18 / 04 / 2024

Ahmet Afif Paşa Yalısı Suzan Sabancı'nın oldu

Ahmet Afif Paşa Yalısı Suzan Sabancı'nın oldu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)  tarafından satışa sunulan Sarıyer'deki Ahmet Afif Paşa Yalısı'na en yüksek  teklifi, 58 milyon lira ile Suzan Sabancı Dinçer verdi.



TMSF Binasında yer alan konferans salonunda gerçekleştirilen ihalede Fon, Ahmet Afif Paşa Yalısı'nı 34 milyon lira muhammen bedelle kapalı teklif ve açık  artırma yöntemiyle satışa çıkardı. Kapalı teklif zarfları dün mesai bitimine  kadar kabul edildi.

İhaleye, Trend Lojistik A.Ş, Nezih Barut, Köybaşı Turizm, Suzan Sabancı  Dinçer ve Yaldız Turizm teklif verdi. 

İhale, en yüksek peşin teklifi 34 milyon 500 lira olarak veren Köybaşı Turizm'in teklifiyle açıldı. Çekişmeli geçen ihalede Suzan Sabancı Dinçer, 58 milyon lira ile yalıya  en yüksek teklifi verdi.  İhalenin Satış Komisyonu Başkanı ve TMSF Başkan Yardımcısı Fethi Çalık,  yalının 58 milyon liraya, Fon Kurulu'nun onayına sunulmak üzere Suzan Sabancı  Dinçer'e ihale edildiğini bildirdi.

"YALIYI AİLE İÇİN ALDIK"
Suzan Sabancı Dinçer adına ihaleye katılan Dinçer'in eşi Haluk Dinçer,  ihalenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dinçer, bir kültür mirası olan yüz yıllık yalıyı satın aldıklarını  belirterek, ihalede oluşan fiyatın normal bir fiyat olduğunu düşündüğünü ifade etti.
Yalının ne şekilde kullanılacağının sorulması üzerine Dinçer, "Henüz bir  karar vermiş durumda değiliz. Ama aile için aldık. Dolayısıyla aile için en uygun  şekilde kullanılacak. Bunu daha çok bir kültür mirası olarak görüyoruz. Bir emanet olarak görüyoruz, geçmiş nesillerden bize. En iyi şekilde korumaya devam  edeceğiz" diye konuştu.
İstinye Mahallesi Köybaşı Caddesi'nde bulunan yalı, 2 bölümden meydana  geliyor. 21 parselde yer alan 2 bin 242,28 metrekare yüz ölçümlü tarihi yalıda,  zemin kat, 2 normal kat, çatı katı ve çatı arası bulunuyor. Toplam 22 oda ve  sofası olan gayrimenkul bin 250 metrekare kapalı alana sahip. Yalı ile bitişik  konumda yer alan 22 numaralı parselde, içinde garajı ve kayıkhanesi bulunan  bahçeli kargir ev mevcut. 22 numaralı parseldeki taşınmazın ise 129/706 hissesi  satışa sunuldu.
Fon tarafından 28 Ocak 2009 tarihinde gerçekleştirilen ihalede 40 milyon  100 bin lira muhammen bedelle satışa çıkarılan yalı için teklif veren  olmamıştı.

Ayrıca, Haluk Dinçer Erol Aksoy'un borcuna karşılık devletin el koyduğu Tahsin Bey Yalısı'nı 22 trilyon 245 milyara almıştı.

Konuyla ilgili gazetelerde yer alan haberler:

Uzanların tarihi yalısı Suzan Sabancı'nın oldu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa sunulan Sarıyer'deki Ahmet Afif Paşa Yalısı'na en yüksek teklifi, 58 milyon lira ile Suzan Sabancı Dinçer verdi

TMSF binasında gerçekleştirilen ihalede Fon, yalıyı 34 milyon lira muhammen bedelle kapalı teklif ve açık artırma yöntemiyle satışa çıkardı. Çekişmeli geçen ihaleye, Trend Lojistik, Nezih Barut, Köybaşı Turizm, Suzan Sabancı Dinçer ve Yaldız Turizm teklif verdi. 
Satış Komisyonu Başkanı  Fethi Çalık, yalının Fon Kurulu'nun onayına sunulmak üzere Suzan Sabancı Dinçer'e ihale edildiğini bildirdi. Yalı, kamu borcu nedeniyle Uzanlardan TMSF'ye geçmişti.
Suzan Sabancı Dinçer adına ihaleye katılan Dinçer'in eşi Haluk Dinçer, bir kültür mirası olan 100 yıllık yalının ne şekilde kullanılacağına henüz karar vermediklerini açıkladı.
Bu arada TMSF, Halis Toprak'tan Fon'a geçen ve İstinye'de bulunan Aslanlı Köşk'ü de bugün satışa çıkarıyor. (Milliyet)

Ahmet Afif Paşa Yalısı, 58 milyona Sabancı-Dinçer çiftinin oluyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) İmar Bankası'ndan dolayı el koyduğu İstinye'deki Ahmet Afif Paşa Yalısı, Sabancı Ailesi'nin oluyor. TMSF tarafından 34 milyon lina muhammen bedelle satışa sunulan Sarıyer'deki Ahmet Afif Paşa Yalısı'na en yüksek teklifi, 58 milyon lira ile Suzan Sabancı Dinçer verdi.

3 teklif geldi

TMSF Binasında yer alan konferans salonunda gerçekleştirilen ihalede Fon, Ahmet Afif Paşa Yalısı'nı 34 milyon lira muhammen bedelle kapalı teklif ve açık artırma yöntemiyle satışa çıkardı. Daha önce 40 milyon lira bedelle gerçekleşen ihalede alıcı çıkmazken, bu kez 3 teklif geldi. İhaleye, Trend Lojistik A.Ş, Nezih Barut, Köybaşı Turizm, Suzan Sabancı Dinçer ve Yaldız Turizm teklif verdi. Çekişmeli geçen ihalede Suzan Sabancı Dinçer, 58 milyon liralık teklifiyle ihaleyi kazandı.

Aile için alındı

Suzan Sabancı Dinçer adına ihaleye katılan Dinçer'in eşi Haluk Dinçer, ihalenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dinçer, bir kültür mirası olan 100 yıllık yalıyı satın aldıklarını belirterek, ihalede oluşan fiyatın normal bir fiyat olduğunu düşündüğünü ifade etti. Yalının ne şekilde kullanılacağının sorulması üzerine Dinçer, şunları söyledi: "Henüz bir karar vermiş durumda değiliz. Ama aile için aldık. Dolayısıyla aile için en uygun şekilde kullanılacak. Bunu daha çok bir kültür mirası olarak görüyoruz. Bir emanet olarak görüyoruz, geçmiş nesillerden bize. En iyi şekilde korumaya devam edeceğiz."

22 odası var

İstinye Mahallesi Köybaşı Caddesi'nde bulunan yalı, 2 bölümden meydana geliyor. 21 parselde yer alan 2 bin 242,28 metrekare yüz ölçümlü tarihi yalıda, zemin kat, 2 normal kat, çatı katı ve çatı arası bulunuyor. Toplam 22 oda ve sofası olan gayrimenkul bin 250 metrekare kapalı alana sahip. Yalı ile bitişik konumda yer alan 22 numaralı parselde, içinde garajı ve kayıkhanesi bulunan bahçeli kargir ev mevcut. 22 numaralı parseldeki taşınmazın ise 129/706 hissesi satışa sunuldu. (Hürriyet)

Uzanlar'ın yalısını Suzan Sabancı aldı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa sunulan Sarıyer'deki Ahmet Afif Paşa Yalısı'na en yüksek teklifi, 58 milyon lira ile Suzan Sabancı Dinçer verdi. TMSF Binasında yer alan konferans salonunda gerçekleştirilen ihalede Fon, Ahmet Afif Paşa Yalısı'nı 34 milyon lira muhammen bedelle kapalı teklif ve açık artırma yöntemiyle satışa çıkardı. Kapalı teklif zarfları dün mesai bitimine kadar kabul edildi.  İhaleye, Trend Lojistik A.Ş, Nezih Barut, Köybaşı Turizm, Suzan Sabancı Dinçer ve Yaldız Turizm teklif verdi. İhale, en yüksek peşin teklifi 34 milyon 500 lira olarak veren Köybaşı Turizm'in teklifiyle açıldı. Çekişmeli geçen ihalede Suzan Sabancı Dinçer, 58 milyon lira ile yalıya en yüksek teklifi verdi. İhalenin Satış Komisyonu Başkanı ve TMSF Başkan Yardımcısı Fethi Çalık, yalının 58 milyon liraya, Fon Kurulu'nun onayına sunulmak üzere Suzan Sabancı Dinçer'e ihale edildiğini bildirdi.

"Yalıyı aile için aldık"

Suzan Sabancı Dinçer adına ihaleye katılan Dinçer'in eşi Haluk Dinçer, ihalenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dinçer, bir kültür mirası olan yüz yıllık yalıyı satın aldıklarını belirterek, ihalede oluşan fiyatın normal bir fiyat olduğunu düşündüğünü ifade etti. Yalının ne şekilde kullanılacağının sorulması üzerine Dinçer, "Henüz bir karar vermiş durumda değiliz. Ama aile için aldık. Dolayısıyla aile için en uygun şekilde kullanılacak. Bunu daha çok bir kültür mirası olarak görüyoruz. Bir emanet olarak görüyoruz, geçmiş nesillerden bize. En iyi şekilde korumaya devam edeceğiz" diye konuştu. İstinye Mahallesi Köybaşı Caddesi'nde bulunan yalı, 2 bölümden meydana geliyor. 21 parselde yer alan 2 bin 242,28 metrekare yüz ölçümlü tarihi yalıda, zemin kat, 2 normal kat, çatı katı ve çatı arası bulunuyor. Toplam 22 oda ve sofası olan gayrimenkul bin 250 metrekare kapalı alana sahip. Yalı ile bitişik konumda yer alan 22 numaralı parselde, içinde garajı ve kayıkhanesi bulunan bahçeli kargir ev mevcut. 22 numaralı parseldeki taşınmazın ise 129/706 hissesi satışa sunuldu. Fon tarafından 28 Ocak 2009 tarihinde gerçekleştirilen ihalede 40 milyon 100 bin lira muhammen bedelle satışa çıkarılan yalı için teklif veren olmamıştı. (Dünya)

Uzan Yalısı'na en iyi teklif Sabancı'dan

Uzan Ailesi'nden Fon'a geçen Ahmet Afif Paşa yalısı sonunda satıldı. Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, yalıya 58 milyon lira teklif etti. Son kararı Fon kurulu verecek. TMSF'nin Uzan Ailesi'nden aldığı Ahmet Afif Paşa Yalısı'na en yüksek teklif 58 milyon lira ile Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'den geldi. Açık artırma yöntemiyle satışa çıkarılan yalı için 5 katılımcı yarıştı. 34 milyon liradan başlayan açık artırma 58 milyondan kapandı. Ahmet Afif Paşa Yalısı için 5 katılımcı kapalı zarf teklifinde bulundu. Teklif verenler; Suzan Sabancı Dinçer, Yaldız Turizm, Nezih Barut, Köybaşı Turizm Gayrimenkul ile Trend Lojistik oldu. Suzan Sabancı Dinçer 34 milyon TL, Köybaşı Turizm Gayrimenkul 34 milyon 500 bin, Yaldız Turizm 34 milyon 100 bin, Trend Lojistik 34 milyon ve Nezih Barut da 34 milyon lira teklif etti. Kapalı zarf tekliflerinin açılmasının ardından açık artırma aşamasına geçildi. Açık artırma, en yüksek teklif olan ve Köybaşı Turizm tarafından verilen 34 milyon 500 bin lira ile başladı. 74 kez pey sürülen ihale, Suzan Sabancı Dinçer'in verdiği 58 milyon liralık teklifle son buldu. Dün Fon merkezinde yapılan açık artırma sonucu, Fon Kurulu onayının ardından kesinleşecek. (Star)

Ahmet Afif Paşa Yalısı'nı Suzan Sabancı satın aldı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa sunulan Sarıyer'deki Ahmet Afif Paşa Yalısı'na en yüksek teklifi, 58 milyon lira ile Suzan Sabancı Dinçer verdi. TMSF Binasında gerçekleştirilen ihalede Fon, Ahmet Afif Paşa Yalısı'nı 34 milyon lira muhammen bedelle kapalı teklif ve açık artırma yöntemiyle satışa çıkardı. Kapalı teklif zarfları mesai bitimine kadar kabul edildi. İhale, en yüksek peşin teklifi 34 milyon 500 lira olarak veren Köybaşı Turizm'in teklifiyle açıldı. Çekişmeli geçen ihalede Suzan Sabancı Dinçer, 58 milyon lira ile yalıya en yüksek teklifi verdi.

YALIYI AİLE İÇİN ALDIK
Suzan Sabancı Dinçer'in eşi Haluk Dinçer, yalının ne şekilde kullanılacağının sorulması üzerine, "Henüz karar vermedik. Ama aile için aldık. Dolayısıyla aile için en uygun şekilde kullanılacak. Bunu daha çok bir kültür mirası olarak görüyoruz. Bir emanet olarak görüyoruz. En iyi şekilde koruyacağız" dedi.

ÖNCEKİ İHALEDE TEKLİF YOKTU
İstinye'de bulunan 22 oda, bir sofaya sahip yalı, 28 Ocak 2009 tarihinde gerçekleştirilen ihalede, 40 milyon 100 bin lira muhammen bedelle satışa çıkmıştı. Yalıya teklif veren olmamıştı. (Türkiye)

1200 işçi attı yalı aldı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Uzan Ailesi ikamet ederken el koyduğu Sarıyer'deki Ahmet Afif Paşa Yalısı'na 5'inci ihalede Akbank'ın Başkanı Suzan Sabancı Dinçer en yüksek teklifi verdi. Suzan Sabancı Dinçer, yalı için 58 milyon lira teklif ederek ihaleyi kazandı. Suzan Sabancı Dinçer'in başında olduğu Akbank, geçen yıl kasım ayında 1.200 çalışanının işine son vermişti. Yankı uyandıran işten çıkarmayı Akbank,
İMKB'ye de bildirmişti. İhale onaylandığı takdirde Sabancı Ailesi'nin dünya gayrimenkul piyasasında en değerli mülklerin bulunduğu bölgelerden Boğaz'da sahip olduğu yalı sayısı 14'e ulaşmış  olacak. Suzan Sabancı'nın eşi Haluk Dinçer'in de katıldığı ihalede yalı 34 milyon lira muhammen bedelle satışa çıktı. İhaleye Suzan Sabancı Dinçer dışında Trend Lojistik, Abdi İbrahim'in Başkanı Nezih Barut, Köybaşı Turizm ve Yaldız Turizm teklif verdi. İhale Fon Kurulu'nun onayından sonra kesinleşmiş olacak. Fon'un en son 28 Ocak 2009 tarihindeki ihalesinde 40 milyon 100 bin lira bedelle satışa çıkarılan yalı için teklif veren olmamıştı.

Gizemli yalıda Agatha Christie de kalmış

Kemal Uzan'ın Cemil Muhayyeş'ten aldığı ve son sahibi olduğu Ahmet Afif Paşa Yalısı Boğaz'ın en görkemli binalarından biri. 1900-1910 yılları arasında inşa edilen yalının ilk sahibi Mustafa Reşit Paşa'nın kızı Ferendiz Hanım'dı. İkinci sahibi ise Levazımat Dairesi Başkanı Ahmet Afif Paşa. Afif Paşa, yapıyı yıktırıp şimdiki yalıyı yaptırdı. Paşa'nın oğlu Sultan II. Abdülhamit Han'ın kızı Refia Sultan ile evlenince bir süre burada oturdu. Ünlü polisiye roman yazarı Agatha Christie'nin 11 gün ortadan kaybolduğu dönemde Otel'deki 411 numaralı odada değil, bu yalıda kaldığı bir başka iddia.

3 yalısı var
Boğaz'da üç yalısı olan Yalçın Sabancı ailenin en fazla yalısı olan üyesi. (Habertürk)


Geri Dön