25 / 04 / 2024

Ağaoğlu Central Park satışta! Metrekaresi 6 bin 800 dolar!

Ağaoğlu Central Park satışta! Metrekaresi 6 bin 800 dolar!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ağaoğlu, "Dünyanın kaotik ortamında ve ülkemizin yaşamış olduğu talihsiz olaylar döneminde bile atılım yaptık. Kabuğumuza çekilmeyeceğiz. İşimize devam edeceğiz" dedi.



Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Dünyanın kaotik ortamında ve ülkemizin yaşamış olduğu talihsiz olaylar döneminde bile atılım yaptık. Kabuğumuza çekilmeyeceğiz. İşimize devam edeceğiz.” dedi.


Ağaoğlu Central Park satışta! Metrekaresi 6 bin 800 dolar!


Ali Ağaoğlu, Bakırköy’de yer alan Ağaoğlu Central Park’ın satışına başladığını düzenlenen basın toplantısıyla duyurdu.


Konuşmasına yaşanan terör olaylarına değinerek başlayan Ağaoğlu, “Terörü lanetliyorum. Ölenlere rahmet, geride kalanlara sağlık diliyorum. Teröristlerin istediğini yapmayacağız. Puslu havalarda hep çıkışlar yaptık. Özellikle dünyanın kaotik ortamında ve ülkemizin yaşamış olduğu talihsiz olaylar döneminde bile atılım yaptık. Kabuğumuza çekilmeyeceğiz. İşimize devam edeceğiz. Ekonomi döndüğü sürece üstesinden geliriz. Bu günlerin üstesinden geleceğiz.” diye konuştu.


Cityscape Turkey 2016 Fuarı'na, Ağaoğlu Central Park projesiyle katılacaklarını bildiren Ağaoğlu, “Türkiye’de her zaman potansiyel var. Bu projede satış rekoru kıracağımıza inanıyorum. Sektöre bir hareket getireceğimize inanıyorum. Bizim için çok özel proje.” değerlendirmesinde bulundu.


Ağaoğlu, bu zamana kadar 35 bin konut yapıp teslim ettiğini hatırlatarak, “Müşterilerime her zaman kazandırdım. Projeyi çevrede yaşanan değişime göre revize ettik. Bölge fiyatına göre fiyatlarımız fırsat fiyatlarıdır” dedi.


Central Park projesinin detayları için tıklayın


Hızlı bir şekilde inşaata devam ettiklerini kaydeden Ağaoğlu, projenin 24 ay sonra projenin biteceğini söyledi.

Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Ağaoğlu, emlak fiyatlarında şişme olup olmadığına ilişkin soruya, “Şişme olduğunu düşünmüyorum. İstanbul’un yüzde 70’ini arsa olarak görüyorum. Yapı stoku var ama kalitesini sorgulamak lazım. İstanbul’daki yapı stokunun yüzde 50’sini yıkmamız lazım.  Deprem riskinden dolayı insanlar konutlarını değiştirmek istiyor. Kentsel dönüşüm yasası çıktı ama iyi işlemiyor. Devletin yaptırım gücünün daha aktif işlemesi gerekiyor.” cevabını verdi.


Ağaoğlu, yabancıların Türkiye'de mütekabiliyet koşuluna ilişkin, şunları kaydetti: 

“Ülkenin kaynağa ihtiyacı var. Bunun en ucuz ve kalıcı çözümü yabancıya konut satmaktır. Körfez bölgesinin Türkiye’ye ilgisi yoğun. Uygulamada yine eksikliklerimiz var ama bunlar da zamanla halledilecektir.” 


1 milyar 200 bin dolar tutarında satış bekleniyor


Ağaoğlu Central Park satışta! Metrekaresi 6 bin 800 dolar!

Grubun Yapım Grubu Başkanı Murad Acar da projenin teknik detayları hakkında yaptığı sunumda projede bin 155 daire olduğu ve 177 bin metrekare satılabilir alan bulunduğu bilgisini verdi. 

Acar, ödemeyle alakalı yüzde 70 banka kredisi kullanıldığında 24 ay faizsiz kredi seçeneği sunduklarını, dolarla ödemelerde ise kuru 2,80 TL olarak sabitlediklerini ifade etti.


Şirketin Murahhas Azası Hasan Rahvalı ise, projeden toplam 1 milyar 200 bin dolar tutarında satış beklediklerini ve konutların ortalama metrekare fiyatının 6 bin 800 dolar olduğunu kaydetti.


Ağaoğlu Central Park satışta! Metrekaresi 6 bin 800 dolar!


Rahvalı, projenin lansman indiriminin yüzde 15 olduğunu bildirerek, “Proje satışlarında metrekare fiyatının 10 bin dolara kadar çıkacağını umut ediyoruz. İnşaatta kullanılan malzeme kalitesi yüksek. Projeyle Leed Gold sertifikası adayıyız.” ifadelerini kullandı.


Grubun İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir de projenin “doğru marka, doğru lokasyon, doğru fiyat” sloganıyla başarıya ulaşacağını dile getirerek, “Gayrimenkul gizli bir tasarruf aracı. Herkes konut kredisine girerek tasarruf ediyor. Bunun teşvik edilmesi gerekir.” dedi.  


Ağaoğlu Central Park satışta! Metrekaresi 6 bin 800 dolar!


AA


Web: http://www.agaoglu.com.tr/



Haber PR ajansı tarafından şu şekilde servis edildi;


ğaoğlu Central Park projesi, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurul Başkanı Ali Ağaoğlu, Murahhas Aza Hasan Rahvalı, CEO’u Dr. Önder Halisdemir ve İcra Kurulu Üyesi Murad Acar’ın katılımıyla Bakırköy’deki satış ofisinde düzenlenen bir basın toplantısı ile satışa sunuldu.


Ağaoğlu: “Bu proje benim için dönüm noktasıydı”

Bugüne kadar 35 binin üzerinden konut inşa ettiğini ve herkese kazandırdığını belirten Ali Ağaoğlu, “Bu proje benim için gerçekten hayatımın dönüm noktasıydı. Puslu havalarda önemli çıkışlar yaptık. Ekonominin çarkları döndüğü sürece bunun üstesinden gelebiliriz” diyerek sözlerine şöyle devam etti:


“Bu proje ile satış rekorları kıracağız. Daha lansman öncesinden yaklaşık 34 milyon dolarlık satış gerçekleştirdik. Bu proje ile içerisinde geçtiğimiz zor dönemde sektöre bir hareketlilik getireceğimize inanıyorum.”


Murad Acar: “Projenin yüzde 80’i yeşil alan”

Projenin dış cephesine New York mimarisinden esinlenildiğini ve projenin konsept mimarının Ömer Çamoğlu olduğunu belirten Yapım Gurubu Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Murad Acar, Leed Gold sertifika adayı projede 5 adet konut bloğu, 3 adet villa bloğu ve 12 adet teras ev bulunduğunu paylaştı. Acar:


“1+1’den başlayıp 6+1’e kadar uzanan daire seçenekleri söz konusu. 44 ile 55 m² aralığındaki 1+1 daireler 384 adet ile projenin yüzde 33’ünü, 69 ile 107 m² aralığındaki 2+1 daireler 500 adet ile projenin yüzde 43’ünü, 126 m² ile 174 m² aralığındaki 3+1 daireler 201 adet ile projenin yüzde 17’sini, 148 ile 211 m² arasındaki 4+1 – 4,5+1 daireler ise 48 adet ile projenin yüzde 4’ünü oluşturuyor. Çatı dubleksi 5+1 ve 6+1 daireler 10 adet olmakla birlikte projenin yüzde 1’ini kapsıyor. Son olarak da 12 adet bulunan villalar 5,5+1 ve 7+1 özellikleri ile müşterilerimizle buluşuyor.”


Hasan Rahvalı: “Asgari satış hedefimiz 1 milyar 200 milyon dolar”

Ortalama metrekare fiyatının 6 bin 800 dolar olduğunu ve dolar kurunu 2.80’e sabitlediklerini paylaşan Murahhas Aza Hasan Rahvalı, Ağaoğlu Central Park’taki asgari satış hedeflerinin 1 milyar 200 milyon dolar olduğunu paylaştı:


“Projemiz siftahını İranlı bir müşterimiz ile yaparken başka bir müşterimize 25 milyon dolarlık toplu bir satış gerçekleştirdik.”


Dr. Önder Halisdemir: “Doğru marka, doğru fiyat, doğru lokasyon”

Ağaoğlu CEO’su Dr. Önder Halisdemir, projenin doğru marka ile doğru fiyatla ve doğru lokasyonda olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:


“Central Park projesi ile Barkıköy’de yaşam için her şey tamamlandı. Bu projeyi yapmaktan ve Türkiye’ye kazandırmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz.”


Hasan Rahvalı ödeme koşullarını paylaştı

Üç farklı ödeme seçeneği bulunduğunu belirten Hasan Rahvalı, “Yüzde 10 peşin ve yüzde 70 banka kredisi kullanımında yüzde 20’si faizsiz olarak 24 ay sonraya yani teslim zamanı almış oluyoruz. Bu ödeme kampanya süresince geçerli. Dolar kurunu ise 2.80’e sabitlediğimizi tekrar hatırlatmak isterim. İkinci ödeme seçeneğimiz ise her zaman kullandığımız; yüzde 25 peşin altı ayda bir yüzde 25 ara ödemeli. Son alternatif ise yüzde 50’si peşin kalan 24 ay taksitle” dedi.


Lokasyonu ile her geçen gün yatırımcısına kazandıracak

Lokasyonu ile dikkat çeken Ağaoğlu Central Park, şimdi daha da değerli. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak ve tamamlandığında 1 milyon m² büyüklüğe ulaşacak İstanbul’un şehir parkına komşu olan Ağaoğlu Central Park, Ataköy Marina’ya sadece birkaç dakika uzaklıkta. Bursa, Bandırma ve Yalova’ya hızlı ulaşım sağlayan İDO terminallerine de yakın olan proje, sahil yoluna da yürüme mesafesinde


Karaoke odasından oyun konsolu odasına her şey düşünüldü

Ağaoğlu Central Park sosyal donatıları ile özellikle çocuklu aileler için tercih sebebi olacak. Projede açık-kapalı yüzme salonu, kapalı spor salonu, fitness salonu, pilates odası, oyun konsol odası, sinema odası, sanat atölyesi, parti odası, karaoke odası, çocuk oyun parkları, yürüyüş ve bisiklet parkurları yer alıyor.



Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;

Ağaoğlu’nun önem verdiği projelerden olan “Ağaoğlu Central Park”, Cityscape Turkey Fuarı’nda satışa çıkarıldı. Mahkeme kararları nedeniyle 2 yıldır duran projenin adı değişirken, metrekare fiyatları yükseldi. Hasılatın 1.5 milyar dolaraı bulması bekleniyor.

Daha önce adı “Bakırköy 46” olan proje, Bakırköy Belediyesi tarafından Bölge İdare Mahkemesi’ne götürülerek, yapı yoğunluğunu artırdığı, ulaşımı engelleyeceği, tarihi yarımada siluetini etkileyeceği iddiasıyla dava edilmişti. Mahkeme de projeyi durdurmuştu. Yargıtay, geçtiğimiz günlerde iptal kararını bozarken, Ağaoğlu da, projenin adını değiştirip, mimari düzenlemelerle satışa başladı. Projenin, ilk satışa çıktığı dönemde 9 bin 500 lira olan metrekare fiyatları, 20 bin liraya dayandı.

İki yılda değerlendi

İki yılda bölgenin ulaşım yatırımlarıyla değerlendiğini vurgulayan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Burada İstanbul’un en büyük parklarından biri yapılıyor. Marmaray, proje kapısının önünde. Tüp geçit projesi burada. Pek çok yatırımcı bölgede konumlanıyor. Biz fırsat fiyatlarıyla satıyoruz” dedi.

Yapım Grubu Başkanı Murad Acar da, projenin 73 bin 600 metrekarelik brüt alan üzerinde, toplam 1155  konut ve 12 villadan oluştuğunu açıkladı. Projenin yüzde 80’i yeşil alana ayrılmış. 

‘Dönüm noktam’

Ortalama metrekare fiyatının 6 bin 800 dolar olduğunu kaydeden Murahhas Aza HASAN Rahvalı ise, projedeki asgari satış hedeflerini 1.2 milyar dolar belirlediklerini, metrekare fiyatlarının 10 bin doları görmesini beklediklerini kaydeti. Rahvalı, bu durumda hasılatın 1.5 milyar dolar olacağını vurguladı. 

Projenin hayatındaki önemli dönüm noktalarından biri olduğunu anlatan Ağaoğlu, “Bir kazaya uğramıştık, toparladık” dedi. Sektörü harekete geçirmek ve terör olaylarıyla durgunlaşan piyasayı canlandırmak için atılımlar yaptıklarını belirten Ağaoğlu, “Puslu havalarda önemli çıkışlar yaptık. Ekonominin çarkları döndüğü sürece bunun üstesinden gelebiliriz” diye konuştu. 

Ağaoğlu, “Daha lansman öncesinden yaklaşık 34 milyon dolarlık satış gerçekleştirdik. Bu projeyle, içinden geçtiğimiz zor dönemde sektöre hareketlilik getireceğimize inanıyorum” ifadesini kullandı. 


Ödemeyi kolaylaştıracak

Projede üç farklı ödeme seçeneği oluşturduklarını söyleyen Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı, bunları şu şekilde sıraladı:

“Yüzde 10 peşin ve yüzde 70 banka kredisi kullanımında, yüzde 20’si faizsiz olarak, 24 ay sonraya yani teslim zamanı almış oluyoruz. Bu ödeme, kampanya süresince geçerli. Dolar kurunu ise 2.80’e sabitledik. İkinci ödeme seçeneğimiz ise her zaman kullandığımız, yüzde 25 peşin, 6 ayda bir yüzde 25 ara ödemeli. Son alternatif ise yüzde 50’si peşin, kalan 24 ay taksitle.”

Arap müteahhit toplu alım yaptı!

Ağaoğlu Central Park’ta ilk müşterinin, İranlı bir yatırımcı olduğu belirtilirken,  Suudi bir müteahhidin de 25 milyon dolarlık satın alma yaptığı bildirildi.  

Suudi Arabistanlı müteahhit Marvan B.A. Ashour da, alacağı daireleri ülkesindeki müşterilerine satmayı hedeflediğini söyledi. Marvan, farklı ülkelerde yatırım yaptığını, Türkiye’de yatırım yapmanın güvenli ve karlı olduğunu dile getirdi. 


Milliyet 



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ağaoğlu, Temmuz 2013’te 9 bin 500 liradan satışa çıkardığı ancak daha sonra durdurulan projesini Central Park adıyla yeniden satışa koydu. Projede metrekare fiyatı 6 bin 800 $’a (19 bin 40 TL) çıktı.


Ağaoğlu, İstanbul Bakırköy’de yer alan Ağaoğlu Central Park İstanbul projesini satışa çıkardı. Temmuz 2013’te ‘Bakırköy 46’ adıyla satışa çıkan ancak Aralık 2013’te mühürlenen proje için hukuki süreç tamamlanınca inşaat ve satış faaliyetleri yeniden başladı. 2013 yılında 9 bin 500 liralık metrekare fiyatıyla satışa çıkan projede yeni metrekare fiyatı 2.80 TL’ye sabitlenen kur üzerinden 6 bin 800 dolar oldu. Buna göre, metrekare fiyatı 19 bin 40 liraya kadar yükseldi. 1.2 milyar dolar hasılat hedeflenen projeden elde edilen gelir, 2 yıl öncesine göre yüzde 40 ile 60 daha fazla olacak. Bu artışta şehir parkı,  Marmaray  gibi ulaşım projeleri etkili oldu. Projenin siftahını İranlı bir müşteri yaptı.

 

Puslu havada satış

 

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu,  “Bu proje benim için gerçekten hayatımın dönüm noktasıydı. Bir kazaya uğramıştık ancak toparladık” dedi. Projenin lansmanının kaotik bir ortama denk geldiğini ifade eden Ağaoğlu, “Biz kriz ortamlarında her zaman sektörün öncüsü olduk. Puslu havalarda önemli çıkışlar yaptık. Ekonominin çarkları döndüğü sürece bunun üstesinden gelebiliriz. Bu proje ile satış rekorları kıracağız” diye konuştu.

 

Central Park projesinde New York mimarisi izleri

 

CENTRAL Park projesi, fiyatıyla olduğu gibi mimarisinde de Bakırköy 46’ya göre farklılık taşıyor. Projenin dış cephesinde New York mimarisinden esinlenildiğini ve projenin konsept mimarının Ömer Çamoğlu olduğunu belirten Yapım Grubu Başkanı Murad Acar, şu bilgileri verdi: “1+1 daireler 384 adet ile projenin yüzde 33’ünü, 2+1 daireler 500 adet ile projenin yüzde 43’ünü, 3+1 daireler 201 adet ile projenin yüzde 17’sini, 4+1  4.5+1 daireler ise 48 adet ile projenin yüzde 4’ünü oluşturuyor. Çatı dubleksi daireler projenin yüzde 1’ini kapsıyor. 12 villa 5.5+1 ve 7+1 özellikleri ile müşterilerimizle buluşuyor.” 

 

1453’e yatırım yapmamak büyük hataydı

 

AĞAOĞLU’NUN Bakırköy’de hayata geçiriği Central Park İstanbul projesinden 25 milyon dolarlık alım yapan Suudi Arabistanlı müteahhit Marvan B.A. Ashour, daha önce İstanbul’da küçük çapta yatırımlar yaptığını ancak en büyük yatırımını bu projeye yaptığını söyledi. Suudi işadamı, Ali Ağaoğlu’nu Maslak 1453 projesi ile adını duyduğunu belirterek, “O projeye yatırım yapmadım ancak bu büyük bir hataydı” dedi. Suudi İşadamı, Central Park projesinde alacağı daireleri Suudi Arabistan’daki müşterilerine satmayı hedeflediğini söyledi.

 

Vazgeçmeyen 14 kişi kârlı çıktı

 

BAKIRKÖY 46 projesi durdurulduğunda Ağaoğlu Şirketler Grubu, projeden daire alan yaklaşık 150 kişinin parasını iade etmişti. Ancak 14 kişi ne olursa olsun bekleyeceğini söylemiş, bu kişilerin ödemeleri dondurulmuştu. Yeni projede hakları korunan bu 14 yatırımcı, 2013’teki fiyatlardan yararlanacak ve fark ödemeyecek.


Vatan


Haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


'Ağaoğlu Central Park' lansmanında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Bu proje ile satış rekorları kıracağız. İçinden geçtiğimiz zor dönemde sektöre bir hareketlilik getireceğimize inanıyorum" dedi


Hukuki nedenlerle yapımı iki yıl geciken Ağaoğlu Şirketler Grubu'na ait Bakırköy 46 projesi sorunların aşılmasından sonra Central Park adını aldı. Geçen ay inşaat çalışmaları başlayan proje dün satışa çıktı. 1155 adet konutun yer aldığı projede metrekare satış fiyatları 6 bin 800 dolardan başlarken, yabancıların Central Park'ın ön satışında 34 milyon dolarlık alım yaptığı belirtildi. 


Projenin satışa çıkması nedeniyle yapılan toplantıda konuşan Ağaoğlu Şirkeler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Bugüne kadar pek çok proje yaptım. Maslak1453 beni heyecanlandırdı. Ama benim için dönüm noktalarından olan Central Park'ın yeri ayrı" dedi. 24 ay içinde teslim edilecek projeden ilk alım yapanların İranlılar olduğunu anlatan Ağaoğlu, " Satış ofisi kurarken yabancılara toplam 33-34 milyon dolarlık satış yaptık" dedi.


İstanbul'un yüzde 70'i arsa ancak dönüşüm işlemiyor


"Depreme dayanıksız yapılar nedeniyle İstanbul'un yüzde 70'ini arsa" diyen Ağaoğlu, "Bu binaların yıkılması lazım. Ancak kentsel dönüşüm yasası işlemiyor. Sürece yönetmeliklerle devlet katkısının daha fazla olması lazım. Mevcut durumda konut sahibi de müteahhitte sıkıntı yaşıyor" diye konuştu. Ağaoğlu,  depreme dayanıksız yapılar yüzünden gayrimenkulde balon olayının olmayacağını talebin süreceğini ifade etti.


1.5 milyar dolarlık hasılat bekliyor


Toplantıda konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı ise  6 bin 800 dolardan başlayan metrekare fiyatlarının lansman boyunca yüzde 15 indirim uygulanacağını açıkladı. Lansman fiyatlarıyla satılması halinde projeden 1 milyar 200 milyon dolar hasılat çıkacağını ifade eden Rahvalı, "Ancak biz metrekare satış rakamlarının 10 bin doların üzerindeki rakamı göreceğini düşünüyoruz. O zaman hasılatımız 1.5 milyar dolara gidecek" dedi. Rahvalı, lansman boyunca doları 2.80 TL'ye sabitlediklerini kaydetti.


Dış cephe New York tarzını yansıtıyor


21 ve 22 katli blokun olduğu projede ayrıca 12 adet tripleks villalar bulunuyor. Toplam 1155 adet dairenin olduğu projede 1+ 1 den 6+ 1 kadar değişen daire tipleri var. 44 ile 55 metrekare aralığındaki 1+1 daireler 384 adet ile projenin yüzde 33'ünü, 69 ile 107 metrekare aralığındaki 2+1 daireler 500 adet ile projenin yüzde 43'ünü, 126 metrekare ile 174 metrekare aralığındaki 3+1 daireler 201 adet ile projenin yüzde 17'sini, 148 ile 211 metrekare arasındaki 4+1 – 4,5+1 daireler ise 48 adet ile projenin yüzde 4'ünü oluşturuyor. Çatı dubleksi 5+1 ve 6+1 daireler 10 adet olmakla birlikte projenin yüzde 1'ini kapsıyor. Son olarak da 12 adet bulunan villalar 5,5+1 ve 7+1 özelliklere sahip. Çatılarda ise loft dairelere yer verilen Central Park'ta dış cephe projenin adına uygun olarak New York tarzına göre yapıldı. 


Teröre rağmen satış rekoru kıracağız


Terör olaylarından dolayı kabuklarına çekilmeyeceklerini anlatan Ali Ağaoğlu, "Terörü lanetliyorum. Firma olarak kriz ortamlarında sektörün öncülüğünü yaptık. Burada da satış rekoru kıracağımızı inanıyoruz. İşini doğru yapan kazanıyor. Sektöre tekrar hareket getireceğimizi düşünüyoruz" dedi. Pazar günü de eşini alıp Taksime gittiğini söyleyen Ağaoğlu, olayın yaşandığı alana gül bıraktığını kaydetti.



Dünya


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Ağaoğlu, Bakırköy 46 projesini yeni yüzü ve yeni ismiyle satışa çıkardı. İki yıl önce satışa çıkan ve mühürlenen projeye Central Park İstanbul adı verildi. Metrekare fiyatları ise 9 binden 20 bine çıktı
Ağaoğlu, merakla beklenen Central Park İstanbul projesini satışa çıkardı. Bakırköy'de inşaatına 2 yıl önce başlanan Bakırköy 46 projesi, yapı yoğunluğunu artırdığı ve tarihi yarımada siluetini bozacağı iddiasıyla Bakırköy Belediyesi tarafından dava edilmiş ve durdurulmuştu. Yargıtay'ın iptal kararını bozmasıyla proje için yeni bir dönem başladı. İlk satışa çıktığı dönemde 9 bin 500 lira olan metrekare fiyatları 20 bin liraya dayandı.


Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "İstanbul'un en büyük parklarından birine komşuyuz. Marmaray kapımızın önünde, tüp geçit projesi burada. Biz şu an fırsat fiyatlarıyla satıyoruz" dedi.

PUSLU HAVALARI SEVERİZ 


Projenin hayatındaki önemli dönüm noktalarından biri olduğunu anlatan Ali Ağaoğlu, 'Bir kazaya uğramıştık, toparladık' açıklamasında bulundu. Sektörü harekete geçirmek ve terör olaylarıyla durgunlaşan piyasayı canlandırmak için atılımlar yaptıklarını belirten Ağaoğlu, "Puslu havalarda önemli çıkışlar yaptık. Bölgemizin ve dünyanın şu anda yaşadığı talihsiz olayların üstesinden geleceğine inanıyoruz. Ekonominin çarkları döndüğü sürece sorun yaşamayacağız" dedi.

REKOR KIRARIZ 


Ağaoğlu, projeyle satış rekorları kıracaklarına vurgu yaparak, "Lansman öncesi 34 milyon dolarlık satış gerçekleştirdik. Bu proje ile sektöre bir hareketlilik getireceğimize inanıyorum" dedi. Ortalama metrekare fiyatının 6 bin 800 dolar, satış hedeflerinin ise 1.2 milyar dolar olduğunu söyleyen Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Aza'sı Hasan Rahvalı projenin metrekare bazında 10 bin doları göreceğini belirtti.

ERDOĞAN SEVGİSİ YATIRIM YAPTIRDI


Central Park İstanbul'dan 25 milyon dolarlık alım yapan Suudi Arabistanlı müteahhit Marvan B. A. Ashour, "Ağaoğlu Grubu'nu Maslak 1453 projesiyle tanıdım. Ancak oradan konut almadım. Bunun için çok pişmanım" dedi. Projeden aldığı daireleri Suudi Arabistan'daki müşterilerine satmayı hedeflediğini söyleyen Marvan, Türkiye'de yatırım yapmanın çok kârlı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kişisel tanışıklığı olmadığını ancak onu çok sevdiğini belirten Marvan, "Burada olmamızın en önemli ve en güçlü nedenlerinden biri Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır. Türkiye'nin gücüne ve istikrarına inanıyoruz. Terör olayları bizi etkilemiyor. Dünyanın her yerinde yaşanıyor bu olaylar. İstanbul'da yatırım yapmaya devam edeceğim" dedi.

DÖVİZ KURUNU 2.80'E SABİTLEDİ


Projede üç farklı ödeme seçeneği oluşturduklarını söyleyen Hasan Rahvalı, "Yüzde 10 peşin ve 70 banka kredisi kullanımında yüzde 20'sini teslimde alıyoruz. Bu ödeme kampanya süresince geçerli. Dolar kurunu ise 2.80'e sabitledik" dedi. Yapım Grubu Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Murad Acar, projenin 73 bin 600 metrekarelik brüt alan üzerinde toplamda bin 155 konut ve 12 villadan oluştuğunu açıkladı.


Sabah


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı;


Ali Ağaoğlu’nun İstanbul Bakırköy’de mahkeme kararıyla 2 yıl durdurulan projesinde inşaat ve satışlar başladı. 2013 Temmuz’da metrekaresi 9 bin 500 liradan satışa çıkan projede şimdi fiyatlar 19 bin lira. Şirket yeni ismi ‘Ağaoğlu Central Park’ olan projede hasılatını da yüzde 40-60 arttırmayı hedefliyor.

AĞAOĞLU Şirketler Grubu’nun Bakırköy’deki konut projesi Aralık 2013’te İstanbul 8. İdare Mahkemesi’nin kararıyla durdurulmuştu. Yargıtay plan iptal kararı Şubat 2016’de bozuldu. Yaklaşık 2 yıl aradan sonra inşaat çalışmalarına başlayan şirket satış sürecini de başlattı. Bölgeye yapılan şehir parkı nedeniyle projede isim de değişti. 2 yıl önce Bakırköy 46 adı ile tanıtılan projenin adı Ağaoğlu Central Park olarak oldu. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Rahvalı, 2013 Temmuz’da metrekaresi 9 bin 500 liradan satışa çıkan projede şimdi ortalama metrekare fiyatının 6 bin 800 dolar olduğunu söyledi. Şirket kuru 2.80’e sabitleyince evlerin metrekare fiyatı 19 bin lira oldu. Projeden 1 milyar 200 milyon dolar hasılat beklediklerini belirten Rahvalı, hasılatında da 2 yıl öncesine kıyasla yüzde 40-60 artacağını dile getirdi. Proje bitiminde metrekare fiyatlarının 10 bin doları bulacağını belirten Rahvalı, lansman dönemine özel yüzde 15 indirim yapacaklarını da söyledi. 

BAKIRKÖY’ÜN DEĞERİ ARTIYOR

Bakırköy bölgesinin 2 yılda ciddi gelişim gösterildiğini belirten Ağaoğlu, bu gelişmelere paralel fiyatlarında arttığını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan şehir parkının Bakırköy’e değer kattığını belirten Ağaoğlu, “Şehir parkı için kamulaştırmalar bitti, park da bu yıl biter. Marmaray ve Avrasya Tüp Geçidi projesi ile ulaşım için önemli adımlar atıldı. Biz de projede kalite anlamında yenilemeler yaptık. Tüm bu nedenlerle fiyatlar yükseldi. Ama bölgedeki fiyatlara göre bu fiyatlar fırsat fiyatları” dedi. Ağaoğlu proje durunca ev sahiplerini satış ofisine çağırmış ve paralarını iade etmişti. Ağaoğlu bu kişilere fiyat farkı uygulamayacaklarını söyledi. Terör olaylarına karşın yatırımlara ara vermeyeceklerini belirten Ali Ağaoğlu, “Dünyanın kaotik ortamında ve ülkemizin yaşamış olduğu talihsiz olaylar döneminde bile atılım yaptık. Kabuğumuza çekilmeyeceğiz. İşimize devam edeceğiz. Terör bizim evimizi kapanmamızı istiyor ve onların istediğini yapmayacağız. Ağaoğlu olarak puslu havalarda hep çıkışlar yaptık. Şimdi yine yeni projelerle sektöre öncülük edeceğiz” dedi.

1155 DAİRE 12 VİLLA


PROJENİN 73 bin 600 metrekarelik brüt alan üzerinde toplamda 1155 konut ve 12 villadan oluştuğunu belirten Yapım Grubu Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Murad Acar, “177 bin metrekare satılabilir alanımız var. Projede 2 bin metrekare gölet, 300 metrekare yüzme havuzu, güneşlenme terasları ve yürüyüş alanları bulunacak” dedi. Acar projenin konsept mimarının Ömer Çamoğlu olduğunu ve Ağaoğlu Mimari Ofisi tarafından detaylandırıldığını söyledi. 24 ayda tamamlanması beklenen projede 3 farklı ödeme seçeneği olduğunu belirten Hasan Rahvalı, “Yüzde 10 peşin ve yüzde 70 banka kredisi kullanımında yüzde 20’si faizsiz olarak 24 ay sonraya yani teslim zamanı almış oluyoruz. İkinci ödeme seçeneğimiz ise her zaman kullandığımız; yüzde 25 peşin altı ayda bir yüzde 25 ara ödemeli. Son alternatif ise yüzde 50’si peşin kalan 24 ay taksitle” dedi.

SUUDİ MÜTEAHHİTE 25 MİLYON DOLARLIK SATIŞ


CENTRAL Park İstanbul projesine yabancı yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Hasan Rahvalı, bugün başlayacak gayrimenkul fuarı Cityscape için Türkiye’ye gelen Suudi Arabistanlı müteahhit Marwan B.A. Ashour’un, projeden 25 milyon dolarlık alım yaptığını söyledi. Rahvalı, “Suudi Arabistanlı konuğumuz fuarda yoğun talep olur ve istediği konumdaki evler biter diye satış ofisine geldi ve önden alım yaptı” dedi. Daha önce İstanbul’da küçük çapta yatırım olduğunu kaydeden Suudi işadamı, Ali Ağaoğlu’nu Maslak projesi ile tanıdığını ve o projeden ev almadığı için pişman olduğunu belirtti. Bakırköy’den alacağı daireleri Suudi Arabistan’daki müşterilerine satmayı hedeflediğini söyleyen Suudi işadamı, Türkiye’ye yatırım yapmanın güvenli ve kârlı olduğunu ifade etti. Marvan, “Burada olmamızın en önemli ve en güçlü nedenlerinden biri Cumhurbaşkanı Erdoğan” dedi. Hasan Rahvalı Suudili müteahhit dahil Cityscape öncesi 34 milyon dolarlık ön satış yaptıklarını kaydetti.

Hürriyet 



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;

Ali Ağaoğlu Bakırköy projesini Central Park adıyla yeniden satışa sundu İki yıl önce metrekare fiyatı 9.500 lira olan daireler 20 bin liradan alıcı buldu.

Ağaoğlu’nun Temmuz  2013’te satışa çıkardığı ancak Aralık 2013’te yargı kararıyla mühürlenen ‘Bakırköy 46’ projesi, üst mahkemenin kararı bozmasının ardından dün Central Park adıyla yeniden satışa çıktı. Projede iki yıl önce metrekare fiyatı 9.500 lira seviyesinde olan daireler 20 bin liradan satılıyor.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Central Park’ın satışına başladığını düzenlenen basın toplantısıyla duyurdu. İlk gün 34 milyon dolarlık satışın gerçekleştirildiği Central Park için Ali Ağaoğlu, “Bu proje ile satış rekorları kıracağız. İçinden geçtiğimiz zor dönemde sektöre bir hareketlilik getireceğimize inanıyorum” dedi.

KABUĞUMUZA ÇEKİLMEYECEĞİZ


2013 ile bugün arasında bölgede büyük fark olduğunu, fiyatları da buna göre belirlediklerini söyleyen Ağaoğlu, “Bu proje benim için gerçekten hayatımın dönüm noktasıydı. Manevi zarar telafi edilemez ancak maddi yönden telafi edecek gelişmeler oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bölgeye şehir parkı yapıyor. Marmaray projesi tam önümüze geldi. Tüp geçit projesi başladı, o da tam önümüzden geçiyor. Çok şey kaybettik gibi görünüyordu ancak şu anda proje çok daha iyi bir noktaya geldi” dedi.  Hızlı bir şekilde inşaata devam ettiklerini kaydeden Ağaoğlu, 24 ay sonra projenin biteceğini söyledi. Ağaoğlu, terör olayları için de “Özellikle dünyanın kaotik ortamında ve ülkemizin yaşamış olduğu talihsiz olaylar döneminde kabuğumuza çekilmeyeceğiz. İşimize devam edeceğiz. Ekonomi döndüğü sürece üstesinden geliriz” mesajı verdi.

İSTİKLAL CADDESİ’NE GÜL BIRAKTIM


Ali Ağaoğlu İstiklal Caddesi’nde yaşanan terör saldırısının ardından eşi ve oğluyla birlikte olay yerine giderek, kırmızı gül bıraktığını söyledi. Ağaoğlu, “Benim için güzel bir nostalji oldu, 15 yıldır gitmemiştim İstiklal Caddesi’ne… Millet fakir, karanfil bırakıyordu, ben gül bıraktım” diyerek espri yaptı.

1.2 MİLYAR DOLARLIK CİRO BEKLİYOR


Şirketin Murahhas Azası Hasan Rahvalı, projeden toplam 1 milyar 200 milyon dolar tutarında satış beklediklerini ve konutların ortalama metrekare fiyatının 6.800 dolar olduğunu kaydetti.

Rahvalı, projenin lansman indiriminin yüzde 15 olduğunu bildirerek, “Projemiz siftahını İranlı bir müşterimiz ile yaparken başka bir müşterimize 25 milyon dolarlık toplu bir satış gerçekleştirdik. Metrekare fiyatının proje tamamlandığında 10 bin dolara kadar çıkacağını umut ediyoruz” dedi. 1.155 daire ve 177 bin metrekare satılabilir alanın bulunduğu projede yüzde 70 banka kredisi kullanıldığında 24 ay faizsiz kredi seçeneği sunduklarını belirten Rahvalı, dolarla ödemelerde ise kuru 2.80 TL olarak sabitlediklerini ifade etti.
Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir de projenin “doğru marka, doğru lokasyon, doğru fiyat” sloganıyla başarıya ulaşacağını dile getirdi.

‘HİÇBİR ŞEKİLDE TEDİRGİN DEĞİLİM’


Reza Zarrab’ın ABD’de tutuklanmasının, Central Park, projesini etkileyip etkilemeyeceğine  ilişkin bir soru üzerine Ali Ağaoğlu, “Bu projede imar yönünden bir haksızlığa uğramıştık. Bir üst mahkeme verdiği kararla ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koydu. Central Park’ın bulunduğu alan zaten imarlı bir alandı, yeniden imara açılan bir bölge değildi. FETÖ denen terör örgütüne mensup hakimler görevden alındıktan sonra bize iptal kararı verildi. Bir üst mahkeme haklılığımızı tescil etti, yolumuza devam ediyoruz” dedi.
Tedirginlik yaşamadığını söyleyen Ağaoğlu, “Hak etmediğim olayların içinde olmak beni üzmüştü. Hiçbir şekilde tedirginliğim yok. Çünkü hayatım boyunca devlete, yasalara son derece saygılı bir insan oldum. Hayatım boyunca yamuk yumuk işlerde olmadım. İşimi takip etmenin mağduru oldum” diye konuştu.

Sözcü




Haber Vatan Emlak Rehberi Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı



Ağaoğlu, Cityscape Turkey'de Central Park İstanbul projesini satışa çıkardı. 6 bin 800 dolarlık metrekare fiyatıyla dikkati çeken Central Park, tamamlandığında 10 bin doları zorlayacak.

Ağaoğlu, İstanbul Bakırköy'de yer alan Ağaoğlu Central Park İstanbul projesini Cityscape Turkey kapsamında satışa çıkardı. 
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurul Başkanı Ali Ağaoğlu, bugüne kadar 35 binin üzerinden konut inşa ettiğini ve herkese kazandırdığını belirterek, "Bu proje benim için gerçekten hayatımın dönüm noktasıydı. Bir kazaya uğramıştık ancak toparladık" dedi. Projenin lansmanmın kaotik bir ortama denk geldiğini ifade eden Ağaoğlu, "Biz kriz ortamlarında her zaman sektörün öncüsü olduk. Puslu havalarda önemli çıkışlar yaptık. Ekonominin çarkları döndüğü sürece bunun üstesinden gelebiliriz. Bu proje ile satış rekorları kıracağız. 
Daha lansman öncesinden yaklaşık 34 milyon dolarlık satış gerçekleştirdik. Bu proje ile içerisinde geçtiğimiz zor dönemde sektöre bir hareketlilik getireceğimize inanıyorum" diye konuştu. 

34 milyon $'lık satış 


Temmuz 2013'te 'Bakırköy 46' adıyla satışa çıkan ancak Aralık 2013'te mühürlenen proje için hukuki süreç tamamlanınca inşaat ve satış faaliyetleri yeniden başladı. 2013 yılında 9 bin 500 liralık metrekare fiyatıyla satışa çıkan proje, yaklaşık 2 yıllık sürenin ardından yeniden satışa çıkınca fiyatı neredeyse ikiye katlandı. Ağaoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Bahvalı, ortalama metrekare fiyatının 6 bin 800 dolar olduğunu ve dolar kurunu 2.80'e sabitlediklerini açıkladı. Bahvalı, Ağaoğlu Central Park'taki asgari satış hedeflerinin 1.2 milyar dolar olduğunu, bu rakamın 1.5 milyar dolara kadar çıkabileceğini söyledi. Projeye yabancı ilgisinin şimdiden başladığını belirten Bahvalı, yapılan yaklaşık 34 milyon dolarlık satış hakkında şu bilgileri verdi: "Projemizin siftahını İranlı bir müşterimiz 1+1 daireyle yaptı. Bir müşterimiz yaklaşık 8 milyon dolarlık 4 daireyi birleştirecek. Öte yandan Körfez bölgesinden gelen başka bir müşterimize 25 milyon dolarlık toplu bir satış gerçekleştiriyoruz. Kendisi Cityscape Turkey fuarından önce gelip, dairelerini seçmek istedi." 

Üç ödeme seçeneği 


Üç farklı ödeme seçeneği bulunduğunu belirten Hasan Bahvalı, "Yüzde 10 peşin ve yüzde 70 banka kredisi kullanımında yüzde 20'si faizsiz olarak 24 ay sonraya yani teslim zamanı almış oluyoruz. Bu ödeme kampanya süresince geçerli. Dolar kurunu ise 2.80'e sabitlediğimizi tekrar hatırlatmak isterim. İkinci ödeme seçeneğimiz ise her zaman kullandığımız; yüzde 25 peşin altı ayda bir yüzde 25 ara ödemeli. Son alternatif ise yüzde 50'si peşin kalan 24 ay taksitle" dedi. 

Central Park'a özgü mimari geldi 


Central Park projesi, fiyatıyla olduğu gibi mimarisinde de Bakırköy 46'ya göre farklılık taşıyor. Projenin dış cephesine New York mimarisinden esinlenildiğini ve projenin konsept mimarının Ömer Çamoğlu olduğunu belirten Yapım Gurubu Başkanı ve icra Kurulu Üyesi Murad Acar, şu bilgileri verdi: "1+1 daireler 384 adet ile projenin yüzde 33'ünü, 2+1 daireler 500 adet ile projenin yüzde 43'ünü, 3+1 daireler 201 adet ile projenin yüzde 17'sini, 4+1 4.5+1 daireler ise 48 adet ile projenin yüzde 4'ünü oluşturuyor. Çatı dubleksi 5+1 ve 6+1 daireler 10 adet olmakla birlikte projenin yüzde Tini kapsıyor. Son olarak da 12 adet bulunan villalar 5.5+1 ve 7+1 özellikleri ile müşterilerimizle buluşuyor. Projedeki daireler 3'üncü kattan itibaren deniz görüyor." 

Lokasyonu ile kazandıracak


Lokasyonu ile dikkat çeken Ağaoğlu Central Park, şimdi daha da değerli, istanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak ve tamamlandığında 1 milyon metrekare büyüklüğe ulaşacak İstanbul'un şehir parkına komşu olan Ağaoğlu Central Park, Ataköy Marina'ya sadece birkaç dakika uzaklıkta. Bursa, Bandırma ve Yalova'ya hızlı ulaşım sağlayan İDO terminallerine de yakın olan proje, sahil yoluna da yürüme mesafesinde bulunuyor. 




Vatan Emlak Rehberi

Geri Dön