24 / 04 / 2024

Afyonkarahisar'a 2 yeni spor salonu geliyor!

Afyonkarahisar'a 2 yeni spor salonu geliyor!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Afyon Basını ile yaptığı geleneksel kahvaltıda, spor kompleksi ve sporcular için yapılan otelin yanı sıra, spor yönünde yaşanan gelişmelerden bahsetti.



Spor kompleksinin çevresinde inanmadığı belirten Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; "Buraya Avrupa takımları gelecek dediğimizde bizimle alay ettiler.Kimse bize inanmadı." dedi. 


10 takım gelemedi 

Afyonkarahisar'da kamp için rezervasyon yaptıran 10 takımın darbe girişimi sonrasında kampını iptal ettiğini belirten Başkan Çoban, "Biliyorsunuz Spor Kompleksimiz geçtiğimiz sene henüz inşaatı tamamlanmadan yani  TOKİ  tarafından henüz kabul görmeden Belediyemizin vasıtası ile futbol kampına açılmıştı. Bu yıl Mayıs sonu itibarı ile bilhassa futbol sahaları ve büyük stadyum Belediyemize teslim edildi. Bizler de organizasyon firmaları ile görüşerek 2016 yılı için yaz kamplarında kullanılması yönünde çalışmalara başlamıştık. Geçtiğimiz sene Afyon Cup adı altında 4 takımın katılımı ile bir turnuva düzenlemiştik. Bu sene yine yetkili arkadaşlarımız takımlardan teyitleri aldılar ancak, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Arap ve Avrupa'dan toplamda 10 takım kamp programım iptal ettiler. Bunun yanında yurt içinden birçok takım, ilimize gelmeye başladı, kamp çalışmaları devam ediyor." dedi. 


"39 takıma ulaştık" 

Çoban" Bir sabah arabam ile yeni spor kompleksini gezdiğimde birde ne gördüm. Burada yapılan yolların mermer olduğunu ve gelen takımların arabalarının buraların üstünden geçtiğini gördüm. Hemen şoförüme git rica et bunların üstünden geçmesini engelle dedim. Buraya gelen takımlar her şey ayağı gelsin istiyorlar. Bizler, arkadaşlarımız ile bu konunun çalışmalarını yapıyoruz.. Bu arada bir takımın hocası benim buranın Belediye Başkanı olduğumu anlamış ve yanıma geldi. Bana Afyon'da spor kompleksinin olduğunu söyleseler inanmazdım. "Burayı kazandırdığınız için çok teşekkür ederim" dedi. Biliyorsunuz 15 Temmuzda ülkemizde yaşanan olaylar ilimize de vurdu ve Spor kompleksine gelecek takımlar ilimize gelmedi ama buna rağmen 39 takım ilimizde kamp yapıyor." dedi. 


"Sadece futbol ile anılmıyoruz" 


Başkan Çoban ilimizin sadece futbol ile anılmadığını belirterek "Geçtiğimiz günlerde biliyorsunuz Türkiye Basketbol Federasyonu Yurtiçi Faaliyetleri kapsamında düzenlenen Altyapı Faaliyetleri 2015-2016 sezonu Minikler Şenliği 29 Haziran-3 Temmuz 2016 tarihleri arasında Afyonkarahisar'da düzenlendi. İllerinde Minikler Kategorisinde düzenlenen faaliyetlere katılıp birinci olan takımların katılımı ile gerçekleşen Minikler Şenliği'nde 48 erkek ve 24 kız takımı yer aldı. Burada toplam beş tane kapalı spor salonu takımların hizmetinde oldu. Bunları neden anlatıyorum. Sadece futbolda değil salon sporlarında da iyi olduğumu görüyoruz." İfadelerine yer verdi. 


"Salon sporları yapmaya devam edeceğiz" 

Afyonkarahisar Belediye Başkam Burhanettin Çoban: Afyon spor şehri olacaksa bizde gereken yapacağız. " dedi Futbol, voleybol ve basketbol takımlarım tek bir çatı altında toplamayı hedeflediklerini belirten Başkan Çoban, Spor Kompleksi'nin içerisinde 92 odalı sporcu oteli yapacaklarım açıkladı. Otelin projesinin bittiğim ve şu an ihale aşamasında olduğunu kaydeden Başkan Çoban, otelin 10 milyon liraya mal olacağım söyledi.Ayrıca Spor Kompleksi'nde iki tane olan spor salonunu üçe çıkardıklarına dikkat çeken Başkan Çoban, bu salonun zemininin FIBA onaylı olduğunu ve Türkiye'de sadece 7-8 yerde bulunduğunu söyledi. Sahipata Mahallesi'nde ikinci bir spor salonu daha yapacaklarım kaydeden Başkan Çoban, "Bu spor salonumuz, voleybol, hentbol ve futsala uygun olacak. Eski spor salonumuzun çatısı çelik olduğu için bu çatıyı yeni salonda kullanacağız. İnşallah Belediye olarak 2 bin kişilik bir salonunu daha ilimize kazandıracağız. Cumhuriyet Mahallesi'ndeki spor salonu inşaatımız da başladı. Allah nasip ederse 700 kişilik salonumuz da 2017 yılı Haziran ayında hizmete girecek. İki ayrı spor salonu olan bu salonda, eskrim judo ve güreş müsabakalarının yapılabileceği iki ayrı salon daha olacak" şeklinde konuştu. 




Ana Haber Gazetesi 


Geri Dön