19 / 04 / 2024

Ağrı'da Aile Destek Merkezi'nin açılış töreni gerçekleşti!

Ağrı'da Aile Destek Merkezi'nin açılış töreni gerçekleşti!

Ağrı’da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapımı tamamlanan Aile Destek Merkezi düzenlenen törenle açıldı.



Ağrı’da Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından hazırlanan bir projeyle hayata geçirilen Aile Destek Merkezi düzenlenen açılış töreniyle hizmete başladı. Açılış törenine Ağrı Valisi Musa Işın, Vali Musa Işın’ın eşi Tuba Işın, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Vali Yardımcısı Sedat İnci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Vefa Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun ile kamu kurum ve kuruluş amirleri katıldı.


Törende konuşan Ağrı Valisi Musa Işın, son 10 yıllık süreçte kadın ve gençlere yönelik çok sayıda projenin hayata geçirildiğini ifade etti. Vali Işın, “Özellikle bu alanda çok ciddi bir eksiklik olduğunu biliyoruz. Burası yerleşim alanına açıldığında ve  TOKİ  tarafından burada konutlar yapıldığında buradaki hanım kardeşlerimizin özellikle belli bir beceriye ve kabiliyete sahip olmalarını temin etmek için özellikle bu bölgede aile destek merkezi kurulmuştur. Özellikle kadınlarımızın ve annelerimizin ön plana çıkması için devlet, çok ciddi sosyal destekler sağladı. Sosyal devlet anlamında Türkiye son 10 yılda mükemmel bir şekilde gelişmiştir. Bakıma muhtaç insanlarımıza her ay 765 Türk Lirası bağlanmış ve ayrıca kendisine de 3 ayda bir bin 200 Türk Lirası verilmektedir” dedi.


Hürriyet 


Geri Dön