16 / 04 / 2024

Afad Düzce'ye lojistik depo kuruyor!

Afad Düzce'ye lojistik depo kuruyor!

Topraklarının yüzde 95'i deprem kuşağında yer alan ve farklı türde afetlere maruz kalabilen ülkemizde, 2014 Yılı sonuna kadar Başbakanlık AFAD 15 bölgede 27 lojistik depo kurmayı planlıyor...




1999 yılında iki büyük deprem afeti yaşamış olan Düzce'ye Başbakanlık Afet Acil Durum (AFAD) tarafından lojistik depo kuracak.


Topraklarının yüzde 95'i deprem kuşağında yer alan ve farklı türde afetlere maruz kalabilen ülkemizde, yaşanılan her felaket sonrası yaraların hızla sarılabilmesi için 2014 Yılı sonuna kadar Başbakanlık AFAD 15 bölgede 27 lojistik depo kurmayı planlıyor.


Bunlardan bir tanesi de Düzce'de olacak. Bu çerçevede, hem afetzedeler hem de afet bölgesine arama kurtarma, sağlık, barınma, sosyal gibi ihtiyaçların karşılanması için gidecek Sivil Toplum Kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının görevli personellerinin zaruri ihtiyaçlarını karşılamak üzere çadır ve acil müdahale malzemelerinin depolanması amacıyla konteynerler konuşlandırılacak.


Balıkesir ve Hatay'daki depoların tadilat ve teşrifat işlemleri yapılırken, Adana, Adıyaman, Afyon, Aksaray, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Manisa, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kırıkkale, Kocaeli, Muğla, Muş, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Van ve Yalova'da yeni depoların kurulumunun 2013 yılı sonuna kadar başlanıp 2014 yılı içinde tamamlanması planlanmakta.


Düzce'de kalıcı konutlar 9. bölge kavşağında inşaatı devam eden İl Müdürlüğümüz ve 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü hizmet binası yanına kurulacak olan ve ihalesi  TOKİ  tarafından yapılan 48 konteynerlik lojistik deponun inşaatına önümüzdeki günlerde başlanarak 3 ay içerisinde bitirilmesi hedeflenmekte.


Düzce Pusula


Geri Dön