27 / 04 / 2024

Afşin'e katı atık tesisi kuruluyor!

Afşin'e katı atık tesisi kuruluyor!

Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'ne kurulacak katı atık tesisiyle ilgili saha gezisi yapıldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Sayim Ata tarafından da katılımcılara atık yönetimi konusunda bilgi verildi.




Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'ne kurulacak katı atık tesisiyle ilgili saha gezisi yapıldı.


Avrupa Birliği IPA fonları kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığınca COWİ Şirketine hazırlatılan Afşin Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi Projesi kapsamında 13-15 Nisan 2016 tarihleri arasında proje başvurusunu inceleyen Jaspers uzmanları ile delegasyon, bakanlık ve müşavir firma temsilcilerinden oluşan 9 kişilik heyetin katılımıyla saha gezisi yapıldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İlçe Belediyeleri Altyapı Temel Hizmetler Birliğinin organizesinde Göksun, Elbistan, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinde bulunan döküm sahaları ve aktarma istasyonları heyet tarafından yerinde incelendi. Heyetle beraber birliğe üye tüm belediyelerin temsilcileriyle birlikte Afşin İlçesi Suluk mevkiindeki Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi’nin yapılacağı 57,7 hektarlık alanda incelemelerde bulunuldu. Daha sonra kaymakamlık Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda fikir alışverişinde bulunuldu. Birlik Müdürü Hüseyin Çanak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Didar Ergene Şentürk, AB Delegasyonu Arif Karbak ve Jaspers Uzmanı Jean Tilly projenin geleceği konusunda toplantıya katılanlara bilgi vermiştir. Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Sayim Ata tarafından da katılımcılara atık yönetimi konusunda bilgi verildi.



Hürriyet


Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Avrupa Birliği IPA fonları kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığınca COWİ Şirketine hazırlatılan Afşin Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi Projesi kapsamında proje sahasında inceleme gezisi yapıldı. Geziye, proje başvurusunu inceleyen Jaspers uzmanları ile delegasyon, bakanlık ve müşavir firma temsilcilerinden oluşan 9 kişilik heyet katıldı. Gezinin ardından proje ayrıntıları konusunda geniş kapsamlı bir toplantı yapıldı. Yüzde 85'i AB hibesiyle gerçekleşecek olan ve öncelikli yatırım tutarı 27 milyon 383 bin avro olan projenin ihalesinin 2016 yılı içerisinde gerçekleşeceği öğrenildi. Projenin 2,5 yıl içerisinde de tamamlanması planlanıyor. Toplantının ardından Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven katılımcıları Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde ağırladı.



Sabah


Geri Dön