18 / 04 / 2024

Ağaoğlu'ndan İstanbul'a 4 yeni proje!

Ağaoğlu'ndan İstanbul'a 4 yeni proje!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ağaoğlu: "Olay olduğu günden beri Körfez ülkelerinden tanıdığım tüm yatırımcıları tek tek aradım. Hepsi 'Biz Türkiye'ye güveniyoruz, yatırımlara devam edeceğiz' dedi" dedi.



Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Paralel yapı, 17-25 Aralık sürecinde başaramadığını ondan sonra Türkiye ekonomisini bozarak yapmaya çalıştı. Başta inşaat sektörü olmak üzere ekonomiyi durdurmaya çalıştılar. İş hayatını, yatırım yapmayı çekilmez kıldılar. Maalesef bürokrasinin birçok kilit noktasına adam yerleştirerek ekonominin gelişmesini engellediler."


Ağaoğlu, düzenlediği basın toplantısında, FETÖ darbe girişimini kınayarak, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini, buna teşebbüs edenleri lanetlediğini, bu kişilerin vatan haini olduğunu söyledi.


Terör örgütü paralel yapıya 17-25 Aralık sürecinde en büyük zararı kendilerinin verdiğini, gözaltındayken eski savcı Zekeriya Öz'e tepki gösterdiğini ve basına verdikleri belgeler ile o dönemde bu yapıya en büyük darbeyi kendilerinin vurduğunu savunan Ağaoğlu, "Bu yüzden ofisimde, 'Bu senin yanına kalmaz' dediler. Tehdit ettiler. Bugün eğer Zekeriya Öz, yurt dışında kaçaksa ve vatan haini ise bunda bizim de katkımız var." dedi. 


Paralel yapının, 17-25 Aralık sürecinde başaramadığını ondan sonra Türkiye ekonomisini bozarak yapmaya çalıştığını ifade eden Ağaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 


"Türkiye'de bugüne kadar iktidar değişiklikleri ekonominin bozulmasıyla olmuştur. Bunlar da ülkenin düzenini bozmak için ekonomiyi bozmak istediler. Başta inşaat sektörü olmak üzere ekonomiyi durdurmaya çalıştılar. İş hayatını, yatırım yapmayı çekilmez kıldılar. Benim bürokratik oligarşi dediğim buydu. Maalesef bürokrasinin birçok kilit noktasına adam yerleştirerek ekonominin gelişmesini engellediler."  


"Ekonomiyi bozarak halkı sokağa dökmek istediler"

Bakırköy'de hayata geçirmek istedikleri projenin 3 kez durdurulduğunu, bu süreçte yer alan toplam 7 hakimin de son darbe girişimi sürecinde HSYK tarafından görevden el çektirildiğini, bazılarının ise tutuklandığını anlatan Ağaoğlu, "Buradaki asıl amaç sadece benim şahsım da değil, iş dünyasının yatırımlarını engellemek, ekonomiyi bozmak, Türkiye’yi zayıflatıp insanları sokağa dökerek iktidar değişikliği yapmak, devleti işgal ederek iktidarı ele geçirmek." diye konuştu. 


Bu örgütün ne olduğunun sonunda anlaşıldığını ifade eden Ağaoğlu, artık devletin bütün kurumlarının harekete geçtiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın dimdik durduğunu, halkın kahramanca mücadele verdiğini söyledi. 


Ağaoğlu, Bakırköy'de başlattıkları Central Park Projesi'nin hukuki ve şehircilik alanlarında en "masum" planlardan olduğunu belirterek, şunları kaydetti:


"O bölge kentsel dönüşüme tabidir. Ben almadan önce orası harabeydi. Bu projede 1.500 kişi çalışıyordu. Hukuksuz iptal kararını veren hakimlerin hepsi şu anda tutuklandı veya görevden alındı. Proje şu anda duruyor. Sektörün genelinde bu var. Maalesef bir ruhsat almak bugüne kadar hiç bu kadar sıkıntılı olmamıştı. Yılbaşında hazırlandığımız 4 proje vardı. Hepsinde de inanılmaz sıkıntılar çıkardılar. 2009'da Anıtlar Kurulundan onaylanan Anakent Projesi'nin ruhsatını 7 yıldır alamadım. Böyle bir şey olur mu? Onlar sadece bize düşman değildi."


Bu yapının bakanlıkların en üst noktalarında kendisine yer bulduğunu, bürokrasiyi ele geçirdiğini belirten Ağaoğlu, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hukuk Müşaviri Bayram Keskin de görevden alındı. Ben kendisi hakkında bu olaylardan önce suç duyurusunda bulunmuştum. Bu kişi, paralelci olduğu bilinen hakimlerin verdiği iptal kararına bakanlık adına itiraz etmemişti. Hem de tüm uyarı ve ısrarlarımıza rağmen..." ifadelerini kullandı. 


"4 inşaat projesi için 3 milyar dolarlık yatırım planlıyoruz" 

Ali Ağaoğlu, iş dünyasının bundan sonra her şeyi devletten beklememesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:


"Müteşebbislere, iş dünyasına da büyük görev düşüyor. İş dünyasının önündeki engellerin kalktığını ve önünün açıldığını düşünüyorum. Biz iş adamları olarak, sokağa da çıkarız, orası ayrı... Ancak yapmamız gereken işimize eskisinden daha büyük gayretle devam etmek. Şimdi paralel yapının ortadan kaldırılmaya başlanmasıyla ekonominin önünden engeller kalkıyor, kalkacak. Biz şimdiye kadar 1 çalışıyorsak, şimdi 3 çalışacağız ve daha iyisini yapacağız. Devlete de, hükümete de, millete de sonuna kadar güveniyorum. Hiç fire vermeden yatırımlara devam ediyoruz."


Şimdiye kadar önü kesilen ve bu yıl başlatmak istedikleri 4 proje olduğunu, bu projelerin Çekmeköy, Bağcılar, Yeniköy ve Bakırköy'de bulunduğunu, söz konusu projeler için 3 milyar dolarlık yatırım planladıklarını bildiren Ağaoğlu, enerji alanında da 1 milyar dolarlık yatırımlarının devam ettiğini söyledi. 


1-) Çekmeköy

2-) Bağcılar

3-) Yeniköy

4-) Bakırköy


Emlak Konut GYO'nun ciddi bir hazırlık içinde olduğunu, sektörü hareketlendirmek için ciddi fedakarlıklar yapacağını ifade eden Ağaoğlu, sektördeki oyuncuların da iş birliğine hazır hazır olduğunu vurguladı. Ağaoğlu, "Dönem kazanma değil, ekonomiyi döndürme dönemi. Ekonominin çarklarının dönmesi içi her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Gerekirse karlardan fedakarlık yapacağız. Türkiye bu olaydan güçlenerek çıkacak." diye konuştu. 


- "Dün Körfez'den bir yatırımcıya 25 milyon liralık satış yaptık"

Ağaoğlu, dün Körfez'den bir yatırımcıya 25 milyon liralık satış yaptıklarını belirterek, olay olduğu günden beri Körfez ülkelerinden tanıdığı tüm yatırımcıları tek tek aradığını, hepsinin "Biz Türkiye'ye güveniyoruz, yatırımlara devam edeceğiz" dediğini anlattı.


Kredi derecelendirme kuruluşlarına da tepki gösteren Ağaoğlu, Türkiye'nin kamu maliyesi ve bankacılık sisteminin çok güçlü olduğunu vurgulayarak, "S&P'nin kararı ve diğer kuruluşların, notu yakından takip ettiklerine dair açıklamalar siyasi. Tüm bunların üstesinden geleceğiz. Kamu maliyemiz Avrupa'nın birçok ülkesinden daha iyi durumda. Bunlar bizim moralimizi bozmamalı. Bu verilen notların arkasında siyasi hesaplaşma ve tavır var." şeklinde konuştu. 


AA



Ağaoğlu Bağcılar projesi nerede?



Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İşadamı Ali Ağaoğlu’nun 1.2 milyar dolarlık Central Park projesini durduran paralel hakimler görevden alındı. Ağaoğlu, “Önü kesilen 4 projem için 4 milyarlık yatırım yapacağım” dedi.


FETÖ'nün Türk iş dünyasının yatırımlarına karşı örgütlediği yargı içerisindeki paralel hakim ve savcılar, 15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte bir bir açığa çıkıyor. 17-25 Aralık'tan sonra FETÖ/PDY'nin hedefe koyduğu Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu'nun da, İstanbul Bakırköy'de hayata geçireceği 1.2 milyar dolarlık Central Park projesini durduran 8. İdare Mahkemesi hakimleri Mustafa Uyar, Serkan Mangal, Hamdi Demir, Erhan Demir, Muhammet Ali Öztürkler, Abdullah Aydoğdu ve Tamer Taşpınar 15 Temmuz darbe girişiminden sonra HSYK tarafından görevden alındı.


PROJELERE ENGEL ÇIKARDILAR

FETÖ'cü hainlerin 17-25 Aralık darbe girişiminin başında yer alan firari savcı Zekeriya Öz'ün beleş Dubai tatilini SABAH'a açıklayan Ağaoğlu, örgütün Türkiye'nin önemli projelerinin de önünü tıkadığını belirtti. Central Park projesini durduran hakimlerden Serkan Mangal'ın 3. Köprü projesinin durdurulmasına da imza attığına dikkat çeken Ağaoğlu, şöyle konuştu: "Paralel Yapı 17-25 Aralık sürecinde başaramadığını daha sonra Türkiye ekonomisini bozarak yapmaya çalıştı. İş hayatını, yatırım yapmayı çekilmez kıldı. Benim bürokratik oligarşi dediğim buydu. Maalesef bürokrasinin birçok kilit noktasına adam yerleştirerek ekonominin gelişmesini engellediler." Ağaoğlu, iş dünyasına bundan sonra çok iş düştüğünü belirterek, FETÖ'ye inat yatırımlarına hız vereceğini açıkladı.


KÖRFEZ'İN GÜVENİ TAM

Bu yıl Çekmeköy, Bağcılar, Yeniköy ve Bakırköy'de başlatmayı planladıkları 4 inşaat projesi için 4 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını belirten Ağaoğlu, "Enerji alanında ise 1 milyar dolarlık yatırımımız devam ediyor. Darbe girişimi sonrasından itibaren Körfez ülkelerinden tanıdığım tüm yatırımcıları tek tek aradım. Hepsi, 'Biz Türkiye'ye güveniyoruz, yatırımlara devam edeceğiz dedi" şeklinde konuştu. Ağaoğlu, "Devlete de hükümete de millete de sonuna kadar güveniyoruz" dedi.




Sabah




Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İki ay öncesine kadar paralel yapının çıkardığı engeller nedeniyle yurtdışına gitme kararı alan Ali Ağaoğlu, bu yapının temizlenmeye başlamasıyla yatırımları katlayacağını açıkladı


Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 2014 yılından bu yana ‘bürokratik engellerden’ yakındığını belirterek, bunun ‘devlet içindeki paralel yapılanmadan’ meydana geldiğini söyledi. Bu nedenle 2 ay önce Türkiye’de yatırım yapmayıp yurtdışına gitme kararı aldığını anlatan Ağaoğlu, ancak darbe girişiminin ardından ‘kamu ve özel sektör içindeki yapılanmanın temizlenmeye başlamasıyla’ birlikte yatırımlarını katlayacağını dile getirdi.


Ağaoğlu düzenlediği basın toplantısında, “Bu yapıya en büyük darbeyi vuran benim. Bu yüzden beni tehdit edip yıllardır her işimi tıkadılar” dedi.


‘Engeller ortadan kalktı’                            


Ali Ağaoğlu, devletin ekonomik gelişmeye katkı sunmak ve bu sürecin en iyi şekilde atlatılması için elini taşın altına koyarak iş dünyasına destek olduğunu vurguladı. Bu desteklerle birlikte ‘iş dünyasının bundan sonra her şeyi devletten beklemeden’ daha çok çalışması gerektiğini söyleyen Ağaoğlu, “Müteşebbislere, iş dünyasına da büyük görev düşüyor. İş dünyasının önündeki engellerin kalktığını ve önünün açıldığını düşünüyorum. Biz iş adamları olarak, sokağa da çıkarız, orası ayrı... Ancak yapmamız gereken işimize eskisinden daha büyük gayretle devam etmek. Şimdi paralel yapının ortadan  kaldırılmaya başlanmasıyla ekonominin önünden engeller kalkıyor, kalkacak. Biz şimdiye kadar 1 çalışıyorsak, şimdi 3 çalışacağız ve daha iyisini yapacağız” diye konuştu. 


Enerji de tam gaz...


Ağaoğlu, şimdiye kadar bu yapının içinde bulunduğu bürokratik kademeler tarafından önü kesilen ancak bu yıl hızla başlatmak istedikleri Çekmeköy, Bağcılar, Yeniköy ve Bakırköy projelerinin olduğunu söyledi. Ağaoğlu, “Her gittiğim yerde karşıma çıkıyorlardı. Bize iş yaptırmadılar. Mesela Yeniköy projemiz. Anıtlardan tamam aldı, ancak 7 yıldır bir imza bekliyor” dedi. Ağaoğlu Grubu tarafından daha önce “Bakırköy 46” ismiyle inşasına başlanan ancak plan değişikliği nedeniyle Bakırköy Belediyesi’nin açtığı dava sonucunda durdurulup, “Central Park” adıyla kaldığı yerden devam eden proje, ikinci kez mühürlenmişti. Bu örneği de veren Ağaoğlu, “Bu projede 1.500 kişi çalışıyordu. Projeyi durduran tüm hakim ve savcılar ya bu süreçte gözaltına alındı ya da uzaklaştırıldı. Benim gibi mücadeleci insanı yıldırmışlardı. Her kapı kilitleniyordu” diye konuştu.


Bu projeler için 3 milyar dolarlık yatırım planladıklarını bildiren Ağaoğlu, enerji alanında da yenilenebilir enerjide Amasya, Seferihisar yatırımlarının daha yeni açıldığını, 1 milyar euro’luk Konya yatırımının devam ettiğini söyledi. 


‘Aslında amaçları ekonomiyi bozmak’


Paralel yapıdan en çok etkilenen firma olduklarını kaydeden Ağaoğlu, ancak iş dünyasının da büyük kayıplar aldığını ifade etti. Ağaoğlu, “Buradaki asıl amaç sadece benim şahsım da değil, iş dünyasının yatırımlarını engellemek, ekonomiyi bozmak. Çünkü bir ülkeyi ekonomisini ele çökerterek alt edersiniz” dedi. 


‘Emlak Konut da harekete geçti’


Emlak Konut GYO’nun iş yaptığı 60’a yakın müteahhitle bir araya gelerek, ciddi bir hazırlık içinde olduğunu, sektörü  hareketlendirmek için ciddi fedakârlıklar yapacağını ifade eden Ağaoğlu, “Gerekirse kârlardan fedakârlık yapacağız. Türkiye bu olaydan güçlenerek çıkacak” dedi. 


Yabancıya bir günde 25 milyon TL’lik satış   


Ağaoğlu, anahtarlarını teslim etmeye başladıkları Maslak 1453 projesinde Körfez’den bir yatırımcıya bir kat sattıklarını belirterek, bu satışın 25 milyon liralık olduğunu söyledi. Ağaoğlu, “Tüketiciler endişe etmesin. Yeni kampanyaya hemen başlıyoruz. Her bütçeye ödeme seçenekleriyle sektör için elimizden geleni yapacağız” dedi. 


Milliyet



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ali Ağaoğlu, darbe girişiminden sonra ekonomide çarklarının dönmesi için iş dünyasının fedakarlık yapmaya hazır olduğunu söyledi. Ali Ağaoğlu, “Gerekirse kârlardan fedakarlık yapacağız” dedi.


Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından iş dünyasına büyük görev düştüğünü belirterek, “Dönem kazanma değil, ekonomiyi döndürme dönemi. Ekonominin çarklarının dönmesi için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Gerekirse kârlardan fedakarlık yapacağız” dedi. 

 

Kendisinin de göz altına alındığı 17-25 Aralık sürecinde paralel yapının amacına ulaşamadığını belirten Ağaoğlu, ondan sonra bu yapının Türkiye ekonomisini bozmaya çalıştığını anlattı. 

 

Engeller kalkıyor

 

Darbe girişiminin ardından yaşanan sürecin en iyi şekilde atlatılması için iş dünyasının her şeyi devletten beklememesi gerektiğini söyleyen Ağaoğlu, “Şimdi paralel yapının ortadan kaldırılmaya başlanmasıyla ekonominin önünden engeller kalkıyor, kalkacak. Biz şimdiye kadar 1 çalışıyorsak, şimdi 3 çalışacağız ve daha iyisini yapacağız” diye konuştu.

 

Ağaoğlu, bu kapsamda yeni kampanyaya hemen başlayacaklarını ve her bütçeye uygun ödeme seçenekleriyle sektör için ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı. Ağaoğlu, Emlak Konut GYO’nun ciddi bir hazırlık içinde olduğunu, sektörü hareketlendirmek için ciddi fedakarlıklar yapacağını ifade etti. 

 

25 milyon TL’lik satış

 

ALİ Ağaoğlu, önceki gün 25 milyon liralık konut satış yaptıklarını belirterek, “Körfez’den bir yatırımcı Maslak 1453 projesinden komple bir kat aldı. Satışın yarısını yerli yarısını yabancı yatırımcıya yaptık” dedi. Ağaoğlu, darbe girişiminin olduğu gün Körfez ülkelerinden tanıdığı tüm yatırımcıları tek tek aradığını, hepsinin “Biz Türkiye’ye güveniyoruz,  yatırımlara devam edeceğiz” dediğini anlattı. Ağaoğlu, ayrıca projelerine 300 milyon dolarlık yatırım yapan Suudi bir yatırımcının kendisini arayarak, ‘Ne ihtiyacın varsa hemen göndereyim’ dediğini de sözlerine ekledi.

 

Beni delirtenler görevden alındı!

 

ALİ Ağaoğlu, İstanbul Bakırköy’deki projesinin iki kez mühürlenmesinin hukuki bir karar değil FETÖ’nün ‘intikamı’ olduğunu söyledi. 2013’te ‘Beni delirttiler’ diyerek satışa çıkardığı Bakırköy 46 projesi 17-25 Aralık sürecinde mühürlenen Ağaoğlu, projeyi bu yıl yeniden Central Park adıyla satışa sunmuş ancak proje yeniden mühürlenmişti. 

 

FETÖ’ye 17-25 Aralık sürecinde en büyük zararı eski savcı Zekeriya Öz’e ilişkin Dubai belgelerini açıklayarak verdiğini anlatan Ağaoğlu, “Bu yüzden ofisime gelip, ‘Bu senin yanına kalmaz’ dediler. Tehdit ettiler” dedi. Bundan sonra her gittiği yerde önünün tıkandığını savunan Ağaoğlu, şunları söyledi: “Bize iş yaptırmadılar. Mesela Yeniköy projemiz. Anıtlar Kurulu’ndan olur alalı 7 yıl oldu ancak hâlâ ruhsat alamadık, bir imza bekliyor. Bakırköy projesinde hukuksuz iptal kararını veren hakimlerin hepsi şu anda tutuklandı veya görevden alındı.” 

 

Bu iki projenin dışında Bağcılar ve Çekmeköy projelerinde de sıkıntı yaşadıklarını anlatan Ağaoğlu, en az 3 milyar dolarlık yatırımının önünün kesildiğini ancak şimdi bu yatırımlara hızla başlayacağını vurguladı. Ağaoğlu, enerji yatırımlarına da devam ettiğini söyledi.


Vatan


Geri Dön