28 / 03 / 2024

Ahmet Nazif Zorlu, diplomasız zenginler listesinde!

Ahmet Nazif Zorlu, diplomasız zenginler listesinde!

Forbes diploması olmayan 25 ünlü dolar multi milyonerini açıkladı. Listede Türkiye'den Ahmet Nazif Zorlu da yer aldı. Forbes 15 yaşında ailesine yardım etmek için okulu terk eden Türk işadamının başarılı yaşam öyk&uu



Forbes diploması olmayan 25 ünlü dolar multi milyonerini açıkladı. Listede Türkiye'den ünlü işadamı Zorlu Holding'in patronu Ahmet Nazif Zorlu da yer aldı. Forbes 15 yaşında ailesine yardım etmek için okulu terk eden Türk işadamının başarılı yaşam öyküsüne yer verdi. Forbes'in listesinin başında liseyi 17 yaşındayken terk eden Oscar ödüllü ünlü aktör Robert De Niro yer aldı. Lise diploması bile olmayan ünlü multi milyonerlerin arasında olimpiyat şampiyonu Boksör George Foreman, Manken Gisele Bundchen, Slikon Vadisi'nin efsane ismi Jim Clark, aktör Sidney Poiter, aktris Uma Thurman ve Jessica Simpson da bulunuyor. Dergi, hayallerini kovalamak veya ailelerine yardım etmek için liseyi bile bitiremeyen bazı ünlü mülti milyonerlerin ilginç hikayelerini anlattı. Habere göre, Zara tektil ve mağaza zincirlerinin sahibi işadamı Amancio Ortega 14 yaşında liseyi terk etti. İspanya'nın en zengin adamı 25 milyar dolarlık bir servete sahip. 3 milyar dolarlık serveti olan Ermeni asıllı Kirk Kerkokian da boks yapmak için liseyi terk etti.

HAYALLERİ İÇİN BIRAKTILAR
160 milyon dolarlık servete sahip olan ünlü Amerikalı Rock and Roll şarkıcısı Billy Joel, "Columbia Üniversitesine gitmeyeceğim, Columbia Plak şirketine gideceğim. Orada lise diplomasına ihtiyaç yok" dedikten sonra liseye gitmekten vazgeçti. Sinema dünyasının önemli yüzlerinden biri olan Catherine Zeta-Jones, liseyi 15 yaşında bıraktı. Amacı sinema yıldızı olmaktı. Chiquita muzlarının sahibi ve dondurma kralı ünlü işadamı Carl Lindner da kapı kapı süt dağıtarak ailesine yardım etmek için liseyi yarıda bıraktı. Richard Branson, 16 yaşında kültür ve sanat dergisi çıkartmak için okula gitmekten vazgeçti. 20 yaşında Virgin plak şirketini kurdu. Dünya çapında 200 şirketi, Karayiplerde iki özel adası var. Servetinin toplamı 4 milyar doları buluyor.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Alaylı milyonerler

Forbes iş hayatına genç yaşta atılan ve lise diploması almak için vakit bulamayan 25 ünlü dolar milyonerini sıraladı. Ailesine yardım için okulu bırakan Zorlu’nun da olduğu listede Catherine Zeta - Jones ve Richard Branson da yer alıyor

ABD’li ekonomi dergisi Forbes, dünya genelindeki lise diploması olmayan dolar milyonerlerini sıraladı. Bir çok ünlü işadamı ve sanatçının yer aldığı 25 kişilik listeye Türkiye’den de işadamı Ahmet Nazif Zorlu girdi. Forbes 15 yaşında ailesine yardım etmek için okulu terk eden Zorlu’nun başarılı yaşam öyküsüne de yer verdi.

Forbes’un listesinin başında, liseyi 17 yaşındayken terk eden Oscar ödüllü ünlü aktör Robert De Niro var. Lise diploması olmayan ünlü multi milyonerler arasında Olimpiyat şampiyonu boksör George Foreman, manken Gisele Bundchen, aktör Sidney Poiter, aktris Uma Thurman ve Jessica Simpson da bulunuyor.
Forbes, “İşletme okullarında birbiri ardına açılan girişimcilik programlarına rağmen, her zaman doğuştan girişimciler de olacaktır. Bu girişimciler, lise diplomalarının, hatta şatafatlı yüksek lisans diplomalarının değerinin bazen kâğıt üzerinde kalabildiğinin kanıtı” yorumunda bulundu.

Hayallerini kovalamak veya ailelerine yardım etmek için liseyi bitirme şansı bulamayan bazı ünlü multi milyonerlerin hikâyeleri şöyle:
Ahmet Nazif Zorlu: Zorlu, ailesinin mütevazı tekstil işine yardımcı olmak için 15 yaşında okulu bıraktı. 1990’larda Zorlu’nun yönetimindeki firma dünyanın en önemli tekstil üreticilerinden biri haline geldi. Vestel’in sahibi olan Zorlu Pakistan‘da rüzgâr enerjisi işleri de yapıyor. Zorlu özel tasarımlı helikopteriyle geziyor.

Richard Branson: 16 yaşında kültür ve sanat dergisi çıkarmak için liseyi terk etti. 20 yaşında postayla dağıttığı plaklardan Virgin plak şirketini kurdu. Dünya çapında 200 şirketi, Karayipler’de iki özel adası var. Serveti 4 milyar dolar.

Catherine Zeta-Jones: Londra’da 15 yaşında liseyi sinema yıldızı olmak için terk eden ünlü aktris. Yaklaşık 45 milyon dolarlık bir servete sahip.
Robert De Niro: 17’nci yaş günü öncesi liseden ayrıldı. 2 kez Oscar ödülü alan ünlü oyuncu film stüdyosu TriBeCa ile birkaç meşhur New York restoranının da sahibi.

Amancio Ortega: Zara tektil ve mağaza zincirlerinin sahibi işadamı 14 yaşında liseyi terk etti. İspanya’nın en zengin adamı, 25 milyar dolarlık bir servete sahip.

Curtis James Jackson (50 Cent): Ünlü siyahi şarkıcı New York’un Jamaica mahallesinde gittiği okulu 12 yaşında terk etti.

Kirk Kerkorian: 3 milyar dolarlık serveti olan Ermeni asıllı Amerikalı MGM kumarhane ve oteller zincirinin sahibi boks yapmak için liseyi terk etti.
Francois Pinault: Fransa’nın en zengini üçüncü kişisi, Gucci, Converse ve Samsonite’ın sahibi.

Billy Joel: “Columbia Üniversitesi’ne gitmeyeceğim, Columbia Plak şirketine gideceğim. Orada lise diplomasına ihtiyaç yok” dedikten sonra liseyi terk etti. Ünlü Amerikalı ‘rock and roll’ şarkıcısı. 160 milyon dolarlık servete sahip.

Carl Lindner: Kapı kapı süt dağıtarak ailesine yardım için liseyi terk etti. Chiquita muzlarının sahibi ve dondurma kralı ünlü işadamı. Serveti 1.7 milyar dolar.

Larry Flynt: Hustler dergisinin yayıncısı porno kralı. 15 yaşında liseyi terk etti.
Milliyet


Geri Dön