26 / 04 / 2024

Ahmet Akbalık: İnşaat vatansever bir sektör!

Ahmet Akbalık: İnşaat vatansever bir sektör!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, "İnşaat sektörünün tüm dünyada ‘vatansever bir sektö'’ " şeklinde açıklamalarda bulundu.



İnşaat sektörünün tüm dünyada ‘vatansever bir sektör’ olarak anıldığını söyleyen Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, “İnşaat sektörünün neredeyse 150’ye yakın alt sektörü etkilemesi, bu sanayi sektörlerinin de kendini geliştirip büyümesine vesile oluyor. Çarpan etkisiyle çok ciddi bir istihdam yaratması, inşaat ve gayrimenkulü lokomotif sektörler olarak konumluyor derken Türkiye’de toplamdaki payı sadece yüzde 3 olan markalı konut projelerinin daha da çoğalmasıyla, sektörün ülke ekonomisine katkısının artarak süreceğini dile getirdi. Gayrimenkul sektörünün özellikle son yıllarda büyük bir hareketlilik içinde olduğunu söyleyen Akbalık, İstanbul’un bu hareketlilikte merkezi konumda olduğunu belirtti. İstanbul gibi bir dünya metropolündeki yapılanmalarda ‘bir çatım olsun’, ‘bir evim olsun’ anlayışının artık çok gerilerde kaldığına dikkat çeken Akbalık, “Bununla birlikte sadece inşaattaki lüksten de söz etmek yetersiz kalıyor. Modern, kentli tüketici, çevreye olan duyarlılığa, sosyal yaşama, hayatı kolaylaştıran ve zenginleştiren unsurlara öncelik tanıyor. Sorguladıkları kavramlar arasında, binaların kalitesi, gelecekteki işletme maliyetlerinde avantaj sağlayacak teknik yatırımlarıyla birlikte, tasarım, mimari, müellif mimarın özellikleri yetkinlikleri gibi özellikler yer alıyor. Tüketiciler artık ‘şehir dışında villa’ anlayışının yerine, kentte, kentin içinde yeşil de olan, sosyal yaşama ortam hazırlayan, kültür, sanat gibi etkinliklere kolayca ulaşma imkânı sunan yerleşim alanlarım tercih ediyor” dedi.


Gayrimenkul yatırımcılarının, artık sadece bina yapıp satmakla yetinemeyeceğini belirten Akbalık,” Çevre koşullarım, toplu ulaşımı, estetik ve fonksiyon, eğitim, sağlık, kültür sanat gibi yaşarımı olmazsa olmazlarım da sorumluluk alanımızın içine almalıyız. Özak GYO, tüm projelerinde bu felsefeyi baz alıyor” dedi.


Gayrimenkul şirketlerinin yeni şehircilik anlayışım yakından takip etmesi gerektiğini dile getiren Akbalık, “İnsanlara yeni bir yaşam vadederken, bunun sonucunda, mekanlarımızda yaşadıkları sürece veya sattıklarında, bizlere teşekkür etmelerini sağlamak çok önemli. Özellikle İstanbul gibi bir dünya metropolünde proje üretirken uluslararası standartları gözetmeliyiz. Sadece yerelde değil, Barselona, Marbella, Londra, Birmingham üe rekabet edebilmeliyiz. Yeni şehircilik akımı, ‘insan’ ve ‘iyi yaşam’ kavramlarım odağına alan, sakinlerine ve ziyaretçilerine her anlamda iyi bir yaşam sunmayı hedefliyor.


Yaya konforu, geleneksel mahalle kültürü, renkli sosyal yaşam, kültürel çeşitlilik, kalite, sürdürülebilirlik gibi değerleri bir araya getiren bu akım özellikle çevreci uygulamalar içerirken yeni buluş ve araştırmalara da ortam hazırlıyor” dedi.


Hürriyet 


Geri Dön