29 / 03 / 2024

Ahmet Küçükbay gözaltına alındı!

Ahmet Küçükbay gözaltına alındı!

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla aralarında Küçükbay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay'ın da bulunduğu bazı iş adamları gözaltına alındı.




İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla aralarında Küçükbay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay'ın da bulunduğu bazı iş adamları gözaltına alındı.


Orkide ve Ekiz'in bağlı olduğu Küçükbay Grup, Bayraklı'da İzmir'in en yüksek binasını inşa etmeyi planlıyordu.



AA



Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Darbe girişimin ardından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor..  İzmir  genelinde Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ'ye yönelik operasyon başlatıldı. Operasyonun İstanbul ayağında İzmir'in önde gelen iş adamlarından, Orkide Yağları'nın sahibi, Küçükbay Şirketler Grubu Başkanı Ahmet Küçükbay da gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Küçükbay ile birlikte 5 kişi daha gözaltına alındığı öğrenildi.




İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle MücadeleSon dakika haberi: Ünlü işadamına FETÖ gözaltısı Şube Müdürlükleri ekiplerince, bazı adreslere sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon başlatıldı.


Örgüte finansal destek sağladıkları iddia edilen çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenilirken, belirlenen adreslere giden ekipler, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama gerçekleştiriyor.


İSTANBUL'DA GÖZALTINA ALINDI


FETÖ Terör Örgütü'ne yönelik soruşturma kapsamında Orkide Yağları'nın sahibi Küçükbay Şirketler Grubu Başkanı Ahmet Küçükbay sabaha karşı 04.00'te İstanbul'da gözaltına alındı. Küçükbay'ın bir süredir yapılan Demokrasi Mitingleri'ne katıldığı, en son da dün Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katıldığı, sosyal medyada fotoğraflarını paylaştığı belirtilirken, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir'e getirileceği öğrenildi. Küçükbay bundan bir süre önce fazla politize olduklarını belirterek TUSKON ve MÜSİAD'dan ayrıldığını açıklamıştı. İzmir Organize Şube Müdürlüğü'nün yaptığı operasyon kapsamında Küçükbay ile birlikte 5 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.



İSO 500 LİSTESİNDE YER ALIYOR


FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda İstanbul’da gözaltına alınan Orkide Yağları’nın sahibi Ahmet Küçükbay’ın sahibi olduğu Küçükbay Yağ San. A.Ş., İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 106’ncı sırada yer almıştı. Küçükbay Grubu’nun İzmir’de Orkide ve Ekiz markası ile bitkisel yağ üretimi ve satışı faaliyetinde bulunan şirketi Küçükbay Yağ Sanayi A.Ş., 2015 yılında yaptığı 882.894.744 TL satış ile en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında 106. sırada yer aldı. Sıvı ve margarin dahil endüstriyel yemeklik yağ sektörünün her türünü üreten Grub, sadece yurt içinde değil ihracat pazarlarında da faaliyetlerine devam etti. Grup cirosunu 1 milyar dolara çıkarmayı hedeflemişti.





KANAL 35’TE DE ARAMA YAPILDI


Ahmet Küçükbay, İzmir’de Kanal 35 adlı yerel televizyonu 2007 yılında satın almıştı. Polis, sabah saatlerinde televizyonun Bayraklı’daki binasına da operasyon düzenledi. Polisler, Ahmet Küçükbay’a ait odada incelemede bulundu.


AK PARTİ İZMİR İL BAŞKANLIĞI TAŞINDI


Öte yandan mülkü Ahmet Küçükbay’a ait olan Bayraklı’daki Kanal 35’in de merkezinin bulunduğu iş merkezinin iki dairesinde hizmet veren AK Parti İzmir İl Başkanlığı da dün gece taşındı. AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın bir süre Başbakan Binali Yıldırım’ın yerel ve genel seçimde ofis olarak kullandığı Konvoy İş Merkezi’nde faaliyet göstereceği daha sonra uygun bir yere geçeceği öğrenildi.



TOPTANCILIKTAN SANAYİCİLİĞE


1958 Manisa Kırkaağaç doğumlu olan Ahmet Küçükbay, ESİAD, İzmir Ticaret Odası, Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği ve İhracatçı Birlikleri'ne üye. Küçükbay Yağ Sanayi A.Ş.'nin Kurucusu Hacı Akif Küçükbay ve eşi Hafize Küçükbay'ın büyük oğlu Ahmet Küçükbay, babasıyla 1970'lerin başından itibaren yürüttükleri gıda toptancılığından, 1978 yılında İzmir Bornova'da şu anki tesislerin bulunduğu yağ fabrikasını satın alarak sanayiciliğe adım attı.



Babası Akif Küçükbay'ın vefatından sonra Küçükbay Yağ Sanayi A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı üstlendi. Orkide markalı ürünleri ile yükselen, son olarak Ekiz ve Arı Yağ markalarını da bünyesine katan Küçükbay Yağ San. A.Ş.'nin yanı sıra, Reka Bitkisel Yağ A.Ş. Papix Plastik A.Ş., Hakbay Gıda Ambalaj ve Kimyevi Maddeleri İthalat İhracat San. Tic. A.Ş., Liman Gayrimenkul Yatırımları A.Ş., Egeden Tarım Ürünleri A.Ş., İzmir Ticaret Merkezi A.Ş., Salhane Emlak A.Ş., TÜRKBAY LLC (Amerika), Baharu Corparation (Japonya), Kanal 35 Televizyonu olmak üzere farklı alanlarda faaliyet gösteren şirketleri bünyesinde barındıran Küçükbay Grup'un CEO'su olarak görev yapıyor.



İzmir'de, iki gün önce düzenlenen operasyon kapsamında da gayrimenkul, otomotiv, akaryakıt sektöründeki yatırımlarıyla tanınan, FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Gediz Üniversitesi'nin kurucu üyelerinden Abdullah Kavuk ile bazı iş adamları ve şirket yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmıştı.



Hürriyet




Geri Dön