25 / 04 / 2024

Ahu Tuğba'nın Bodrum Yalıkavak'taki villası yıkılıyor!

Ahu Tuğba'nın Bodrum Yalıkavak'taki villası yıkılıyor!

Muğla'nın Bodrum İlçesine bağlı Yalıkavak beldesinde Ahu Tuğbanın kızına ait olan villada kaçak eklentiler olması nedeniyle yıkım kararı ve para cezası verildiği ortaya çıktı



Tuğba, 250 bin lira değerindeki villasını satışa çıkartırken, Belediye Başkan Vekili CHPli Nevcihan Özcan, "O sitede sadece Tuğba için değil birçok binanın kaçak bölümleri için yıkım kararları var. Sayın Tuğba medyayı kullanarak ve belediyeye gelip yüksek sesle konuşarak cezayı geri aldırmaya çalışıyor. Sanatçı diye ayrıcalık yapamayız" dedi.

Ahu Tuğbanın kızı Ahu Anjelik Alajbeguya ait Bodrumun Yalıkavak Beldesi'ndeki villasına yapılan kaçak eklenti ve oda ile ilgili olarak Yalıkavak Belediyesi tarafından yıkım kararı ve yaklaşık 6 bin lira para cezası verildi. Tuğba, 2002 yılına kadar kızı ile birlikte tatil yaptığı, son yıllarda kiraya verdiği villayı satma kararı aldı. Villanın kiracısı 40 yaşındaki İhsan Kadıoğlu, yaptığı açıklamada, Ahu Tuğbanın bir ay önce Yalıkavaka geldiğini hatırlattı. Kadıoğlu, şöyle dedi:

"Belediye sadece bu binaya değil birçok binaya para cezası verdi, yıkım kararı aldı. Ancak Ahu hanım mahkemeye müracaat ederek para cezasının iptal edilmesini ve yıkım kararını kaldırmak istedi. Sonucu ne oldu bilmiyorum. Yaşanan bu sıkıntılar nedeniyle değeri yaklaşık 250 bin lira olar bu villayı Ahu hanım satmak istiyor."

Ahu Tuğbanın yazlığın eklentileri ile ilgili olarak yakınlarına "Belediyeden izin aldıklarını ve kararın iptali için Muğla 1inci İdare Mahkemesine başvurduğunu" söylediği belirtildi.

"KIZIMIN PSİKOLOJİSİNİ BOZDULAR"

Ahu Tuğba, telefonla yaptığı açıklamada, 1999 yılında kızının üzerine babası tarafından alınan villada eklentiler yapmak için dönemin belediye başkanı Celal Yıldızhandan izin aldığını öne sürdü. Tuğba, şöyle dedi:

"Bugüne kadar yıkım kararı almayan belediye, ben Başbakan Recep Tayyip Erdoğanı seviyorum, onun icraatlarını sonuna kadar savunuyorum diye bunları başımıza açtı. Site yönetimi ve bazıları belediyeye şikayet edip cezaları yazdırdılar. Çocuğumla uğraşmasınlar, yarımadada yıkılacak 60 bin ev ve otel var. Önce onları yıksınlar. Onlara ceza yazsınlar. Sonra ben de gerekirse yıkarım. Konuyu belediyeye aktarmaya gittiğimde iskan ruhsatlarını yüzüme fırlattılar. Bu olaylardan dolayı kızımın psikolojisi bozuldu. Erdoğan sevgim yüzünden CHPli belediye bana cephe aldı. Ancak bu işin peşini bırakmam."

KAÇAK KATIN PROJESİ YOK

Yalıkavak Belediyesi Başkan Vekili Nevcihan Özcan ise, kararın iptal edilmesine yönelik belediyeye herhangi bir mahkeme kararının ulaşmadığını belirtti. Özcan, şöyle konuştu:

"Bir binanın ruhsatı alındıktan sonra tadilat yapılacaksa, tadilat projesi yapılır, belediyeye uygunluk için müracaat edilir izin alınır. İzin alınırsa, tadilat yapılır. Ancak Ahu Tuğbanın böyle bir izni yok, projesi de yok. Dolayısıyla vatandaşın kaçak binalarına uygulanan yönetmelikler sanatçı için de uygulandı. O sitede sadece Tuğba için değil birçok binanın kaçak bölümleri için yıkım kararları var. Sayın Tuğba medyayı kullanarak ve belediyeye gelip yüksek sesle konuşarak cezayı geri aldırmaya çalışıyor. Meclisin aldığı karar uygulanacak. Ancak şu anda orayı yıkarak olayı kişiselleştirmek istemiyorum. Kendisi binayı yasal hale getirirse daha iyi olur. Sanatçı diye ayrıcalık yapamayız. Sanatçının belediyeye geldiğinde hakarete maruz kaldığı iddiaları ise doğru değil. Belediyemizde hiçbir kişiye yönelik bu şekilde davranış sergilenemez."

HÜRRİYET


Geri Dön