16 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu Maslak'ta 3 ayda 3 bin daire satacak!

Ali Ağaoğlu Maslak'ta 3 ayda 3 bin daire satacak!

Ali Ağaoğlu 5 bin 300 konutluk yeni projesi ‘Ağaoğlu Maslak’ ile 5-6 milyar lira ciro hedefliyor ve “Yine ezber bozacağız, 3 ayda 3 bin daire satmayı planlıyoruz" dedi



Türkiye'nin ‘en çok konuşulan müteahhiti’ Ali Ağaoğlu, çok yakında 5 bin 300 konutluk Ağaoğlu Maslak projesinin lansmanını yapacak. Bu projeyle birlikte 2012 yılının son çeyreğinde 3 bin konut daha satmayı hedeflediğini söyleyen Ağaoğlu, 314 dönüm arsa üzerine inşa edilecek projenin Nişantaşı gibi her şeyi olan canlı ve cazip bir semt ortaya çıkaracağını söylüyor. Projede 3 milyar liralık yatırımla 5-6 milyar lira arası ciro hedeflediğini anlatan Ali Ağaoğlu, “Biz bu projeyle de ezber bozacağız. Hem projenin özellikleriyle hem de satış formüllerimizle ezberleri bir kez daha bozacağız, bu projeden yabancılara da yüklü satışlar hedefliyoruz” diyor. Ağaoğlu yeni porjesini ve Türkiye’nin inşaat ve gayrimenkul sektörü gündemiyle ilgili görüşlerini şöyle anlatıyor:

Kapalı site olmayacak

Daha önce siteler yapıyorduk ama şimdi bir semt inşa edeceğiz. Nişantaşı benzeri yeni bir semt doğacak. 5 bin 300 konutluk proje Nişantaşı gibi; çarşısı, dükkanı, kafeleri, alışveriş merkezleri, sinemaları, tiyatroları olacak. 1.6 kilometre ana caddesi olacak. Bu, İstiklal Caddesi’nden daha uzun. Yerimiz Park Orman’ın bitişiğindeki arsa. Bu proje açık semt olacağı için binaların güvenlikleri olacak. Apartmanın kapısında güvenlik olacak evinden çıkıp caddeye ineceksin. Proje aynı zamanda Fatih Ormanı’yla da bitişik. Bu da spor ve sağlıklı yaşam imkanım da önümüze getiriyor.

Yeni satış formülü

Biz 2009 trizinin en sert günlerinde ‘yüzde 1 peşin’ sloganıyla bir yenilik getirmiştik. Bir anda satış patlaması olmuştu. Şimdi de bambaşka bir formül üzerinde çalışıyoruz. Onu da yakında açıklayacağız. İlginç satış yöntemlerimiz olacak. Müşteriye kazandıracak yöntemler. Adamın cebinden parayı alırken onu üzmeyecek yormayacak, ona avantaj sağlayacak bir formül olmalı. Bizim sırrımız hızlı, çok miktarda ve satın alma kolaylıolan projeler yapmak. Her zaman da bulunduğumuz bölgedeki fiyatların yüzde 30 altında satarız. Maslakta da öyle olacak. Ağaoğlu’nun konutları asla pahalı değildir. Pahalı olsa satılır mı?

Yılda 3 bin daire

Biz yılda ortalama 3 bin daire satarız. Bu yıl şu ana kadar 2 bin civarında oldu. Anadolu Yakası’nda Andromeda Plus, Tovverland 3.500 dairelik projelerimiz satışta. Kısmen teslimleri yapıldı, ll’inci ayda ve 2013 martında teslim bitecek. Avrupa yakasında da 3.100 konutluk işimiz var. O da gelecek yılın ilk çeyreğinde bitecek. Maslak’ta ayrıca bir küçük maslak projemiz de var ki 850 dairelik. 212 projemiz malum devam ediyor. Yanında da bir otel inşaatına başladık. Eylül’den Aralık’a kadar 3 bin daire daha satabiliriz. Ağaoğlu Maslak’ta 3 ayda 3 bin daire satabiliriz. 2012’de çok büyük bir satış rakamı ortaya çıkabilir.


S. Arabistan’a gittim, Dubai’de lansman yaparım

ALI Ağaoğlu, yabancıya mülk satışının ekonomiye doğrudan olumlu etkisi de olacağını belirterek, “Sen bir binayı yapmak için ne harcarsan adam gelip sana parasını ödeyecek. Turizmi de en kalıcı en güçlü şekilde canlandıracak. Adam konut almışsa gelip birkaç ay kalacak. Şimdi otelde birkaç gün ya da 1 hafta kalıyor. Her şey dahil yönteminde 30 dolara turizmcilik yapıyorsun da ne kazamyorsun? Adam kendi ülkesinde evinde kalsa daha fada masrafı oluyor” diyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu olarak yabancılara dönük konut pazarlaması için ayrı departman kurduklarım, temsilcilikler vermeye başladıklarım anlatan Ali Ağaoğlu, şöyle konuştu: “Yabancıya 2013 sonuna kadar 2 milyar dolarlık satış hedefi koyduk. Bunun için de başta Körfez ülkeleri olmak üzere temsilcilikler veriyoruz. Ofisler açıyoruz, fuarlara katılıyoruz. Yakın zamanda Suudi Arabistan’daydık. Anlaşmalar yapıyoruz. Toplu satışlar olacak. Dubai’de fuarda lansman yapacağız. Ülkemiz oralarda çok iyi tanınıyor. Türk dizileri sayesinde Türkiye’nin imajı çok güzel olmuş. Ben olsam bundan sonra Türkiye'nin tanıtımı için 1 kuruş harcamam, hepsini dizicilere veririm.


Sultanahmet, Ayasofya’nın silüetini bozuyor mu

ALI Ağaoğlu kentsel dönüşüm sürecinde en önemli tartışmalardan biri olan ‘yüksek yapılar ve silüet bozulması’ tartışmasına da çok farklı bir bakış açısıyla katılıyor. Ağaoğlu şöyle konuşuyor: “Kentsel dönüşüm yasası cumhuriyet tarihinde devrim. Bu konuda en sivri konuşan da hep ben oldum. Çünkü 4 milyon konut stoku olan İstanbul’da bu konutların ne durumda olduğunu en iyi bilenlerden biriyim. Ben zaten şu anda İstanbul’un yüzde 70’ini arsa olarak görüyorum. Bağdat Caddesi’nden Etiler’e, Bakırköy’e kadar aklınıza neresi geliyorsa buraları planlı şekilde yıkıp yeniden yapmak zorundayız. Vatandaş da hazır ama vatandaş rant beklentisini yükseltmiş durumda. 100 metrekare dairesi var 5 tane daire istiyor ki böyle şey olmaz. Silüet tartışmalarını da yanlış buluyorum. Fikirtepe’de kat sınırı getirdiler ki bence yanlış oldu. Bu karar orada işleri durdurur. Şöyle sorsam; ‘Ayasofya çok güzeldi, sonra yanına Sultanahmet yapıldı. Peki o zaman Sultanahmet Ayasofya’nın silüetini bozdu mu’. Ya da Ayasofya yapıldığında kendine önceki silüeti bozmadı mı? Ayasofya ve Sultanahmet kötü mü? Asla... Silüet işinde mantığı değiştirmek lazım. Her yapılan bina şehrin silüetine artı değer katar. Biri gitmiş Çamlıca tepesinden fotoğraf çekmiş, arkadan bir bina görünüyor, silüet bozulmuş. Farklı açılardan çek, farklı şeyler görünür. Şehir gelişecekse silüet de gelişecek. Tabii ki tarihi alanın içine inşaat yapılamaz ama başka bir bölgeye yapüan binaya silüet sınırı bence yanlış. Bağcılar’ın, Fikirtepe’nin şimdiki silüeti çok mu iyi? Zeytinburnu fare yuvası olarak mı kalsın? Tarihi yarımada içinde kazma kürek, soba imalatçısı, hırdavatçı var. Onları çıkarıp dönüşüm yapalım. Butik oteller, restoranlar dolsun. Soba imalathanesi tarihi yarımadayı bozmuyor mu?


Hürriyet


Geri Dön