararı aldı.
Sabah

Adolf Hitler'in evi satışa çıktı!

Nazi lideri Adolf Hitler'in Avusturya'da doğduğu evin sahibi, evi satmaya karar verdi

Yetkililer buranın faşistlerce satın alınarak bir nevi “tapınağa” dönüştürülmesinden endişe ediyor. Daily Mail'in haberine göre evin sahibi, Braunau-am-Inn'deki evi 2 milyon sterlinden (1 milyon 650 bin dolar) satışa çıkarmayı planlıyor. Ancak şehrin yerel yetkilileri, evin aşırı sağcıların eline geçmesini önlemek için bir yol bulmaya çalışıyor. Braunau Belediye Başkanı Gerhard Skibe, en iyi çözümün belediye meclisinin evi satın alması olduğunu, böylece evin akıbetini kontrol edebileceklerini söyledi. Belediyenin evi satın alacak kadar parasının bulunmaması ise endişeleri artırıyor. Belediye başkanı Skibe, satışa çıkarılması halinde evi kasabanın satın alabilmesi için merkezi hükümete başvurmayı düşünüyor. Zemin katında Gasthof Zum Pommer adlı bir bar bulunan binanın üst katını kiralayan Hitler'in ailesi burada 1892'ye kadar yaşamıştı ve Hitler, 20 Nisan 1889'da bu evde dünyaya gelmişti. Evin sahibi, bara adını veren Gelinda Pommer ailesi, son 20 yıldır evi yaşlı ve hasta bakımevi olarak kullanan kuruluşun taşınacak olması dolayısıyla satış kararı aldı. Evde, hatta doğduğu odada bile Hitler'e ilişkin hiçbir emare bulunmadığı belirtiliyor.
Hürriyet

Hitler'in doğduğu ev satışa çıktı

Nazi lideri Adolf Hitler'in Avusturya'da doğduğu evin sahibi, daireyi satmaya karar verdi.

Faşistlerce satın alınarak tapınağa dönüştürülmesinden korkulan evin belediye meclisi tarafından alınması isteniyor. Evin sahibi, Braunau-am-Inn'deki evi 2 milyon sterlinden (5 milyon lira) satışa çıkaracak. Ancak, belediyenin evi satın alacak kadar parasının bulunmadığı belirtiliyor. Binanın üst katını kiralayan Hitler Ailesi burada 1892'ye kadar yaşamıştı. Adolf, Hitler 20 Nisan 1889'da dünyaya gelmişti.
Star

Hitler'in evi satılık ama...

Nazi lideri Adolf Hitler'in Avusturya'da doğduğu evin sahibi, evi satmaya karar verdi ancak yetkililer, buranın faşistlerce satın alınıp bir tür ‘tapınağa' dönüştürülmesinden endişe ediyor. Braunau-am-Inn'deki evi 2 milyon sterlinden (5 milyon TL) satılması planlanıyor. Ancak yerel yetkililer, evin faşistlerin eline geçmesini önlemek için bir yol bulma derdinde. Braunau Belediye Başkanı Gerhard Skibe, en iyi çözümün evi belediye meclisinin satın alması olduğunu, böylece evin akıbetini kontrol edebileceklerini söylüyor. Ancak belediyenin evi satın alacak kadar parası yok. Belediye başkanı çözüm olarak merkezi hükümete başvurmayı düşünüyor.
Radikal

Führer'in evi Nazi tapınağı olacak paniği
  
Hitler'in doğduğu ev satışa çıktı, Avusturya karıştı. Halk,  evi ırkçıların alıp 'tapınak' haline getirmelerinden korkuyor

İkinci Dünya Savaşı'nın sorumlusu Nazi lideri Adolf Hitler'in doğduğu
ev satışa çıkıyor. Avusturya'nın, Almanya sınırındaki Braunau-am-Inn kasabasındaki ev son 20 yıldır  'yaşlı ve hasta bakımevi' olarak kullanılıyordu. Mülkün sahibi Polmer Ailesi ev için 2 milyon 250 bin euro (4.5 milyon TL) istiyor.

Ancak kasaba halkı ve belediye yetkilileri satışın gerçekleşmesinin ardından, evin bir tapınağa dönüştürülmesinden endişe ediyor.
Aşırı sağcıların ya da Nazi sempatizanlarının evi satın alma ihtimalinden korkan Belediye Başkanı Gerhard Skibe, 'En iyi çözüm belediye meclisinin evi satın alması. Ancak, istenilen fiyat çok fazla. O kadar paramız yok' diye konuştu. Skibe, hükümetten destek isteyeceklerini de söyledi. Almanya ve Avusturya'da faaliyet gösteren ırkçı gruplar ise evle yakından ilgileniyor.

3 YAŞINA KADAR BURADA YAŞADI
20 Nisan 1889 yılında doğan Hitler'in babası Alois Hitler Braunau-am-Inn kasabasında gümrük memuru olarak çalışıyordu. Hitler, 3 yaşına kadar bu evde oturdu. Polmer ailesi, evde, hatta doğduğu odada bile Hitler'e ilişkin hiçbir emare bulunmadığını söylüyor.
Akşam

Adolf Hitler'in doğduğu ev satışa çıkarılacak


Geri Dön