29 / 03 / 2024

Ağaoğlu İnşaat'tan faiz desteği!

Ağaoğlu İnşaat'tan faiz desteği!

Hükümetin, konut kredilerindeki yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba yüzde 15 destek vereceğini açıklaması sonrasında ilk kampanya, Ağaoğlu’ndan geldi. Ağaoğlu, sınırlı sayıda konut için kredi ödemelerinde yüzde 35 faiz desteği verecek



Hükümetin, ilk konutlarını satın alacakların kullanacağı konut kredisinin yüzde 25’lik peşinatına yüzde 15 katkı verileceğini açıklaması sonrasında, sektörden de ilk kampanya geldi. Ağaoğlu Şirketler Grubu, bu kapsamda, kendi projelerinden daire alacaklara yüzde 35 faiz desteği sağlayacağını açıkladı. Şirket, hemen teslim projelerinde yüzde 1 peşin ödemeli, 60 ay vadeli kredi için yüzde 0.47, 120 ay vade içinse yüzde 0.57 faiz oranı uygulayacak.


200 konut için geçerli

“Faiz desteği” sağlamak için yola çıktıklarını belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Türkiye’de tasarrufların artması lazım. Hükümetin konut almak isteyenleri desteklemesi, ciddi bir gelişme. Biz Ağaoğlu olarak uygulamaya önem veriyoruz. Yeni kampanyamızla devletin destekleyeceği yüzde 25 peşinata yüzde 15 hibenin dışında kalan yüzde 75’e destek olarak, bu kampanyayı başlattık” dedi.   

Hükümetin konut desteğini açıkladığı toplantıya kendisinin de katıldığını belirten Ağaoğlu, inşaat sektörüne karşı son dönemde “rantçı” yakıştırması yapıldığını, toplantının bu algıyı değiştirmek adına önemli olduğunu söyledi. Ağaoğlu, “Ekonominin lokomotifi ama hala ‘önünü kesmek’ gibi açıklamalar yapılıyor. Hatalardan dönülmesi adına toplantı anlamlı oldu. Ancak KDV, vergi ve müktesep hak adına çalışma yapılmaması eksiği oldu” diye konuştu.

Söz konusu kampanya için, yine kendi rol aldığı bir Reklam filmi de çeken Ağaoğlu, reklamda “ulusa sesleniş” stiliyle izleyici karşısına çıkacak.

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Hasan Rahvalı da kampanyanın bugün başlayacağını kaydederek, “Tüketici mevcut faiz oranlarıyla 10 yılda yüzde 60 faiz yükü üstleniyor. Biz, 120 aya 0.57 faiz uygulamak suretiyle tüketicinin üzerindeki faiz yükünün üçte birini alıyoruz. Üstelik bunu yüzde 1 peşinatla yapıyoruz” dedi. Rahvanlı, kampanyanın “My Towerland”, “My Home Maslak” ve “Andromeda Gold” projelerindeki hemen teslim 200 daire için geçerli olacağını ve 3 hafta süreceğini hatırlattı.

Söz konusu daireler için 150 milyon liralık bir kredi kullanılacağını tahmin ettiklerini vurgulayan Rahvalı, bunun yüzde 13’üne destek vermiş olacaklarını söyledi.


‘Biraz da kendi işimizi yapalım!’

Gelecek dönemde Ataşehir’de ruhsatı alınan bir projeye başlayabileceklerini ifade eden Ağaoğlu, Anadolu yakasında ise büyük karma bir proje yapacaklarını açıkladı. Ağaoğlu, bundan sonra kendi arazilerinde konut üreteceklerini belirterek, “Emlak Konut’u emlak Konut yapan isimlerin başında geliyorum. Ama biraz da kendi işimizi yapalım. Şu anda onlarla çalışmayacağız, ama sonrasını bilmiyorum” dedi.


Kural bir kez konulsun

Ali Ağaoğlu yerli ve yabancıya satışta “güven”in en önemli faktör olduğunu, bunun ise müktesep hak ile desteklenmesi gerektiğini dile getirdi. İmar planlamalarıyla ilgili her yıl birkaç kere yönetmelik değiştiğini anlatan Ağaoğlu, “Tabii ki bir iş yapıyoruz ve para kazanacağız. Ancak bir rant vergisi, bir rantiyeci diye bizlere karşı olumsuz algı oluşturuluyor. Biz kurallar olsun istiyoruz, ama bir kere koyalım tam olsun. Sürekli mevzuat değişiklikleriyle olmaz” diye konuştu.


Milliyet 


Geri Dön