28 / 03 / 2024

Ağaoğlu'ndan Trabzon ve Yalova'ya konut müjdesi!

Ağaoğlu'ndan Trabzon ve Yalova'ya konut müjdesi!

AĞAOĞLU Şirket Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, İstanbul’da başlattığı ‘my’ konseptli konut projelerini Anadolu’ya götürecek. Ağaoğlu, önce memleketi Trabzon’da, sonra Yalova’da 2 milyar lirayı aşkın değere sahip proje üretecek.



AĞAOĞLU Şirket Grubu ilk kez İstanbul dışında inşaat yapacak. Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Ülkemde her il güzel ama bizim için memleketimiz olan Trabzon’un yeri ayrı. Ciddi potansiyel gördük. Trabzon merkezde konutu ofisi oteli olan büyük karma bir proje yapacağız. Alan 200 dönüm. Bir de Yalova’da 700 milyon lira değere sahip karma bir inşaat olacak” dedi. Her iki projenin değerinin 2 milyar lirayı aşacağını belirten Ağaoğlu, projeleri Ortadoğu’da da pazarlayacağını dile getirdi. Ağaoğlu, Arapların bu iki ile yoğun ilgi gösterdiğine dikkat çekti.


DUVAR OLSA AŞARIZ

Ağaoğlu, Uludağ’daki geleneksel basın toplantısında inşaat ve enerji yatırımlarına devam edeceğini söyledi. Geçtiğimiz yıl “Hayatımın hiçbir döneminde iş yapmak bu kadar zor olmadı” diyerek bürokrasiden şikayet eden Ağaoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında görevden alınmalarla bürokrasinin kısmen de olsa hızlandığını dile getirdi. Ağaoğlu, “Bürokrasinin bir kısmı temizlendi ama daha belediyeler, siyasiler ayağı duruyor. Biz işadamıyız. Zorluklar bizi yıldıramaz. Önümüzde duvar da olsa onu aşmaya, yıkmaya çalışıyoruz” dedi. Ağaoğlu, bu yıl belediyeleri aşmaları halinde 3-4 projeye başlayabileceklerini kaydederek, Anadolu yakasında 2 projeye başlamak istediklerini, birinin de Çekmeköy’de olduğunu dile getirdi. Ağaoğlu, Bodrum’da da yaşlı bakım merkezi projesi olduğunu söyledi. Ağaoğlu, markayı yurtdışına taşıma projelerinin bulunduğunu belirterek, Orta Doğu’dan, Asya’dan talep aldıklarını dile getirdi.Ağaoğlu İran’a girme fikirlerinin olduğunu kaydetti.


OTELLER BOŞ, KÖPEKLER CİRİT ATIYOR

ULUDAĞ turizmini değerlendiren Ali Ağaoğlu, “Uludağ için ‘kayak merkezi’ deniliyor ancak 1. bölge Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na, 2. bölge Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı. Kayak merkezi ise bunun için ne gerekiyorsa o yapılmalı. Biz Ağaoğlu olarak Uludağ’a 100 milyon dolar yatırım yaptık. 1. bölgede oteller boş şimdi köpekler cirit atıyor” dedi. Ağaoğlu’nun 1. bölgedeki oteli 4 yıldır açılmayı bekliyor. 


ATATÜRK HEYKELİ DİKECEK

AĞAOĞLU, Maslak 1453’te hem Fatih Sultan Mehmet hem de Atatürk heykeli yaptırıyor. Fatih heykeli projedeki cadde girişinde yer alırken, Atatürk heykeli meydanda sergilenecek. Ağaoğlu, bir başka Atatürk heykelini de Ortaköy’deki evinin bahçesine köprüden geçerken görünecek şekilde yaptırıyor. Bu ay açılması beklenen heykel için yurtdışındaki sanatçılarla çalışılırken, İlber Ortaylı’dan danışmanlık alınıyor. 


Hürriyet 


Haber Vatan'da şu şekilde yer aldı


Ağaoğlu Şirketler Grubu, konutta Anadolu’ya açılma hareketini başlatıyor. İlk adımı memleketi Trabzon’da atacak olan Ağaoğlu, Ortadoğu’dan gelen talep nedeniyle Yalova’yı da radarına aldı.


Değeri 2 milyar lirayı bulan bu 2 proje için düğmeye bastıklarını söyleyen Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Anadolu’da birçok ili inceledik. Yola önce memleketim Trabzon’dan başlayacağız. Trabzon’da 200 dönüm arsa üzerinde karma proje inşa edeceğiz. Yalova’da da karma proje için çalışmalar başladı. Yalova’da değeri 700 milyar lira olan proje, Trabzon’a göre daha küçük ölçekli bir proje olacak” diye konuştu.


Mücadeleye devam

Ağaoğlu, Uludağ’da her yıl yaptığı geleneksel toplantısında yatırımlarına ilişkin bilgi verdi. Geçtiğimiz yıl ‘Hayatımın hiçbir döneminde iş yapmak bu kadar zor olmadı’ diyerek bürokrasiden şikayet eden Ağaoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında görevden alınmalarla bürokrasinin nispeten hızlandığını söyledi. Sıkıntılara rağmen inşaat ve enerjide hamlelerinin devam ettiğini dile getiren Ağaoğlu, şunları söyledi:


Bodrum’da yaşlı evi

“Bürokrasinin bir kısmı temizlendi ama daha belediyeler, siyasiler ayağı duruyor. Daha gideceğimiz çok yol olduğunu düşünüyorum. Ama biz neticede iş adamıyız. Zorluklar bizi yıldıramaz. Önümüzde duvar da olsa onu aşmaya, yıkmaya çalışıyoruz. Mücadelemizi sürdüreceğiz, yatırımlarımıza devam edeceğiz.”


Ağaoğlu, markayı yurt dışına taşıma projelerinin bulunduğunu belirterek, Orta Doğu’dan, Asya tarafından markalarının taşınması konusunda talepler bulunduğunu, bu durumun sene sonunda netleşebileceğini anlattı. Ağaoğlu, bu sene belediyeleri aşmaları halinde 3-4 projeye başlayabileceklerini kaydederek, Anadolu yakasında 2 projeye başlamak istediklerini, bunların birisinin de yaklaşık 20 yıl önce satın aldığı Çekmeköy arazisinde olacağını kaydetti. Ağaoğlu, Bodrum’da yaşlı bakım merkezine yönelik bir projelerinin olduğunu da kaydetti.


1453’e Atatürk heykeli

Ali Ağaoğlu, kısa süre önce tamamlanan Maslak 1453 projesinin 1453 metrelik caddesine hem Fatih Sultan Mehmet hem de Atatürk heykeli yaptırıyor. Fatih heyeli cadde girişinde yer alırken, Atatürk heykeli meydanda konumlanacak. Ağaoğlu, bir başka Atatürk heykelini de Ortaköy’deki evinin bahçesine köprüden geçerken görünecek şekilde yaptırıyor.


Orman kanunu ile turizm yönetilemez

Ali Ağaoğlu, Uludağ’daki turizm sorunlarına da değindi. Uludağ için “kayak merkezi” denildiğini ancak birinci bölgenin Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na, ikinci bölgenin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olduğunu dile getiren Ağaoğlu, şunları söyledi: “Burası kayak merkezi ise kayak merkezi için ne gerekiyorsa o yapılmalı. Biz Uludağ’a devletin yatırım yapmasını istemiyoruz. Uludağ’a 100 milyon dolar yatırım yaptık. Birinci bölgede oteller boş şimdi Orman Bakanlığı’nın imar planı yüzünden. Burası civar köylerde çalışan insanlara iş ve aş kapısı. Burasını Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın kanunu ile idare edersen olmaz.” 


Vatan 


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


Ali Ağaoğlu, Uludağ’da My Mountain Otel’de düzenlediği ‘Geleneksel Basın Buluşması’nda gazetecilerle biraraya geldi. Uludağ’ın sorunları, grubun turizm, gayrimenkul, sanayi ve enerji alanındaki yatırımları hakkında bilgi veren Ağaoğlu, gayrimenkul sektörüne yönelik düzenlemelerde Türkiye için geç kalındığını söyledi. Ağaoğlu, şöyle dedi:



“Ülkenin en büyük sorunu cari açık. Dövizin de en kalıcı olduğu alan yabancıya konut satışı. Getirilen teşviklerin ve vatandaşlık hakkı gibi düzenlemelerin gayrimenkul sektörüne ve ekonomimize çok olumlu katkısı olacak. Yabancıya KDV istisnası getirildi. Bunlar dünyada uygulanan modellerdi. Türkiye’ye gelmesi geç olsa da son derece isabetli oldu. Önümüzdeki günlerde de daha olumlu dönüşler alacağımıza inanıyorum. Yurtdışı ziyaretlerimizde bunların yansımalarını görüyoruz. Yabancılar yatırım yapmak için istekli ancak istikrar yatırımcılar için önemli.”


‘Oteller boş kaldı’


Ağaoğlu, “Birinci bölgede oteller boş, köpekler cirit atıyor. Uludağ’ın durumu ortada. Bu işin bir de sosyal boyutu var. Bugün gerçekten Uludağ’ın eteklerinde bir sürü köy var. Gidin o köylere Doğu’daki köylerden çok daha geri durumda. Otelimizde çalışan insanların yüzde 60’ı, yüzde 70’i civardaki köylerdendi. Uludağ’ı Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın kanunu ile idare edersen olmaz” dedi.


Ağaoğlu Grubu’nun yurtdışına açılacağı sorularını yanıtlayan Ali Ağaoğlu, şunları ekledi:


“Ağaoğlu markasını yurtdışına taşıma düşüncemiz var. Ortadoğu’dan ve Asya’dan gelen talepleri değerlendiriyoruz. Bu konuda ciddi araştırma yapıyoruz. Bu durumun sene sonunda netleşeceğini düşünüyorum” dedi. Aynı zamanda Anadolu’da yatırım yapacaklarını belirten Ağaoğlu, “Bu konuda da çalışmalarımız sürüyor. Oflu olduğum için ilk projeyi memleketim olan Trabzon’da yapmak istiyorum” dedi. Üniversite projesine ilişkin arazilerinin hazır olduğunu belirten Ali Ağaoğlu, “2018’e yetiştirmeyi hedefliyoruz. Yerleşkelerin birisi Ataşehir’de diğeri de Maslak’ta olacak” diye konuştu.


Milliyet



Haber Korkusuz Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı... 



Ali Ağaoğlu, düzenli olarak yılın belirli bir günü Basın Buluşması yaparak sorunlarını paylaşıyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, bugüne kadar Uludağ'a 100 milyon doların üzerinde yatırım yaptığını belirterek, "Uludağ'da sorunlar yaşanıyor. Uludağ için 'kayak merkezi' deniliyor ancak birinci bölge, Orman ve Su İşleri Bakanlığına, ikinci bölge Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı. Burası kayak merkezi ise kayak merkezi için ne gerekiyorsa o yapılmalı" dedi. Ali Ağaoğlu, konut sektöründe yurt dışına açılıp açılmayacağına ilişkin bir soru üzerine, "Ofluyum, ilk projemi Trabzon'a yapacağım. Ortadoğu'dan ve Asya'dan gelen talepleri değerlendiriyoruz. Bu konuda ciddi araştırma yapıyoruz. Bu durumun sene sonunda netleşeceğini düşünüyorum" dedi. 



Korkusuz


Haber Sabah'ta şöyle yer aldı


Ağaoğlu Anadolu hamlesine başlıyor. İlk adımını memleketi Trabzon’da atacak olan şirket, Yalova’yı da markaja aldı. 2 projenin değeri ise yaklaşık 2 milyar lira.


Gayrimenkul sektörünün öncülerinden Ağaoğlu, Anadolu'ya açılıyor. İlk kazmayı memleketi Trabzon'a vuracak olan şirket, diğer hamlesini de Yalova'ya yapmayı planlıyor. 2 projeye yaklaşık 2 milyar liralık yatırım yapacaklarını söyleyen Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Anadolu'da birçok ili inceledik. Yola önce memleketim Trabzon'dan başlayacağız. Trabzon'da 200 dönüm arsa üzerinde karma proje inşa edeceğiz. Yalova'da da karma proje için çalışmalar başladı. Yalova'da değeri 700 milyar lira olan proje, Trabzon'a göre daha küçük ölçekli bir proje olacak. Anadolu'ya My konseptini taşıyacağız" diye konuştu. Ağaoğlu, Uludağ'da her yıl yaptığı geleneksel toplantısında yatırımlarına ilişkin bilgi verdi. Geçtiğimiz yıl 'Hayatımın hiçbir döneminde iş yapmak bu kadar zor olmadı' diyerek bürokrasiden şikayet eden Ağaoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında görevden alınmalarla bürokrasinin nispeten hızlandığını söyledi. Sıkıntılara rağmen inşaat ve enerjide hamlelerinin devam ettiğini dile getiren Ağaoğlu, şöyle devam etti: "Bürokrasinin bir kısmı temizlendi ama daha gideceğimiz çok yol olduğunu düşünüyorum. Bizler işadamları olarak yatırımlarımıza devam edeceğiz."


YURTDIŞI YOLCUSU

Ağaoğlu, markayı yurtdışına taşıma projelerinin bulunduğunu belirterek, Ortadoğu ve Asya tarafından markalarının taşınması konusunda talepler bulunduğunu, bu durumun sene sonunda netleşebileceğini anlattı. Ağaoğlu, Bodrum'da yaşlı bakım merkezine yönelik bir projelerinin olduğunu da kaydetti.


?'ULUDAĞ, ORMAN BAKANLIĞI KANUNLARIYLA YÖNETİLEMEZ'

Ali Ağaoğlu, Uludağ'daki turizm sorunlarına da değindi. Uludağ için "kayak merkezi" denildiğini ancak birinci bölgenin Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na, ikinci bölgenin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı olduğunu dile getiren Ağaoğlu, şunları söyledi: "Burası kayak merkezi ise kayak merkezi için ne gerekiyorsa o yapılmalı. Biz Uludağ'a devletin yatırım yapmasını istemiyoruz. Bugüne kadar Uludağ'a 100 milyon dolarlık yatırım yaptık. Birinci bölgede Orman Bakanlığı'nın imar planı yüzünden oteller boş. Burasını Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın kanunu ile idare edersen olmaz."


1453'E ATATÜRK HEYKELİ DİKECEK

Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinin 1453 metrelik caddesine hem Fatih Sultan Mehmet hem de Atatürk heykeli yaptırıyor. Fatih heykeli cadde girişinde yer alırken, Atatürk heykeli meydanda konumlanacak. Ağaoğlu, bir başka Atatürk heykelini de Ortaköy'deki evinin bahçesine yaptırıyor.


Sabah


Geri Dön