25 / 04 / 2024

Ağaoğlu Maslak 1453’te global işbirliği!

Ağaoğlu Maslak 1453’te global işbirliği!

Ağaoğlu Maslak 1453’te global bir işbirliği yapıldı. Suudi Abduljawad Holding satın aldığı bir kuleyi işletmesi için Taylandlı Dusit’le anlaştı



Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Maslak 1453 projesi, dünya çapında bir ortaklığa ev sahipliği yaptı. Projeden inşaat aşamasında iki kule alan Suudi Arabistanlı Abduljawad Holding, bir kulenin işletmesi için Tayland merkezli lüks rezidans işletmecisi Dusit Thani International ile anlaştı. Anlaşmanın dünyaya örnek olduğunu belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Bugün yaklaşık 250 milyon dolar değerinde bir yabancı yatırımı konuşuyoruz. Bu girişimin maddi değeri kadar sembolik değeri de çok önemli" dedi. Ağaoğlu, şöyle konuştu: "Kredi derecelendirme kuruluşlarının masa başında değerlendirme yaptığını görüyoruz. İstedikleri kadar 'Türkiye riskli' desinler. Türkiye'den çıkmayı düşünenlere de tokat gibi cevap bu masada atılacak imzalardır."


Avrupa'ya İstanbul'dan açıldı

Abduljawad Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ehsan Abduljawad ise "Dünyanın dört bir yanından gelecek ziyaretçiler için zarif bir misafirperverlik ışığı olacak" dedi. Dusit International Grup CEO'su Suphajee Suthumpun da Türkiye'ye güvendiklerini belirtti.


Emlak Konut'un kasasına 3 misli fazla para soktuk

Maslak 1453'ü Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımıyla inşa ettiklerini hatırlatan Ağaoğlu, "Emlak Konut'un kasasına söz verdiğimizin 3 mislisi para soktuk. Projeyi baltalamak isteyenlerle mücadele ede ede bugünlere geldik. Biz kazandık, devlet kazandı, yatırımcımız kazandı" dedi.


Üniversite kampüsü geliyor

Ali Ağaoğlu, "Maslak 1453'te eylülden bu yana yaşam başladı. Mayıs ayına kadar teslimleri tamamlıyoruz. Ayrıca Türkiye'nin en modern ve ileri teknoloji ile donatılmış üniversite kampüsü hizmete girecek. Yerli ve yabancı markalar şimdiden Maslak 1453'te yer kapmak için sıraya girdi" diye konuştu.


TMSF'nin satacağı şirketlerle ilgileniriz

Ali Ağaoğlu, FETÖ/PDY ilişkisi iddiasıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen ve satışa çıkarılacak inşaat şirketleriyle şartlara bağlı olarak ilgilenebileceklerini belirtti. Ağaoğlu, "Ancak bu şirketlerin başlamış ya da bir kısmı tamamlanmış değil, henüz başlamamış projelerine yatırım yapabililiriz" ifadelerini kullandı.


Sabah / Seda Tabak 


Haber Vatan'da şu şekilde yer aldı


Ağaoğlu ‘nun Maslak 1453 projesinde farklı ülkeleri buluşturan global bir işbirliğine imza atıldı. Projeden inşaat aşamasında iki kule alan Suudi Arabistanlı Abduljawad Holding, bir kulenin işletmesi için Tayland merkezli lüks rezidans işletmecisi Dusit International ile anlaştı. Dusit Thani, Avrupa’ya ve İstanbul’a Maslak 1453 ile adım attı.

Yatırımı değerlendiren Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Tayland merkezli küresel bir marka olan Dusit International ile Suudi sermayesinin güçlü temsilcisi Abduljawad Holding dünyaya örnek olacak cesaretle Türkiye’ye yatırım yapıyor. Türkiye’nin yaşadığı olumsuzluklara rağmen ekonomiye güvendiklerini gösterdiler. Yaklaşık 250 milyon dolar değerinde bir yabancı yatırımı konuşuyoruz. Bu girişimin maddi değeri kadar sembolik değeri de çok önemli” dedi.


Avrupa’ya giriş yaptı

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan’a şirket olarak 10 günlük bir ziyarette bulunduklarını anlatan Ali Ağaoğlu, 48 toplantı yaptıklarını ve 400’ün üzerinde yatırımcı ile görüştüklerini söyledi. Batılı kuruluşların Türkiye’ye yatırım yapmayın baskısını dinlediklerini söyleyen Ağaoğlu, şöyle konuştu: “İstedikleri kadar ‘Türkye riskli ülke’ desinler. Türkiye’den çıkmayı düşünen markalara da en iyi cevap bu masada atılacak imzalardır. Türkiye, günlük düşünenlerin değil, stratejik karar alanların kazançlı çıkacağı bir ekonomidir.”


Maslak 1453’e geçen yıl Ascott markasını getiren Abduljawad Holding, şimdi de Tayland merkezli Dusit ile anlaştı. Abduljawad Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ehsan Abduljawad, “Maslak 1453 projesi İstanbul’da en çok konuşulan projelerden biri ve kendi başına eşsiz bir turizm merkezi olacak. 2018’de hizmete girecek proje için

14 yıllık bir kontratımız var” diye konuştu. Dusit International Grup CEO’su Suphajee Suthumpun da Türkiye’ye güvendiklerini belirterek, “Bu ortaklık zincirimizin küresel anlamda genişlemesine katkıda bulunacak. Dusit markası Avrupa’ya İstanbul ile adım atıyor” dedi.

 

Hasılatı üçe katladı

MASLAK 1453’ü Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı inşa ettiklerini hatırlatan Ali Ağaoğlu, “Emlak Konut’un kasasına söz verdiğimizin 3 katı kaynak aktardık. Biz kazandık, devlet kazandı, yatırımcımız kazandı” dedi. Ağaoğlu, Emlak Konut’a 1.1 milyar liralık taahhütte bulunduklarını, şu ana kadar 3 milyar liranın üzerine taşıdıklarını ifade etti. Projeyle ilgili son durumu paylaşan Ağaoğlu,

“4 bin 800 konutun yarısından fazlası daire sahiplerine teslim edildi. Mayıs ayına kadar teslimleri tamamlıyoruz. Mayıs’a kadar Türkiye’nin en modern üniversite kampüsü hizmete girecek” dedi.


TMSF’deki şirketlerle ilgileniriz

ALİ Ağaoğlu, TMSF’ye devredilen inşaat şirketleriyle şartlara bağlı olarak ilgilenebileceklerini ancak başlamamış projelerine yatırım yapabileceklerini söyledi.


Vatan


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


Maslak 1453’te iki kule alan Suudi Abduljawad Holding, rezidans işletmesi için Taylandlı Dusit International’la anlaştı. Ağaoğlu, “Bu Türkiye’yi riskli bir ülke olarak gösterenlere iyi cevap” dedi


İstanbul’daki Ağaoğlu Maslak 1453 projesi, uluslararası bir anlaşmanın merkezi oldu. Tayland merkezli turizm işletmecisi ve lüks ağırlama markası Dusit International, projeden daha önce iki kule alan Suudi arabistanlı Abduljawad Holding ile bir kulenin lüks rezidans işletmesi için anlaştı. Marka, bu işletme anlaşmasıyla Avrupa’ya da ilk adımını İstanbul’dan attı. Rezidanslardan oluşan bu kulenin işletmesini 15 yıl boyunca ‘Dusit Thani’ markası ile yapacak. 


İmza töreninde konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, yatırımcı Abduljawad Holding ve Dusit Internatinal Türkiye’nin güçlü ekonomisine ve istikrarına güvendiklerini gösterdiklerini belirterek, “Bugün yaklaşık 250 milyon dolar değerinde bir yabancı yatırımı konuşuyoruz. Bu girişimin maddi değeri kadar sembolik değeri de var. Uluslararası yatırım bankaları müşterilerine yolladıkları maksatlı raporlarında, istedikleri kadar ‘Türkiye riskli bir ülkedir’ desinler. Onlara da varsa Türkiye’den çıkmayı düşünen markalara da en iyi cevap bu masada atılan imzalardır” dedi.  

48 toplantı yaptı

Ağaoğlu, Türkiye’nin yatırım fırsatlarını ve potansiyelini anlatmak için şirket olarak Suudi Arabistan’a 10 günlük bir ziyarette bulundukları ve bölgede 48 toplantı yaparak, 400’ün üzerinde yatırımcı ile görüştüklerini de aktardı. Batılı kuruluşların ‘Türkiye’ye yatırım yapmayın baskısını’ bizzat dinlediklerini dile getiren Ağaoğlu, “Türkiye ekonomisi günlük düşünenlerin değil, stratejik karar alanların kazançlı çıkacağı bir ekonomidir. Türkiye’nin 14 Temmuz’dan daha güvenli bir ülke olduğunu anlatıyoruz. Türk yatırımcılara da sesleniyorum. bugünün Türkiye’sinde cesaretle yatırım kararı almak, 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine karşı F16’lara ve tanklara karşı durmak kadar değerlidir” diye konuştu.

İnancımızla imzaladık

Dusit International CEO’su Suphajee Suthumpun da, imzayı Türkiye’ye olan inançlarıyla attıklarını belirterek, aynı zamanda Avrupa’daki en büyük karma kullanımlı proje olma özelliği ve lokasyonu nedeniyle tercih ettiklerini söyledi. Maslak 1453’e geçen yıl bir başka global business rezidans markası Ascott’u getiren Abduljawad Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ehsan Faredd Abduljawad ise, 15 yıllık anlaşmanın daha sonra uzatılabileceği bilgisini verdi. 

Dusit Thani, DusitD2, Dusit Princess and Dusit Devarana olmak üzere dört marka ile faaliyet gösteren Dusit International dünya genelinde 29 turizm tesisi işletiyor. 2020’ye kadar 45 projeyi daha hayata geçirecek olan Dusit International, Dusit Thani Maslak’ı ise Ağustos 2018’de işletmeye açacak.


Emlak Konut’a üç katını kazandırdı


Projeyi, emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle inşa ettikleri hatırlatan Ali Ağaoğlu, “Emlak Konut’un kasasına söz verdiğimizin 3 katı kaynak aktardık. Bu projeyi her fırsatta baltalamak isteyenlerle mücadele ede ede bugünlere geldik. Biz kazandık, devlet kazandı, yatırımcımız kazandı, Türkiye kazandı” dedi.

Ağaoğlu, Emlak Konut’a 1 milyar 100 milyon liralık taahhütle projenin ihalesini aldıklarını, şu ana kadar 3 milyar liranın üzerinde kazandırdıklarını anlattı. Ehsan Abduljawad ise, Ağaoğlu Grubu ile Yeniköy’de başka bir yatırımları daha olduğunu hatırlatarak, “Tescil işlemlerinin tamamlanması ile birlikte 2017’nin ilk çeyreğinde başlamayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.


Milliyet



Haber Hürriyet'te şöyle yer aldı;


Ağaoğlu’nun Maslak 1453 projesinden iki kule alan Suudi Arabistanlı Abduljawad Holding, bir kulenin işletmesi için Tayland merkezli rezidans işletmecisi Dusit Thani ile anlaştı. Ağaoğlu, “Türkiye’den çıkmayı düşünen markalara verilen en iyi cevap bu masada atılan imza” dedi.

AĞAOĞLU Şirketler Grubu’nun Maslak 1453 projesinde global bir işbirliğine imza atıldı. Projeden 2 blok sahibi olan Suudi Arabistanlı Abduljawad Holding, dünyanın önde gelen lüks rezidans işletmecisi Dusit International ile anlaştı. Dün gerçekleşen imza töreninde konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu; “Tayland merkezli küresel bir marka olan Dusit ile Suudi sermayesinin güçlü temsilcisi Abduljawad Holding dünyaya örnek olacak cesur bir kararla Türkiye’ye yatırım yapıyor. Türkiye’nin güçlü ekonomisine ve istikrarına güvendiklerini gösterdiler. Bugün yaklaşık 250 milyon dolar değerinde bir yabancı yatırımı konuşuyoruz. Bu girişimin maddi değeri kadar sembolik değeri de var. Tüm dünyaya ve Türkiye’den çıkmayı düşünen markalara verilen en iyi cevap bu masada atılan imza” dedi.


KÖRFEZ TURUNA ÇIKTI

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan’a gittiklerini ve yabancı yatırımcıları bilgilendirdiklerini söyleyen Ali Ağaoğlu, “48 toplantı yaptık, 400’ün üzerinde yatırımcı ile görüştük. Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ile ilgili verdiği siyasi kararlar ortada. Batılı kuruluşlar Körfez yatırımcılarına ‘Türkiye riskli ülke’ uyarısı yapmış. Biz ülkemizi ve potansiyeli anlattık. Maalesef silahla yapamadıklarını ekonomik olarak yapmaya çalışıyorlar. Türkiye ekonomisi günlük düşünenlerin değil, stratejik karar alanların kazançlı çıkacağı bir ekonomi” dedi.


TMSF ŞİRKETLERİYLE İLGİLENİYOR

Türk yatırımcılara seslenen Ağaoğlu “15 Temmuz akşamı tankların F16’ların önünde durup bu belayı def ettik. Türkiye 14 Temmuz’dan daha güvenli. Şimdi yatırım yapma zamanı” dedi.  2017’de yatırım için gaza basacaklarını belirten Ağaoğlu, enerjide 1.2 milyar Euro’luk yatırım yapacaklarını belirtti. Önümüzdeki yıl 4 yeni gayrimenkul projesi de planladıklarını ifade eden Ali Ağaoğlu, FETÖ/PDY ilişkisi iddiasıyla TMSF’ye devredilen ve satışa çıkarılacak inşaat şirketleriyle şartlara bağlı olarak ilgilenebileceklerini, ancak bu şirketlerin henüz başlamamış projelerine yatırım yapabileceklerini söyledi. 


3 BİN EV TESLİM EDİLDİ

MASLAK 1453 projesinde yaşamın eylül ayında başladığını belirten Ali Ağaoğlu, “4 bin 800 konutun yaklaşık 3 bini teslim edildi. 2 bin dairenin sakinleri yerleşti. Mayıs ayına kadar üniversite kampüsü de hizmete girecek. Maslak 1453’ü Emlak Konut’un hasılat paylaşımı modeliyle inşa ettik. Emlak Konut’un kasasına söz verdiğimizin 3 katı kaynak aktardık. 1.1 milyar taahhüdümüz vardı, 3 milyarın üzerine çıktık. Biz kazandık, devlet kazandı, yatırımcımız kazandı, Türkiye kazandı” dedi. 


TÜRKİYE’YE GÜVENİYORUZ

MASLAK 1453’e geçen yıl bir başka global business rezidans markası Ascott’u getiren Suudi yatırımcı Abduljawad Holding, şimdi de aldığı iki kule için Tayvan merkezli Dusit Thani ile anlaşma yaptı. Abduljawad Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ehsan Abduljawad, “2018 yılında hizmete girecek olan proje için daha sonra uzatma opsiyonlu olmak üzere 14 yıllık bir kontratımız var” dedi. Dusit International Grup CEO’su Suphajee Suthumpun da Türkiye’ye güvendiklerini belirterek,  “Dusit markası Avrupa’ya İstanbul ile adım atıyor. Dusit Grubu 4 kıtada 29 operasyonu yönetiyor. Şu anda inşaatı devam eden 45 yatırımımız daha bulunuyor. Bu projeler tamamlandığında 21 ülkede 70 proje ile var olacağız” dedi.


Soldan sağa: Yurdagül Korkmaz, Burak Kutluğ, Maad Abduljawad, Ali Ağaoğlu, Ehsan Abduljawad, Suphajee Suthumpun, Ali Can Ağaoğlu


YENİKÖY’E VİLLA VE OTEL

EHSAN Abduljawad Ağaoğlu Grubu ile Yeniköy’de başka bir yatırımları daha olacağını söyledi. 2017’nin ilk çeyreğinde başlaması planlanan proje ile ilgili bilgi veren Ali Ağaoğlu, “Bu projeye başlamayı çok istiyoruz. Bürokratik engeller nedeniyle süreç uzadı ama şimdi engeller temizlendi. Boğaz kenarında bulunan projede villalar ve ufak bir otel olacak” dedi. 


Hürriyet


Geri Dön