26 / 04 / 2024

Ahu Aysal, Les Ottomans´ı Arnavutluk´a taşıyacak!

Ahu Aysal, Les Ottomans´ı Arnavutluk´a taşıyacak!

Hotel Les Ottomans´ın sahibi Ahu Aysal, otelinin ismini Fransa´dan sonra Arnavutluk´a da taşımayı hedefliyor...



ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer´e butik otellerde yabancı işçi çalıştırmayı engelleyen yönetmelik hakkında konuşmak isterken `canım bakanım´ diye hitap eden Hotel Les Ottomans´ın sahibi Ahu Aysal, otelinin ismini Fransa´dan sonra Arnavutluk´a da taşımayı hedefliyor. Arnavutluk´tan franchise talebi aldığını ve bu teklife sıcak baktığını söyleyen Ahu Aysal, "Arnavutluk´un havalimanını çok beğendim. Bu teklife sıcak bakmamın sebebi, Arnavutluk´un turizme açılmasındaki zihniyet. Eğer bir ülkede havalimanı iyi kurulmuşsa, turizme değer veriliyor demektir" dedi. Les Ottomans ayrıca, turizm sektörünün en prestijli ödülü sayılan World Travel Awards´da `dünyanın en iyi butik oteli´ kategorisinde aday gösterildi.

Araştırmalar başladı
Turizme açılmak için havalimanının önem taşıdığına vurgu yapan Ahu Aysal, Arnavutluk hedefi hakkında şunları söyledi: "Arnavutluk, yeni bir turizm şekli üzerine yeni birşeyler yapmak için çalışıyor. Turizm geliri yüksek, turizme açık bir ülke. Sahilleri çok güzel ancak hiç güzel otel yok. Bize teklif getirdiler. Osmanlı kültürüne karşı da düşkünlükleri var. Bu teklife sıcak bakıyorum. Les Ottomans´ı buraya taşımak için çalışma yapıyoruz. Önce otel için yer araştıracağız. Şu an işin çok başındayız. İstanbul´daki otelle aynı konsepti düşünüyoruz."

En iyi butik otele aday
Dünyanın en iyi otelleri arasında geçen Les Ottomans´ı daha ileri götürebilmek için çalıştığını ifade eden Ahu Aysal, otelin, turizm sektörünün en prestijli ödülü sayılan World Travel Awards´da `dünyanın en iyi butik oteli´ kategorisinde aday olduğunu da vurguladı. Dünyaca ünlü butik otellerin de yer aldığı aday listesinde Les Ottomans´ın da olduğunu belirten Aysal, "Her geçen gün daha ileri bakıyoruz. Hem tüm dünya kendimizi tanıyor hem de cirosal anlamda büyüme gösteriyoruz. Çalışmalarımın karşılığını bu şekilde alıyorum. Ödül töreni 7 Kasım´da Londra´da yapılacak ve ben de katılacağım. Dünyanın en iyi butik oteline aday gösterilmemiz çok iyi oldu" diye konuştu.

Bakan´ın yabancı işçi yanıtı bayrama takıldı

BUTİK otellerde yabancı işçi çalıştırmayı engelleyen yönetmelikle ilgili sıkıntılarını anlatmak isterken, `canım bakanım´ diye hitap ettiği Ömer Dinçer´i kızdıran Ahu Aysal, bu konuda da bir gelişme olmadığını kaydetti. Aysal, şöyle konuştu: "Butik otellerde yabancı elemana müsade edilmeyeceği bildirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı´na konuyla ilgili itirazımı yaptım. Araya bayram girdiği için herhangi bir sonuç alamadık. Ben devletten para da istemiyorum. Les Ottomans´ı daha ileri götürebilmek için çalışıyorum. Uygulama bu şekilde devam ederse, dünyada da rekabet hakkımı kaybediyorum."

Ankara isteği devam ediyor

TÜRKİYE´de yeni yatırımlar yapmak isteyen Ahu Aysal, oteli Ankara´ya da taşımak istediğini ancak Ankara´dan teklif almadığını kaydetti. Aysal, "Atatürk Orman Çiftliği´nde yapmak istedim ancak lmadı. Ankara´da deniz olmadığı için orman içinde olmasını isterim" dedi.
Hürriyet/Meltem Kara


Geri Dön