26 / 04 / 2024

Ahmet Yazıcı: Gemi turlarında Türk konsepti oluşturuldu!

Ahmet Yazıcı: Gemi turlarında Türk konsepti oluşturuldu!

Dünya genelinde yaklaşık 21 milyon kişinin tercih ettiği cruise turlanna Türk turistlerin de ilgisi her geçen gün artıyor. Etstur Cruise Departmanı Müdürü Ahmet Yazıcı cruise gemilerinde 'Türk konseptinin' oluşturulduğunu ifade etti



Dünya genelinde yaklaşık 21 milyon kişinin tercih ettiği cruise turlanna Türk turistlerin de ilgisi her geçen gün artıyor. Geçen yıl 65 bin kişin seyahat ettiği cruise gemilerinde 'Türk konseptinin' oluşturulduğunu ifade eden Etstur Cruise Departmanı Müdürü Ahmet Yazıcı, Aegean Paradise gemisi üe gerçekleştirdikleri  İzmir  Çeşme çıkışlı vizesiz turlarının Türk konseptli servisi üe turistlerden yoğuıı ügi gördüğünü ifade etti. Aegean Paradise gemisi üe 11 Eylül'de 100. seyahatlerini yaptıklarına vurgu yapan Yazıcı, "ETS olarak 3 yüda 70 bin kişiyi taşıdık. Geçen yü ise toplam 35 bin kişi bizimle birlikte yolculuk yaptı. Pazarın yüzde 55'ine biz hizmet veriyoruz. Fiyatlarda 199 ile 499 Euro arasmda değişiyor" dedi. 


DİL PROBLEMİ YOK 

Cruise turlarım tercih edenlerin yaş ortalamasını da 30'lara kadar çektiklerini söyleyen Ahmet Yazıcı, "Türk konseptli gemi olması misafirlerin tercihlerinde önemli rol oynuyor. Demleme çaydan Türk kahvesine kadar her şey Türk konsepti ile sunuluyor. Yemekler de Türklerin damak tadına uygun yapılıyor. Garsonların ve mutfak bölümünde çalışanların çoğunluğunu Türkler oluşturuyor" ifadelerini kullandı. Sadece kendi gemüerinde değü dünyadaki diğer gemilerde de Türk çalışanların tercih edüdiğini belirten Yazıcı, "Türkler özellikle yemek ve servis konusunda 1 numara. Yabancı turistler de Türk çalışanlardan çok memnun" dedi. 



YÜZDE 96 TEKRAR SEÇİYOR

 Dünyada toplam 300'e yakın cruise gemisinin faaliyet gösterdiğinin altını çizen Yazıcı, bu gemilerin önemli bir kısmının Akdeniz sularında hizmet verdiğini söyledi. Türkiye'deki limanların bu gemiler için önemli bir yer teşkü ettiğini düe getiren Yazıcı, "Türkiye de cruise turlarının başlangıç turu olarak genelde en çabuk ve ekonomik olan vizesiz Yunan Adalan Turları tercih ediliyor. Misafirler daha sonra sırası üe Ege Adriyatik, Akdeniz, Norveç fiyortları ve Baltık başkentleri turlarım yaparak uzak destinasyonlara doğru devam ediyor. Misafirlerin tekrar cruise seçme oranı ise yüzde 96 seviyesinde" diye konuştu. 


Yunan Adaları cruis turlarının ilkokulu 

GEMİ turlarında Yunan Adalan'nın tatilcüer için ükokul olma özelliği taşıdığım anlatan Ahmet Yazıcı, "Plaj, kum ve gece hayati anda yaşanabiliyor. İzmir Çeşme çıkışlı cruise turlarında havalimanı ve İzmir'de transferler sağlıyoruz. Arabalan üe gelenlere de Liman otoparklarında uygun fiyatlarla park etme imkânı sağlıyoruz. Yunanistan hükümeti üe yaptığımız anlaşma üe de vizesiz tatil yapmalarmısağlıyoruz. Sabah, öğlen ve akşam yemekleri de fiyata dahil" diye konuştu. 


Karadeniz turları yakında başlıyor 

GELECEK yıllarda cruie turlarında 100 bin rakamlarının konuşulacağının altını çizen Ahmet Yazıcı, "Dünyada cruise turlarına artan talepte lideriz. Bu da yabancı gemilerin de Türkiye limanlarına ügisini arttınyor. Yabancı gemi firmalan da yeni destinasyonlar arasmda. Yakın zamanda Karadeniz turlarının da başlayacağım tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı. 


TÜRKİYE'de cruise (gemi) turlarına artan talep 'Türk konseptli' gemileri ortaya çıkardı. Türklerin damak tadına uygun yemeklerin servis edildiği gemilerde çalışanların çoğunluğunu da Türkler oluşturuyor. 



Hürriyet


Geri Dön