26 / 04 / 2024

Ağaoğlu'nun 250 milyon dolarlık planını belediye reddetti!

Ağaoğlu'nun 250 milyon dolarlık planını belediye reddetti!

Ataşehir'in geçtiğimiz yıl finans merkezi olarak ilan edilmesinin ardından arazilerin değeri arttı



Ataşehir'de 250 milyon dolar gelir getireceği belirtilen otel kompleksi yapmak isteyen Ağaoğlu'na İstanbul Büyükşehir'den kötü haber geldi. Ağaoğlu'nun inşaat alanını 25 katına çıkarma talebi Meclis'te reddedildi.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Aralık 2005'te Emlak Konut GYO'dan 1 milyon 125 bin TL'ye satın aldığı ve planlarda özel spor alanı olarak geçen 13 bin 985 metrekarelik araziye otel yapmak için harekete geçti.

Ataşehir Toplu Konut Alanı Revizyon Nazım imar Planı'nda 'Özel Spor Tesisleri Alanı' olarak geçen Ataşehir Küçükbakkalköy'deki araziye sadece 2 bin 97 metrekare inşaat alanı yapılmasına müsaade edilirken, Ağaoğlu, 50 bin metrekare inşaat izni için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne başvurdu. Ağaoğlu ayrıca, sınırsız yükseklik ve bodrum kat talebinde de bulundu. Ağaoğlu, bodrum katları arazinin tamamında yapılmasını isterken, bodrum katlarda yapacağı kongre, toplantı salonları, balo salonu, restoran-disco, kafe, kapalı havuz ve spor salonlarının da inşaat emsaline dahil edilmemesini talep etti.

'PLANI BOZAR'
Konu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu'na gönderildi ve Gençlik Spor İstanbul İl Müdürlüğü'nün görüşü soruldu. Müdürlük, plan tadilatına karşı çıkarak arazinin spor alanı olarak korunmasını istedi. Planlama Müdürlüğü, Ağaoğlu'nun talebi için "Talepler, yapı yoğunluğunu artırıcı, plan bütünlüğünü bozucu nitelik taşımaktadır" değerlendirmesini yaptı.
 
KARAR OY BİRLİĞİYLE ALINDI
Ağaoğlu'nun taleplerine oy birliği ile ret çıktı. Komisyon tarafından oy birliği ile reddedilen Ağaoğlu'nun taleplerini Büyükşehir Belediye Meclisi de görüştü. Talepler, Meclis tarafından da oy birliği ile reddedildi. Teklifin önümüzdeki aylarda yeniden meclis gündemine geleceği önü sürüldü. Uzmanlar, bölgede aynı emsaldeki inşaatların metrekare fiyatlarının 5 bin doları bulduğunu eğer plan tadilatı gerçekleşirse, Ağaoğlu'nun 250 milyon dolarlık bir gelir elde edeceğini belirtiyorlar.
Ercan Sarıkaya/Habertürk


Geri Dön