25 / 04 / 2024

Afyonkarahisar'daki tarihi evler turizme açılıyor

Afyonkarahisar'daki tarihi evler turizme açılıyor

Afyonkarahisar'da 2003 yılında başlatılan tarihi evlerin restore edilerek turizme sunulması çalışmaları sürüyor



İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali İhsan Narlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada , 2003 yılında 15 evin restorasyonuyla başlayan çalışmalarda 195 eve ulaştıklarını söyledi.

Afyonkarahisar çevresinde yer alan tarihi evlerin tanıtımı ve turizme kazandırılma çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydeden Narlı, şöyle konuştu:

"Bu faaliyetler içerisinde Mihrioğlu Konağı lokanta olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Şehitoğlu Konağı ve butik oteli işletmeye açıldı. Önümüzdeki günlerde bu tip otel lokanta cafe sayılarının
artmasını bekliyoruz. Bu hareketlenme mahalle halkına iş imkanı, Afyonkarahisar ekonomisine katkı sağlayacaktır."

Şehitoğlu Konağı İşletme Müdürü Necati Çetinkaya ise tarihi binaların yaklaşık 105 yıllık olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Şehitoğlu Konağının restorasyonu 320 gün sürdü. Tamamen aslına uygun ustalık ve işçilikle yapıldı. Konak 2 bölümden oluşuyor yaklaşık 140 kişiye hizmet verebildiğimiz restoran 10 oda 20 yataklı butik otel tarzında. Afyonkarahisar'ın kültürüne, turizmine hizmet veriyoruz. Safranbolu böyle değil, burada insanlarla iç içesiniz. Ziyaretçi sayısında her yıl artış var. Konakta Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, sanatçı Kubat ve bakanları ağırladık. Butik otelin misafirleri içinde daha çok İngiliz ve İtalyan misafirlerimiz var. Buranın mimarisi İngiliz mimarisine örnek gösterilmiş."

Çetinkaya Afyonkarahisar'daki tarihi evlerin İkinci Abdülhamit döneminde şehre gönderilen Ermeni taş ustaları tarafından yapıldığını kaydetti.
AA


Geri Dön