25 / 04 / 2024

Afyon'da 250 dönümlük termal turizm arazisi tahsisine iptal!

Afyon'da 250 dönümlük termal turizm arazisi tahsisine iptal!

Afyonkarahisar Valisi İrfan  Balkanlıoğlu, kentte beş yıldız otel yapımı için bir firmaya yapılan 250 dönümlük  arazi tahsisinin, firmanın taahhütlerini yerine getirmemesi üzerine iptal edildiğini bildirdi



Afyonkarahisar Valisi İrfan  Balkanlıoğlu, kentte beş yıldız otel yapımı için bir firmaya yapılan 250 dönümlük  arazi tahsisinin, firmanın taahhütlerini yerine getirmemesi üzerine iptal edildiğini bildirdi.

                Vali Balkanlıoğlu, düzenlediği basın toplantısında, söz konusu arazi  üzerine toplam 40 milyon liralık 5 adet, 5 yıldızlı otel yapılıp bölgede 1500  kişiye istihdam sağlanabileceğini kaydetti.

                Afyonkarahisar 'a gelecek her türlü yatırımın destekçisi olacaklarını  ifade eden Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
'Hükümet tarafından 2005 yılında çıkartılan 5084 Sayılı Yatırım Teşvik  Yasası 'ndan dolayı  İzmir  yolunda firmalara termal otel yapımı için bedelsiz arazi  tahsisi yapılmış. Bu firmalardan biri olan Golf Termal şirketine de 250 dönümlük arazi tahsisi yapılmış. Bu arazi, firmaya 49 yıllığına tahsis edilmiş. Maliye Bakanlığı geçtiğimiz günlerde bölgeye bir müfettiş gönderdi. Müfettiş, Milli Emlak bölümünü denetlerken bu araziyi inceliyor. Firmanın taahhüdünü yerine getirmediği, dosyadaki bilgi ve belgelerin gerçeği yansıtmadığı tespit ederek bir rapor düzenliyor. Düzenlenen rapora istinaden söz konusu yatırımcıya yapılan tahsisi iptal ederek, tapuyu geri aldık. Geriye dönük zarar da istenecektir.' Arazinin Afyonkarahisar 'ın en değerli arazisi olduğunu ifade eden  Balkanlıoğlu, buraya 5 otel yapılabileceğini kaydetti.
                AA


Geri Dön